Radio 2 negeert Kamerwens voor meer Nederlandstalige muziek

Binnenland

Radio 2 gaat niet meer Nederlandstalige muziek draaien. Dat zei zendermanager Kees Toering van de radiozender vanavond in een reactie op een stemming in de Tweede Kamer waarin de zender werd opgeroepen minimaal 35 procent Nederlandse muziek te draaien.

Toering van vindt een vanuit Den Haag opgelegd quotum helemaal niet nodig, zo liet hij weten aan persbureau Novum:

“Radio 2 besteedt al heel lang veel aandacht aan Nederlandse artiesten en Nederlandstalig repertoire. Sommige programma’s besteden structureel aandacht aan het Nederlandstalige genre. Radio 2 was, is en blijft de belangrijkste radiozender op het gebied van Nederlandse en Nederlandstalige muziek.”

PVV-Kamerlid Martin Bosma wilde met het indienen van het voorstel vanmiddag bereiken dat het levenslied een prominentere plaats krijgt op de Nederlandse radio. Een Kamermeerderheid schaarde zich vanmiddag achter zijn voorstel om Radio 2 tussen 07.00 uur en 19.00 uur minimaal 35 procent Nederlandstalige muziek te laten draaien.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vindt de opdracht “op de grens van wat geoorloofd is”. NPO-voorzitter Henk Hagoort vindt dat de politiek zich niet moet bemoeien met de inhoud van de publieke omroep. Radio 2 luistert alleen naar de wens van het publiek, zegt hij.

Lees meer over:
Kees Toering
Publieke omroep
Radio 2
Tweede Kamer

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.