Drie branden vannacht in centrum Doetinchem

Binnenland

In het centrum van Doetinchem heeft vannacht op drie verschillende plaatsen brand gewoed. De brandweer vermoedt dat het om aangestoken branden gaat, schrijft de NOS vanochtend.

In een vuilniscontainer achter de Hema in Doetinchem woedde een brand die oversloeg naar twee geparkeerde auto’s. Daarnaast was er brand in een videotheek. Er kwam veel rook vrij, maar omwonenden konden thuisblijven, aldus de brandweer.

De derde brand vond plaats bij de entree van een uitgaansgelegenheid. Er zijn geen gewonden gemeld en de totale schade lijkt vooralsnog mee te vallen. De oorzaak van de branden wordt momenteel onderzocht.

Update 12.24 uur:

Een 25-jarige man uit Montferland is aangehouden op verdenking van de brandstichtingen in Doetinchem, meldt persbureau Novum.

Lees meer over:
Brand
Doetinchem
Montferland

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.