Bod UPS doet aandelen TNT Express en PostNL tot grote hoogten stijgen

tnt

Bestuurslid Marie-Cristine Lombard van TNT Express opent de NYSE Euronext na de afsplitsing van PostNL en het bedrijf de beurs opging in mei vorig jaar. Foto NRC / Maurice Boyer

Economie

Het bod van UPS op TNT Express van voor het weekend heeft de aandelen van de Nederlandse pakjesbezorger vanochtend flink gestimuleerd. Bij opening van de AEX stond er direct een winst van 50 procent op de borden. Ook PostNL schoot tientallen procenten omhoog.

TNT Express, sinds vorig jaar afgesplitst van het minder renderende PostNL, wees het Amerikaanse bod vrijdag al af. Bezorgdienst UPS had zo’n 4,9 miljard euro over voor het Nederlandse bedrijf, maar met meerdere belangstellenden is de verwachting dat de prijs nog wel omhoog kan.

UPS-concurrent FedEx heeft, net als UPS, al lange tijd belangstelling voor TNT dat wereldwijd actief is als koerier op de zakelijke markt. De interesse in de Nederlandse pakketdienst deed het aandeel vanochtend stijgen van 6,34 naar 9,91 euro. Het bod van marktleider UPS komt neer op 9 euro per aandeel. PostNL profiteert met zijn belang van 29,9 procent in TNT Express van de op handen zijnde biedingsstrijd.

Lees meer over:
aandelen
beurs
FedEx
Postnl
TNT Express
UPS

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.