Desmond Tutu Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau

Aartsbisschip Desmond Tutu ontvangt van Ank Bijleveld, commissaris van de koningin in Overijssel, een koninklijke onderscheiding. Als commandeur in de Orde van Oranje Nassau wordt hij onder meer geëerd voor zijn werk als voorzitter van de Zuid-Afrikaanse Waarheids- en Verzoeningscommissie die de misdaden in de tijd van de apartheid onderzocht. Foto ANP / Ilvy Njiokiktjien

Foto ANP / Ilvy Njiokiktjien

Binnenland

De Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar Desmond Tutu is vanavond benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. De aartsbisschop in ruste is uit naam van koningin Beatrix benoemd vanwege zijn ‘grote en voortdurende bijdrage aan de wereldsamenleving’, meldt de gemeente Deventer.

Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten overhandigde de hoge onderscheiding tijdens een bijeenkomst waar geld werd opgehaald voor goede doelen in de Deventer Bergkerk aan Tutu, schrijft persbureau Novum. Bijleveld-Schouten:

“Uw genade en uw leiderschap in de kruistocht naar democratie en verzoening tussen rassen zal ons altijd blijven inspireren, en hopelijk ook vele toekomstige generaties.”

Tutu, die in 1984 de Nobelprijs voor de vrede kreeg, brengt momenteel een bezoek aan Nederland op uitnodiging van het Medical Knowledge Institute (MKI), waar hij beschermheer van is.

Lees meer over:
Ank Bijleveld-Schouten
Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau
Desmond Tutu
Medical Knowledge Institute
Zuid-Afrika

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.