Terugkeer naar Paramaribo voor een intensieve kijk op de wereld

Cultuur

De gisteren overleden auteur Anil Ramdas groeide op in Suriname. In 2007 keerde de journalist na twintig jaar terug naar zijn geboorteland om een boek te schrijven. In het VPRO-programma Boeken vertelde hij er uitgebreid over.

In 2009 verscheen het boek Paramaribo. De vrolijkste stad in de jungle. De schrijver woonde er ongeveer een jaar om een “andersoortig reisverhaal” te kunnen maken, zo legt hij uit:

“Een serieus reisverhaal vereist een intensieve kijk op de wereld. Dat vergt het risico om ergens een jaar te gaan zitten. Dat deed ik met Paramaribo, maar het was geen aangename ervaring.”

“Dit boek is de droevige en soms hilarische neerslag van zijn indrukken en ervaringen”, zo is de omschrijving van Wim Brands, presentator van het programma. Hieronder is het gehele gesprek terug te zien.

Lees meer over:
Anil Ramdas
boeken
Paramaribo
Suriname

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.