Chávez onderweg naar ziekenhuis voor operatie

46ad671f8cdc2505080f6a706700eaea

Gesteund door het Venezolaanse volk gaat de president vanmiddag op weg naar Cuba voor een urgente operatie. Foto AP / Ariana Cubillos

Buitenland

De Venezolaanse president Hugo Chávez is met spoed op weg een Cubaans ziekenhuis om een ​​tumor te laten verwijderen. Het gezwel zit op dezelfde plek als waar vorig jaar kanker werd vastgesteld.

Chávez wordt in Cuba behandeld door dezelfde artsen die hem vorige zomer hebben behandeld tegen de ziekte. Vanmiddag nam de president afscheid van zijn supporters en militaire officieren op zijn presidentieel paleis Miraflores voor hij op weg ging naar het vliegveld.

De Venezolaanse president zei enkele dagen geleden op de Venezolaanse staatstelevisie dat hij opnieuw geopereerd moet worden om “afwijkend weefsel” te laten verwijderen, maar wist toen nog niet te melden wanneer. Hij ontkende wel geruchten dat de kanker is uitgezaaid:

“Ik ontken met klem de geruchten die de ronde doen, dat er sprake is van uitzaaiing in mijn lever, dat de kanker overal in mijn lichaam zit en dat ik terminaal ben.”

Chávez verzekerde de Venezolaanse bevolking dat hij in staat is mee te doen aan de aanstaande presidentsverkiezingen in oktober. De president neemt het op tegen de 39-jarige gouverneur Henrique Capriles.

Lees meer over:
Cuba
Hugo Chavez
presidentsverkiezingen
Venezuela

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.