Europese aandelenmarkten sluiten met winst door euro-akkoord

GERMANY-STOCK-EUROPE

De beurs in Frankfurt sloot vandaag met een stevige winst van 6,3 procent. Foto AFP / Marc Tirl

Economie

De Europese beurzen zijn vandaag met flinke winsten gesloten nadat regeringsleiders van de eurozone in Brussel vanochtend een akkoord sloten over een integrale aanpak van de eurocrisis.

In Amsterdam eindigde de AEX met een groei van 3,8 procent tot 315,45 punten. De Midkap steeg 2,3 procent tot 499,88 punten. De Smallcap-index eindigde 1,6 procent hoger op 430,18 punten. In Frankrijk en Duitsland konden de grootste groeicijfers worden genoteerd. Respectievelijk sloten de beurzen in Parijs en Frankfurt met 5,3 procent en 6,3 procent winst.

Eerder vandaag reageerde Wall Street ook positief op het akkoord van de regeringsleiders. De beurs in New York opende hierdoor, en mede door de notitie dat de Amerikaanse economie dit kwartaal met 2,7 procent is gegroeid, met winstcijfers.

Lees meer over:
aandelenmarkten
AEX
amsterdam
beurzen
Brussel
eurocrisis
New York
Wall Street

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief