Video: makers BP-reclame zien anti-BP protest over het hoofd

Knipsel

Zoek het protest: heel klein in beeld is een clubje mensen te zien dat zich fel tegen BP uitspreekt.

Media

Kosten noch moeite worden gespaard om het imago van oliemaatschappij BP op te kalefateren. Met een budget van maar liefst honderd miljoen dollar is de advertentiemarkt bestookt met de rooskleurige toekomstplannen van het bedrijf. En toch is er per ongeluk een groepje anti-BP protestanten in een spot geslopen.

Met het reclamefilmpje, dat sinds 26 december op de Amerikaanse televisie te zien is, wil BP haar onstuitbare toewijding laten zien om de rotzooi op te ruimen die is ontstaan na de olieramp van vorig jaar in de Golf van Mexico, de grootste in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

De spot, van exact een minuut lang, gebruikt hierbij het beeld van een smetteloze kustlijn bij een strakblauwe hemel om te laten zien dat het toerisme bloeit als nooit te voren in de regio. Maar de oplettende kijker (toegegeven, de extreem goed oplettende kijker) ziet na 49 seconden een clubje mensen op het strand staan met spandoeken. Na bestudering van close-ups van dit groepje mensen blijkt het te gaan om de Alabama Oil Spill Aftermath Coalition die vindt dat BP nog lang niet genoeg actie onderneemt om de vrijgekomen olie op te ruimen.

BP heeft niet gereageerd op de oproep van de coalitie en negeert vooralsnog de blunder die in de peperdure reclame is geslopen.

Lees meer over:
BP
Olieramp
protesten
reclame

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.