Minstens 34 doden bij serie aanslagen in Bagdad

Buitenland

Bij bomaanslagen in de Irakese hoofdstad Bagdad zijn ten minste 34 mensen om het leven gekomen. Dat melden veiligheidsdiensten. De bom zou zijn afgegaan in Shurta, een district in het westen van de stad.

Het zou gaan om een serie van drie explosies, een bij een Shi’itische moskee, een vlakbij een drukbezochte markt en een derde middenin de markt, waar veel Irakezen op dat moment boodschappen deden voor het aanstaande moslimweekend. Er vielen 82 gewonden, meldt persbureau AP op basis van bronnen bij de Irakese regering. Ziekenhuizen in de buurt bevestigen die aantallen.

De aanslag is vooralsnog niet opgeëist.

Lees meer over:
Bagdad
Irak

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.