Dove jongen krijgt eigen superheld: The Blue Ear

door

Superhelden komen in allerlei verschijningen. In het geval van Anthony Smith - die kampt met een erfelijke afwijking aan zijn gehoor waardoor hij doof is - in de vorm van ‘The Blue Ear’. Deze held werd speciaal door uitgever Marvel Comics bedacht om Smith te inspireren.

De vierjarige uit het Amerikaanse Salem weigerde om nog langer zijn gehoorapparaat, een zogeheten blue ear, te dragen. Waarom? Omdat superhelden volgens Smith geen gehoorapparaat hebben.

Zijn moeder zocht vervolgens hulp bij Marvel om erachter te komen of er echt geen dove helden bestaan, schrijft The Huffington Post. De uitgever reageerde met het sturen van een tekening van held Hawkeye (van superheldenteam The Avengers, ook te zien in de bioscoop) die voor tachtig procent doof is én een gehoorapparaat heeft.

De reportage van WMURTV over Smith en zijn superheld valt niet te embedden, bekijk de video hier. Hieronder beelden van Fox Boston.

Maar Marvel ging verder en tekenaars bedachten superheld ‘The Blue Ear’ (foto 1, foto 2) ter ere van Smith. Sindsdien draagt hij ook weer zijn gehoorapparaat, schrijft Mamaslatinas.com.

Een sympathieke actie van Marvel, die de uitgever uiteraard geen slechte publiciteit oplevert. Maar volgens Bill Rosemann, chef van Marvel, is het ook onderdeel van het bedrijf dat miljoenen jonge fans heeft. Want, het welbekende mantra van Spiderman herhalend, “met veel macht hoort ook veel verantwoordelijkheid” en dus ook kinderen als Smith inspireren.

Lees meer over:
Anthony Smith
Marvel Comics
Spiderman
superheld
superhelden
The Blue Ear

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.