Heracles Almelo wint thuis van Roda JC - De Graafschap blijft laatste

Sport

Heracles Almelo heeft thuis een belangrijke overwinning geboekt op Roda JC, een concurrent voor de play-offs om Europees voetbal. In Almelo werd het vanavond 2-1. Willy Overtoom maakt het beslissende doelpunt.

En Roda JC was nog wel met een voorsprong de rust ingegaan. De veel scorende spits Sanharib Malki trof ook vandaag weer doel. In de tweede helft bracht Everton de thuisploeg langszij, waarna Overtoom in minuut 78 het winnende doelpunt maakte.

De Graafschap verliest ook van VVV Venlo en blijft laatste

De Graafschap is er niet in geslaagd de laatste plaats in de Eredivisie te verlaten. De Doetinchemmers leden op de eigen Vijverberg een pijnlijke 4-1 nederlaag tegen directe concurrent VVV-Venlo. Excelsior speelde in Den Haag met 1-1 gelijk tegen ADO en blijft zeventiende.

De Graafschap leek aanvankelijk op weg naar een prima resultaat. Na dertien minuten zorgde Rydell Poepon voor de openingstreffer en de thuisploeg hield die voorsprong tot aan de rust vast.

In de tweede helft toonde VVV, dat dit seizoen op vreemde bodem nog geen punt had gepakt, opvallend veel veerkracht. Danny Holla en Maya Yoshida bogen in de eerste tien minuten na rust de wedstrijd volledig om. Een eigen doelpunt van Ted van de Pavert en een treffer van Steven Berghuis zorgden voor de 1-4 eindstand.

Excelsior kwam in Den Haag door een eigen doelpunt van Edwin de Graaf op achterstand. Vroeg in de tweede helft maakte Roland Alberg gelijk. In blessuretijd werd Excelsior na een handsbal van Aleksander Radosavljevic een zuivere strafschop onthouden.

Lees meer over:
ADO Den Haag
de graafschap
Excelsior
voetbal
vvv venlo

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.