Duitsland trekt EHEC-waarschuwing voor komkommers in

ehec

Microscopisch beeld van de EHEC-bacterie. Foto AFP/Helmholtz-Zentrum für Infektionsforschung

door
Buitenland

Duitsland heeft de waarschuwing om geen tomaten, komkommer en sla meer te eten vanochtend ingetrokken. Uit vrees voor besmetting met de EHEC-bacterie, die al 29 sterfgevallen veroorzaakte, geldt waakzaamheid nog wel bij kiemgroenten zoals taugé. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.

Het Robert Koch-instituut en de betrokken autoriteiten geven om half elf een persconferentie in Berlijn over “nieuwe bevindingen” in het onderzoek naar de EHEC-bacterie.

Lees meer over:
EHEC
EHEC-bacterie

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.