Pronk niet blij met Ploumen: ze moet binden, niet verwarren

jan-pronk

Pronk in 2007, het jaar waarin niet hij maar Ploumen werd gekozen tot partijvoorzitter. Foto NRC / Vincent Mentzel

Binnenland

“Een partijvoorzitter dient zich niet uit te spreken over de partijleider persoonlijk”, zegt PvdA-prominent Jan Pronk over partijvoorzitter Lilianne Ploumen. Hij vindt dat zij de partij schade heeft berokkend.

Ploumen kritiseerde PvdA-leider Job Cohen onlangs flink. Pronk zegt tegen Nu.nl dat zij zich bezig moet houden met de PvdA zelf:

“En, voor zover het om de politiek gaat, met de inhoud, niet met personen. Een partijvoorzitter dient te binden niet te verwarren.”

Pronk, zelf meervoudig minister in diverse kabinetten, zegt zich niet opnieuw kandidaat te willen stellen voor het partijvoorzitterschap. Hij zegt die ambitie niet te hebben. Vier jaar geleden verloor hij de race om die functie van Ploumen.

Lees meer over:
Jan Pronk
Job Cohen
Lilianne Ploumen
PvdA

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.