Video: spectaculaire 3D-projectie bij opening Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum is gisteravond officieel heropend. Koningin Beatrix en honderden andere belangstellenden zagen een prachtige 3D-projectie op de muren van het Zeemagazijn, die werd gevolgd door een vuurwerkshow.

Staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra was ook bij de opening aanwezig en noemde het Scheepvaartmuseum “een waar huzarenstukje”. Hij zei dat Nederland heel trots mag zijn op een museum dat “in alle opzichten recht doet aan de Nederlandse maritieme geschiedenis”.

Koningin Beatrix was eregast bij de opening en bezocht gisteravond twee tentoonstellingen. Ze arriveerde met De Groene Draeck, maar had wat moeite om het koninklijk schip te verlaten. Bij het verlaten raakte ze namelijk even uit evenwicht en verloor ze een schoen (zie filmpje hieronder na 42 seconden):

http://www.youtube.com/watch?v=T5TbWz5Qs-w

Lees meer over:
amsterdam
De Groene Draeck
Geschiedenis
Halbe Zijlstra
Koningin Beatrix
Scheepvaartmuseum

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.