Museumbezoek dit jaar gestegen

Amsterdam 26-9-2011 Scheepvaartmuseum Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heropende in oktober haar deuren. Foto NRC / Maurice Boyer

Cultuur

Het museumbezoek in Nederland is dit jaar gestegen ten opzichte van 2010. De ruim vierhonderd musea waar de Museumkaart geldig is ontvingen ruim achttien miljoen bezoekers. Een jaar eerder waren dit er nog 16,9 miljoen. Dat meldt de Nederlandse Museumvereniging.

De stijging is volgens directeur van de Nederlandse Museumvereniging Siebe Weide vooral te danken aan de heropening van diverse musea. Zo waren onder meer het Scheepvaartmuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam delen van het jaar open, nadat ze jarenlang gesloten waren.

De meeste bezoekers trok het Van Gogh Museum. Ruim 1,5 miljoen mensen bezochten het museum in Amsterdam, 145 duizend meer dan in voorgaande jaren.

Dit jaar werd het recordaantal van achthonderdduizend Museumkaarten uitgegeven. Het huidige aantal kaarthouders is volgens de Museumvereniging goed voor ongeveer vier miljoen museumbezoeken.

In 2009 bedroeg het aantal museumbezoeken aan de ruim achthonderd musea in Nederland 22 miljoen, blijkt uit de meest recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees meer over:
musea
museumbezoek
Nederlandse Museumvereniging
Scheepvaartmuseum
Siebe Weide
Stedelijk Museum
Van Gogh Museum

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.