Schrijver van Elvis Presley’s nummer ‘A little less conversation’ overleden

Elvis Presley

Elvis had met 'A little less conversation' van Billy Strange niet opvallend veel succes. Junkie XL maakte het nummer echter decennia later alsnog tot een wereldhit. Foto Screenshot Youtube / xxx7spiros

Cultuur

Liedjesschrijver en gitarist Billy Strange, die onder meer het nummer ‘A little less conversation’ schreef voor Elvis Presley, is overleden in Nashville. Dat heeft Nancy Sinatra via Twitter bekendgemaakt.

Ze liet weten dat haar hart brak toen ze het nieuws hoorde. Strange is 81 jaar geworden. Sinatra twitterde:

Twitter avatar NancySinatra Nancy Sinatra My dear friend, the legendary guitarist/arranger Billy Strange passed away this morning in Nashville. My heart is shattered.

Elvis Presley speelt ‘A little less conversation’:

Strange schreef verschillende nummers voor Elvis, waaronder A Little Less Conversation uit 1968. Het nummer was toen geen megahit. Pas decennia later werd het een groot succes, toen de Nederlandse dj Junkie XL in 2002 een remix van het lied uitbracht.

De uitermate populaire remix van Junkie XL:

Strange werkte ook samen met Frank Sinatra en diens dochter, net als met Sammy Davis Junior en The Beach Boys. Voor Nancy speelde hij mee op het nummer Bang, Bang.

De zangeres noemde Strange haar "vriend en mentor" en wenste zijn dochter, die zich op Twitter Kelly Tomlin noemt, sterkte. Kelly liet ook weten dat later meer bekend wordt over de begrafenisplechtigheden.

Twitter avatar NancySinatra Nancy Sinatra Kelly your dad was made of a love that blessed us all. Hang tough, little girl. @kkt1111 "GREAT DAD! All my love, Kelly"
Lees meer over:
Billy Strange
Elvis Presley
Junkie XL

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.