Microsoft koopt Yammer voor 1,2 miljard dollar

microsof2

De CEO's van Yammer en Microsoft. Links David Sacks, rechts Steve Ballmer. Foto Reuters / Lou Dematteis

door
Economie

Microsoft wordt voor 1,2 miljard dollar eigenaar van Yammer, een sociaal intranet voor bedrijven. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Er gingen al langer geruchten dat Microsoft interesse zou hebben in de zakelijke en besloten variant van Twitter. Yammer heeft meer dan vijf miljoen zakelijke gebruikers.

Topman van Yammer David Sacks blijft de leiding behouden over het bedrijf. Microsoft zal de dienst integreren met haar andere zakelijke producten zoals Office en SharePoint. Yammer blijft wel als standalone product bestaan.

Volgens persbureau AP toont de acquisitie aan dat Microsoft zich probeert aan te passen aan de veranderingen in de technologie-industrie. Het draait steeds meer om internetservices en sociale netwerken en dat vormt een bedreiging voor de grootste maker van software ter wereld. Vorig jaar kocht Microsoft voor 8,5 miljard dollar de populaire internetbeldienst Skype. Het was de grootste overname uit de historie van het bedrijf.

Lees meer over:
Internet
Microsoft
Overname
Yammer

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.