Commissaris Olfers wil excuus Cruijff aan Davids

johancruijff2

Foto NRC / Bas Czerwinski

Sport

Johan Cruijff moet zijn excuses aan Edgar Davids aanbieden. Zijn opmerking dat Davids commissaris van Ajax is geworden vanwege diens huidskleur is “racistisch” en zou in Engeland niet getolereerd worden. Dat zegt Ajax-commissaris Marjan Olfers vandaag in een interview met NRC Handelsblad.

Vorige week besloot de raad van commissarissen gefaseerd terug te treden na een gerechtelijke uitspraak in een conflict met Cruijff. Olfers, Davids, Paul Römer en Steven ten Have hadden Louis van Gaal buiten Cruijff om voorgedragen als directeur van Ajax. De vijf commissarissen moeten de komende weken hun opvolgers in gezamenlijkheid voordragen aan de aandeelhouders.

Volgens Olfers werd zij zelf ook beledigd door Cruijff:

“Toen Cruijff mij toebeet dat ik commissaris was geworden omdat ik vrouw ben, deed mij dat weinig. Als topadvocaat werk ik veel met mannen samen, ik ben dat soort reacties gewend.”

De afgelopen maanden ontving Olfers naar eigen zeggen veel dreigbrieven. Toen zij een keer per telefoon werd bedreigd, belde haar echtgenoot, kickboxingcoach Thom Harinck, “de betreffende persoon op en liet weten ‘dat het genoeg was’. Er volgden excuses en daarmee was de kous af.”

Lees het hele interview met Olfers vandaag in NRC Weekend of in onze digitale editie.

Lees meer over:
Ajax
Edgar Davids
Johan Cruijff
Louis van Gaal
Marjan Olfers
Raad van Commissarissen
voetbal

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.