Foppe de Haan gaat nationaal team van Tuvalu trainen

304276123_66efa0cff2_z

Een blik op het nieuwe 'kantoor' van De Haan, Tuvalu. Foto Flickr / Stefan Lins

Sport

Foppe de Haan gaat aan de slag als bondscoach van het eilandstaatje Tuvalu. De 67-jarige coach stopt als eindverantwoordelijke bij Ajax Cape Town en had al aangekondigd naar ‘een ontwikkelingsland’ te gaan. Dit meldt NUsport.nl.

Aanvankelijk had De Haan aangekondigd een punt te zetten achter zijn loopbaan na zijn werkzaamheden bij Ajax Cape Town, maar bij Barend & Barend zei hij maandag toch weer bondscoach te worden.

De voetbalbond van Tuvalu bevestigt de komst van de Frieze voetbalcoach op de website van de KNVB.

De Haan zal geen salaris ontvangen voor zijn werk op de eilanden. De eilandengroep is geen lid van wereldvoetbalbond FIFA en mag niet deelnemen aan kwalificatie voor het komende WK, maar wil in de toekomst wel graag erkend worden door de FIFA. De Haan moet daarvoor zorgen.

Of De Haan lang kan genieten van zijn aanstelling is nog niet duidelijk: de eilanden staat volgens sommige klimaatologen op zinken. De eilandengroep wordt als voorbeeld gesteld in de internationale discussie over klimaatverandering.

Verder staat de Polynesische eilandengroep bekend om de domeinextensie .tv, waar men goed geld mee verdient. De eigenaar van de extensie, VeriSign, laat twintig procent van de inkomsten aan de regering van Tuvalu.

Tuvalu, vraagt u? Dat ligt hier:


Grotere kaart weergeven

Lees meer over:
Ajax Cape Town
Fifa
Foppe de Haan
knvb
Tuvalu
voetbal

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.