Eind juni opnieuw ov-staking in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

stationspleinamsterdam

Het Stationsplein in Amsterdam afgelopen dinsdag tijdens de staking van de GVB. Foto NRC Handelsblad / Maurice Boyer

Binnenland

Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt op woensdag 29 juni opnieuw platgelegd. In tegenstelling tot de afgelopen dagen is er geen sprake van een 24-uursstaking.

Medewerkers van de openbaarvervoerbedrijven GVB, RET en HTM voeren over een kleine drie weken weer actie tegen de bezuinigingen en de plannen van het kabinet om het openbaar vervoer verplicht aan te besteden. De medewerkers leggen het werk na de ochtendspits neer, waarna ze naar Den Haag gaan om te protesteren tegen de kabinetsplannen. Tijdens de avondspits moet het openbaar vervoer in de drie steden weer rijden. Het openbaar vervoer is die dag in de spitsuren gratis.

Vandaag ligt het openbaar vervoer 24 uur stil in Rotterdam. Gisteren werd er een etmaal gestaakt in Den Haag, dinsdag al in Amsterdam.

Lees meer over:
amsterdam
Den Haag
GVB
HTM
openbaar vervoer
RET
rotterdam
staking

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.