Ophef rond Duitse president om lening van half miljoen

German Chancellor Merkel presents Lower Saxony federal state Prime Minister Wulff in Berlin

De Duitse president Christian Wulff moet verantwoording afleggen over een lening van een half miljoen euro. Foto Reuters

Buitenland

De Duitse president Christian Wulff heeft ophef veroorzaakt om een lening die hij heeft aangenomen van 500.000 euro. Hij zou hierover het parlement van de deelstaat Nedersaksen hebben misleid toen hij daar nog minister-president was.

De lening was afkomstig van de echtgenote van een bevriende ondernemer van Wulff. Vervolgens ontkende hij tegenover het parlement dat hij een zakelijke band had met het betreffende koppel.

Een woordvoerder van de bondspresident bevestigt deze eerdere uitspraak van de president: er was geen sprake van een zakelijke relatie. Wulff was al jaren met het echtpaar bevriend toen hij de lening aannam en het geld kwam uit privévermogen van de vrouw, zo is vandaag te lezen in de Duitse krant Bild.

Parlementariërs hebben vragen gesteld in de landdag in Hannover over verhalen dat Wulff met zijn nieuwe echtgenote de kerstvakantie had doorgebracht in de villa van Geerkens in Florida. Wulff gebruikte de voordelige lening van Geerkens om een huis te kopen, zo meldt Der Spiegel.

Lees meer over:
Christian Wulff
Duitsland
lening

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.