Werkloosheidspercentage VS in drie jaar niet zo laag geweest

door
Economie

De werkloosheid in de Verenigde Staten is vorige maand voor de vijfde maand op rij gedaald. Het percentage daalde van 8,5 procent in december naar 8,3 procent in januari, het laagste niveau in bijna drie jaar. Dat meldt het ministerie van arbeid vandaag. De cijfers wijzen op een herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

In januari kwamen er 243 duizend banen bij, de hoogste stijging in negen maanden. In de afgelopen drie maanden hebben werkgevers gemiddeld ongeveer 201 duizend extra banen gecreëerd. Dat is vijftigduizend meer dan het maandgemiddelde over geheel 2011.

Het rapport over januari is gevuld met andere hoopgevende data en wijzigingen. Zo werden veel nieuwe mensen aangenomen in sectoren met relatief hoge lonen. Daarnaast werd het banencijfer over 2011 bijgesteld. Er bleken tweehonderdduizend banen meer bijgekomen, dan eerst gedacht.

Lees meer over:
Verenigde Staten
werkloosheid

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.