Topman borstimplantaatbedrijf PIP gezocht door Interpol

jeanclaudemas

Jean-Claude Mas toont een van de omstreden borstimplantaten die zijn bedrijf PIP produceerde. Foto AFP / Eric Estrade

Wetenschap

De topman van het Franse bedrijf Poly Implants Prothèses (PIP), dat omstreden borstimplantaten produceerde, wordt gezocht door Interpol. Jean-Claude Mas staat met foto op de website van Interpol.

PIP is in opspraak geraakt omdat de borstprotheses van het bedrijf een veel hogere kans hebben om te gaan lekken. In de implantaten zijn goedkope, industriële siliconen verwerkt. Deze zouden bovendien mogelijk kankerverwekkend zijn, maar dat is door Frans onderzoek niet bewezen.

In Frankrijk mogen alle vrouwen met een PIP-implantaat op kosten van de overheid de prothese laten verwijderen. De implantaten zijn wereldwijd verspreid. In Nederland is vrouwen aangeraden om langs de arts te gaan.

Mas wordt door de Costa Ricaanse overheid gezocht vanwege misdrijven aangaande “leven en gezondheid”. Op de website wordt een foto getoond van de 72-jarige Mas.
Interpol gaat niet in op de mogelijke misdaden of de link met Costa Rica.

Lees meer over:
borstimplantaten
borstkanker
Costa Rica
Frankrijk
Jean-Claude Mas
Poly Implant Prothese SA

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.