Wetsvoorstel voor meer Nederlandstalige muziek op Radio 2 aangenomen

door
Media

VVD, CDA en SP steunen het wetsvoorstel van de PVV dat Radio 2 opdraagt meer Nederlandstalige nummers te laten draaien. De PVV-Kamerlid Martin Bosma beoogt hiermee het aanbod van Nederlandstalige muziek tussen 7 uur ‘s ochtends en 7 uur ‘s avonds naar 35 procent te brengen op de publieke radiozender.

Radio 2 is vooral bekend van de top 2000 die tussen Kerst en Oud & Nieuw uitgezonden wordt.

Lees meer over:
CDA
Nederlandstalige muziek
PVV
Radio 2
SP
VVD

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.