Video: en zo zegt Hollywood ‘ik hou van jou’

Cultuur

Mocht je nog inspiratie nodig hebben om je geliefde te vertellen hoeveel je van hem of haar houdt (want Valentijnsdag is nog niet voorbij), vrees dan niet meer. Want in dit filmpje doet Hollywood nog even voor hoe je iemand het beste de liefde kunt verklaren.

Alle klassiekers en meer (Disney kon er ook wat van) komen voorbij in deze aaneenschakeling van fragmenten uit 95 romantische films waarin mannen en vrouwen (en cartoonfiguren) hun best doen aan elkaar uit te leggen waarom ze ook alweer een plekje voor elkaar in hun hart hebben. Oh, en vanaf 2:10 laten beroemde filmkussen je zien how it’s done:

Gingen de teksten je te snel? De maker van het filmpje heeft alles voor je uitgeschreven. Pak een stoel en een woordenboek en ga er goed voor zitten:

“I’ve been doing a lot of thinking, and the thing is, I love you. You are the epitome of everything I’ve ever looked for in another human being. Love is too weak a word for the way I feel. I lurv you. I loave you. I luff you. I sort of feel like I’m on drugs when I’m when you. Not that I do drugs, unless you do drugs, in which case I do drugs all the time. There’s only one place in the world I call home and it’s because you’re there. I’d feel better sitting outside your apartment on the curb than any other place I can think of or imagine. I’m not waking up another morning without being able to look at you next to me. I would rather share one lifetime with you than face all the ages of this world alone.

Can’t you see what I’m trying to tell you, I love you! Very much. No other love but you. I love you. Like a sickness and its cure together. I love you. (Ditto.) I should have told you every day from the moment I met you. You complete me. Te adoro, Maria. I love you Chicken. I love you Honey Bunny. I think that’s the only thing I’ve ever been really sure of in my entire life. You are the woman that I want. How many more times do I have to say it? (One more time would be nice.) You have bewitched me, body and soul. Whatever I am… I’m yours. I am so in love with you. You’re the only one for me.

I’m not a smart man, but I know what love is. Love means never having to say you’re sorry. Love is a many-splendored thing. Love lifts us up where we belong, all you need is love! Some people search all their life for this and never find it. You think this happens everyday? I love you dream woman! What do I have to do to prove it to you? Huh? You want the moon? You want me to renounce my throne? The wooing, the spooning, I am all in! Because when you find the one… you never give up. All I ever wanted… was you!

I love you. I love you. I love you. I’ve loved you more than any woman’s ever loved a rabbit. I love you more than anyone has ever loved. I love you more than my life. I love you more than band music and cookie-making. I want to be with you. I made up my mind you were the only woman for me. I’ve loved you since the first day I met you, and I’ll never stop. I’ll love you always. Until your heart stops beating. ‘Til the stars turn cold. Forever. I’ve never felt that before.

I love you. Can’t believe how many times I’m saying it! I love you. Because I came alive when I met you. And there’s only one person that makes me feel like I can fly. So I will wait forever for you, okay? I will wait the rest of my life. I want all of you, forever, you and me, every day. I love you. I love you. I love you! I love you! I love you. I always have. And I always will. I came here tonight because when you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of the life to start as soon as possible.

Just shut up… you had me at “hello.”

Lees meer over:
film
Hollywood
liefde
Valentijnsdag

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.