Duitsland: aantal nieuwe EHEC-besmettingen neemt af

-

Microscopisch beeld van de EHEC-bacterie. Foto AFP/Helmholtz-Zentrum für Infektionsforschung

door
Buitenland

De mate waarin de dodelijke EHEC-bacterie mensen besmet neemt “significant” af. Dat heeft de Duitse minister van Volksgezondheid zojuist gezegd.

“Er zullen nieuwe gevallen blijven ontstaan en we moeten helaas nog meer doden verwachten, maar het aantal nieuwe infecties neemt significant af”, zei minister Daniel Bahr in een interview met de tv-zender ARD. “Ik kan niet zeggen dat alles nu in orde is, maar analyse van de meest recente gegevens geeft reden tot hoop.” Hij zei dat de bron van de bacterie mogelijk nooit gevonden zal worden.

Tot dusver zijn 24 mensen, op één na allemaal in Duitsland, bezweken aan de gevolgen van het HUS-syndroom dat veroorzaakt wordt door de bacterie.HUS, onder andere gekenmerkt door nierfalen, staat voor Hemolytisch Uremisch Syndroom, het gevaarlijkste gevolg van besmetting met de EHEC-bacterie.

Ruim 2.000 mensen zijn besmet geraakt, van wie zeker honderd niet-Duitsers. Ziekenhuizen in Noord-Duitsland komen in grote problemen door de enorme toestroom van mensen die ziek zijn geworden door de EHEC-bacterie. Met name in Hamburg en Bremen is de situatie nijpend.

Lees meer over:
Duitsland
EHEC
EHEC-bacterie

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.