Zanger Andy Tielman overlijdt op 75-jarige leeftijd

Andy Tielman in juli 2008 in Jakarta. Gisteren overleed de indorocklegende op 75-jarige leeftijd. Foto AP / Ed Wray

Foto AP / Ed Wray

Binnenland

De indorocklegende Andy Tielman is gisteren overleden. Dat hebben mensen uit zijn omgeving bevestigd. Hij is 75 jaar geworden.

http://www.youtube.com/watch?v=66IKt8DxG-8

De gitarist was bekend van de Tielman Brothers, waarmee hij eind jaren vijftig een van de eerste muzikanten was die doorbrak met rock-’n-roll. De band bestond oorspronkelijk uit vier broers. Andy was zanger en gitarist.

Op de wereldtentoonstelling in 1958 in Brussel maakte Tielman tijdens een optreden furore, onder meer door zijn gitaar met zijn tanden te bespelen. Ook in de jaren zestig bleef de band zeer populair, onder meer in Duitsland.

Lees meer over:
Andy Tielman
The Tielman Brothers

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.