Iran noemt brandstofsancties ‘inhumaan’

Buitenland

Iran maakt zich kwaad over sancties die het lastiger maken voor passagiersvliegtuigen uit dat land bij te tanken in het buitenland. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de sancties ‘inhumaan’ en belooft maatregelen te nemen. Dit meldt persbureau Reuters.

Een woordvoerder van het ministerie zegt dat de weigering passagiersvliegtuigen bij te tanken ‘de internationale normen schendt’.

“Wij hebben de relevante diensten geïnformeerd en als een land, tegen de principes in, in brandstof weigert te voorzien, zullen we tegenmaatregelen nemen.” - Ramin Mehmanparast, woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken

Lees meer over:
Iran
sancties
vliegverkeer

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.