Nieuwe eigenaar schrapt het merk Selexyz

selexyz

Boekhandel Scheltema van Selexyz in Amsterdam. Foto NRC / Maurice Boyer

door
Binnenland

De zestien boekhandels die begin deze maand op het nippertje van een failissement werden gered door investeerder ProCures, gaan niet verder onder de naam Selexyz. De winkels krijgen hun oorspronkelijke naam en krijgen de toevoeging ‘De Slegte’.

Dat heeft directeur Paul Dumas van ProCures vandaag gezegd tegen BNR Nieuwsradio. Dumas:

“Het is een redelijke puzzel geweest. Selexyz is moeilijk te schrijven en de naam is niet goed geladen. Maar bijvoorbeeld in Amsterdam weet iedereen waar Scheltema voor staat, en hetzelfde geldt voor De Slegte. Dus Selexyz valt af en er wordt De Slegte achteraan geplakt.”

Selexyz, de keten die van alle Nederlandse boekhandels de hoogste omzet en de meeste mensen in dienst heeft, vroeg op 22 maart uitstel van betaling aan. Winkelhuur en salariskosten konden niet meer worden opgehoest. Internetwinkels als bol.com en Amazon trekken klanten weg uit de fysieke boekwinkel en ook de economische crisis maakt het er niet gemakkelijker op. ProCures, de investeerder achter De Slegte, nam de winkels van Selexyz begin deze maand over. Het hoofdkantoor van Selexyz ging wel failliet.

Lees meer over:
BNR Nieuwsradio
De Slegte
paul dumas
ProCures
Scheltema
Selexyz

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief