Politievakbond ACP: reorganisaties stopzetten

politie

De Rotterdamse politie deelt bonnen uit, 16 januari 2004. Foto NRC / Vincent Mentzel

door
Binnenland

Politievakbond ACP wil dat korpsen onmiddellijk stoppen met reorganisaties. ACP-leden ervaren dit als uiterst chaotisch.

Volgens voorzitter Gerrit van de Kamp houden politiekorpsen zich niet aan de afspraak die zij met minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten hebben gemaakt om zo min mogelijk te reorganiseren in aanloop naar de vorming van een nationale politie. Onder politiepersoneel leidt dit tot grote onrust, verklaart hij tegenover persbureau Novum.

Bij de vakbondsleden is een beeld ontstaan dat niemand de touwtjes in handen heeft “waar het gaat om ingrijpende personele en organisatorische wijzigingen in de sector”, verklaart Van de Kamp. “De politiesector staat aan de vooravond van een grote personele reorganisatie, de vorming van een nationale politie. Het laatste wat er nu moet gebeuren is onrust en onzekerheid creëren. Dat werk je echter wel in de hand als politiemensen voorafgaand aan de hervorming van het politiebestel van functie of werkplek moeten veranderen.”

Begin deze maand maakte Opstelten de politiecommissarissen bekend die benoemd zullen worden in de korpsleiding van de nationale politie die volgend jaar operationeel moet zijn. Hij selecteerde de drie commissarissen, Jannine van den Berg, Ruud Bik en Leon Kuijs, na gesprekken met de politietop, justitie en vakbonden. Samen met de vorige maand aangestelde kwartiermaker Gerard Bouman, ex-hoofd van de AIVD, moeten zij het nationale politiekorps inrichten.

Lees meer over:
ACP
Ivo Opstelten
nationale politie
OM
vakbond

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.