Achmea wordt voor 77 procent eigenaar Independer

Binnenland

Verzekeraar Achmea neemt een meerderheidsbelang in de vergelijkingssite voor verzekeringen Independer.nl. De grootste verzekeraar van Nederland koopt 77 procent van de aandelen, zo meldt het bedrijf. Volgens beide partijen komt door de overname de objectiviteit van de site niet ter discussie te staan.

De onafhankelijke positie van Independer wordt gecontroleerd door een Raad van Toezicht onder voorzitterschap van Arthur Docters van Leeuwen.

Achmea wil meer weten over verzekeringswensen Nederlanders

Danny van der Eijk, lid Raad van Bestuur van Achmea:

“Achmea krijgt zo nog meer zicht in de verzekeringswensen van Nederlanders. Die kennis gaan we aanwenden om onze verzekeringen klantgerichter te maken. Dit past van oudsher bij het coöperatieve karakter van ons bedrijf, ontstaan vanuit het welbegrepen eigenbelang van haar klantleden.”

Independer: creëren van groter bereik

Edmond Hilhorst, directeur van Independer.nl:

“Independer.nl begon ooit als vergelijkingssite die transparantie bood voor de consument. Deze nieuwe stap maakt het mogelijk dat we daadwerkelijk, vanuit consumentenbelang, samen met verzekeraars, klantvriendelijke verzekeringen kunnen ontwikkelen. Door de samenwerking bereiken we nagenoeg elk huishouden in Nederland en kunnen daarmee onze ambitie versneld bereiken.”

Het is niet bekend hoeveel Achmea heeft betaald voor het meerderheidsbelang.

Independer vergelijkt verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Als de klant een financieel product afsluit via de site, ontvangt Independer in de meeste gevallen een vergoeding van de aanbieder.

Lees meer over:
Achmea
Independer

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.