Gewonde journalisten Homs vragen om hulp

door
Buitenland

Bij de aanval op het perscentrum in de belegerde Syrische stad Homs raakten verschillende journalisten gewond. Twee verloren het leven: de Amerikaanse journalist Marie Colvin en de Franse persfotograaf Rémi Ochlik. Vandaag doen de andere gewonden een oproep: help ons.

Paul Conroy raakte gewond aan zijn benen toen een raket het geïmproviseerd mediacentrum raakte in het Baba Amr gebied in Homs. De stad wordt al weken onderworpen aan zware aanvallen van het Syrische leger en straatgevechten (beelden).

Paul Conroy wordt samen met de Franse fotograaf William Daniels en Franse journaliste Edith Bouvier verzorgd - niet vastgehouden, benadrukt Conroy - door medici van het Vrije Syrische Leger, gedeserteerde soldaten die strijden tegen het regime van Bashar Al-Assad. Op de achtergrond hoor je de aanhoudende raketbeschietingen die uitgevoerd worden op de stad.

De oproep om hulp van Conroy:

In het onderstaande filmpje roepen ook Daniels en Bouvier de internationale gemeenschap op om hulp te bieden. De behandelende artsen laten weten dat de journalisten zo snel mogelijk geëvacueerd worden, daar de benodigde medische hulp niet geboden kan worden.

Lees meer over:
Baba Amr
Bashar al-Assad
Edith Bouvier
Homs
journalisten
Marie Colvin
Paul Conroy
Raket
Remi Ochlik
Vrije Syrische leger
William Daniels

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.