Rotterdams oliebedrijf Argos overgenomen door Russen

gorinchem primeur in nederland  e fuel  met ethanol foto rien zilvold

Het Rotterdamse Argos Oil, een van de grootste West-Europese handelaren in olieproducten, wordt overgenomen door het Russische oliebedrijf Sistema. Foto NRC / Rien Zilvold

Binnenland

Het Rotterdamse Argos Oil, een van de grootste West-Europese handelaren in olieproducten, wordt overgenomen door het Russische oliebedrijf Sistema.

Bij Argos werken, verspreid over ruim twintig landen, achthonderd mensen. Het bedrijf meldt vandaag op de eigen website dat er een principeovereenkomst is voor de overname van alle aandelen door Sistema.

“Als de overeenkomst definitief wordt, zal Sistema Argos als strategische investeerder helpen om haar groeistrategie te versnellen. [...] De samenwerking zal ons helpen groeien en onze positie op de markt verstreken, zowel wat het productaanbod betreft als in termen van geografische positie.”

Argos, dat in 1984 werd opgericht, is een van de laatste zelfstandige Nederlandse bedrijven in de Rotterdamse haven. Voor dit jaar wordt een omzet verwacht van 13 miljard euro, zei directeur Peter Goedvolk in augustus in NRC Handelsblad. Het bedrijf is daarnaast sinds het afgelopen seizoen sponsor van de wielerploeg Argos-Shimano.

Sistema is een van de grootste bedrijven van Rusland. Het bezit onder meer telecom-, media- en oliebedrijven. Hoeveel geld met de overname gemoeid is, is niet bekend gemaakt.

Lees meer over:
Argos Oil
Argos-Shimano
Peter Goedvolk
rotterdam
Sistema

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.