Acties in Den Haag: geen ov

door
Binnenland

Medewerkers van HTM in Den Haag leggen vandaag het werk neer in een staking die onderdeel is van een driedaagse actie van ov-bedrijven in de drie grote steden. Morgen volgt Rotterdam, gisteren was Amsterdam aan de beurt.

De bedrijven zijn het niet eens met de plannen van het kabinet om het openbaar vervoer verplicht aan te besteden en 120 miljoen euro te bezuinigen. Die maatregelen leiden volgens de bedrijven tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het openbaar vervoer. Ook worden gedwongen ontslagen verwacht.

Het is niet voor het eerst dit jaar dat het openbaar vervoer in de grote steden platgaat. Minister Schultz (Infrastructuur, VVD) toonde zich op de valreep gevoelig door 23 miljoen voor investeringen toe te zeggen. Maar voor de bonden was dat geen reden de stakingen alsnog af te blazen.

De actievoerders strijden niet alleen tegen de kortingen door het rijk maar ook tegen het voornemen van VVD en CDA, gesteund door de PVV om het stadsvervoer te privatiseren, zoals in het streekvervoer is gebeurd.

Lees meer over:
Bezuinigingen
Den Haag
openbaar vervoer
ov
ov-bedrijven
staking

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.