‘Veertien doden bij aanval politiebureau Nigeria’

door
Buitenland

Vermeende islamistische terroristen zouden een aanslag hebben gepleegd op een politiebureau in het Nigeriaanse Gombe. Daarbij zouden zeker veertien doden zijn gevallen.

Dat meldt persbureau AFP op basis van ooggetuigen. Gombe bevindt zich in het door geweld geteisterde noord-oosten van Nigeria.


Grotere kaart weergeven

De afgelopen maanden worden in heel Nigeria op regelmatige basis aanslagen gepleegd die toegeschreven worden aan de islamistische sekte Boko Haram, die vermoedelijk ook achter de aanslag in Gombe zitten. Dit jaar alleen al zouden meer dan tweehonderd mensen zijn omgekomen bij aanslagen door de organisatie. De vermeende leider van Boko Haram, Abubakar Shekau, dreigde in januari al met meer geweld en het kidnappen van ordehandhavers.

Als reactie op westerse culturele invloeden wil Boko Haram in heel Nigeria de islamitische sharia-wetgeving invoeren, ook voor christenen. Nu is het nog zo dat de sharia alleen van toepassing is op moslims.

Lees meer over:
aanslag
Gombe
nigeria

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.