Ajax verlaat Europa League met overwinning op Manchester United

ajaxxe

Ajacied Dico Koppers (L) in duel met Nani van Manchester United, Foto AFP / Andrew Yates

door
Sport

Ajax heeft met een knappe 2-1 zege bij Manchester United afscheid genomen van de Europa League. AZ versloeg Anderlecht in Brussel met 1-0 en gaat wel door naar de achtste finales.

Voor de Amsterdammers vonden Aras Özbiliz en Toby Alderweireld het net. Javier Hernández had de thuisploeg op voorsprong gezet. Vorige week ging Ajax met 2-0 onderuit, waardoor Manchester de achtste finale bereikt.

Voor AZ schoot de Belgische Maarten Martens in de 54ste minuut de bal in de touwen. Vorige week won de ploeg van trainer Gertjan Verbeek met 1-0, waardoor op 8 en 15 maart een dubbele confrontatie met Udinese wacht. AZ werd in Brussel vanaf het beginsignaal onder druk gezet en kwam al in de eerste vijf minuten een paar keer goed weg. Voor Anderlecht bracht Matias Suarez met een poging op de paal het meeste gevaar. Na de felle start van de thuisploeg kwam ook AZ iets beter in de wedstrijd, maar grote kansen bleven aanvankelijk uit.

Adam Maher kreeg kort voor rust namens de ploeg uit Alkmaar de beste mogelijkheid, maar hij schoot voorlangs. Even daarvoor moest Charlison Benschop zich met een blessure aan het bovenbeen laten vervangen door Jozy Altidore. In de tweede helft sloeg AZ na tien minuten toe, schrijft persbureau Novum. Na een voorzet van Roy Beerens schoot Martens, die in de jeugd voor Anderlecht speelde, via een verdediger raak. Voor Anderlecht bleek drie keer scoren vervolgens een te grote opgave. In de slotfase kopte Dieumerci Mbokani nog wel op de lat.

Lees meer over:
Ajax
Europa
Europa League
Javier Hern
Manchester United
Toby Alderweireld
voetbal

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.