Hero Brinkman doet met eigen lijst mee aan verkiezingen

Hero Brinkman tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer begin deze maand. Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Binnenland

Hero Brinkman gaat met een eigen lijst meedoen aan de komende verkiezingen. Hij heeft een drietal opties voor de naam van zijn partij en wil de naam vanavond bij Pauw en Witteman bekendmaken.

Toen hij even na half twee de pers te woord stond, zei hij dat ‘voor de burger’ wil staan niet ‘voor Europa en meer regels’. De oplossing voor de crisis is wat Brinkman betreft het verlagen van belastingen, omdat daar de economische groei mee bevorderd wordt.

Brinkman was hard voor de PVV, de partij die hij ruim een maand geleden verliet uit onvrede met de lijn die Wilders uitzet. ‘Een stem op de PVV is een verloren stem, dat zal de Nederlander inmiddels door hebben’, zei Brinkman.

Brinkman was afhankelijk van de datum van de verkiezingen: als die voor de zomer zou zijn, had hij geen tijd meer gehad om onder een eigen partijnaam mee te doen. De stembusgang vindt na de zomervakantie plaats nu een meerderheid van de Kamer daar de voorkeur voor uitgesproken heeft.

Om 14.00 begint in de Tweede Kamer het debat over de val van het kabinet. Verwacht wordt dat Rutte zich zal moeten verdedigen tegen aanvallen van de oppositie. Het Catshuisoverleg tussen VVD, CDA en PVV liep afgelopen zaterdag stuk toen Wilders de conceptbegroting de rug toekeerde. Gisteren bood Rutte het ontslag van zijn kabinet aan.

Volg het Kamerdebat straks in ons liveblog.

Lees meer over:
Hero Brinkman
PVV
Tweede Kamer

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.