Video: Italiaanse communisten houden wielrenners Giro di Padania tegen

Naamloos1

Aanhangers van de communistische partij Rifondazione Comunista blokkeren de weg in Mondovì voor de renners van de Giro di Padania. Schermafbeelding van YouTube

door

Voor de tweede dag op rij vonden er gisteren hevige protesten plaats tijdens de Italiaanse wielerwedstrijd Giro di Padania. Aanhangers van de communistische partij Rifondazione Comunista zien de rit als een propagandamiddel van de Lega Nord om de aandacht van de huidige politiek af te leiden.

Bij de start van de Giro op maandag probeerden de aanhangers van Rifondazione Comunista al door borden aan de weg te verwijderen de rit te ontregelen. Gisteren besloten de demonstranten meer drastische maatregelen in te zetten en de weg te blokkeren om zo de renners tot stilstand te dwingen.

Hieronder zijn heftige beelden te zien van de demonstratie die gisteren plaatsvond in Mondovì. Hier werden fietsers aangevallen en beledigd. Ook werd een politieagent aangereden. Wielrenner Ivan Basso, heeft namens alle renners de demonstranten opgeroepen dat ze vooral bezig zijn met fietsen, en niet met politiek bedrijven.

Rifondazione Comunista demonstreert tegen de betrokkenheid van regeringspartij Lega Nord bij de organisatie van de race, maar ook tegen de bezuinigingsmaatregelen die de Italiaanse regering wil doorvoeren om de staatsschuld terug te dringen. Deze werden overigens vanavond goedgekeurd door de Senaat in Rome.

Lees meer over:
Bezuinigingen
Giro di Padania
Italië
Ivan Basso
Rifondazione Comunista
Wielrennen

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.