Syrische ambassadeur niet langer welkom op bruiloft prins William

BRITAIN-ROYALS-MARRIAGE

'The Mall', de allee die naar het Buckingham Palace leidt. Foto AFP / Leon Neal

door
Buitenland

De huwelijksuitnodiging voor de Syrische ambassadeur om de bruiloft van de Britse prins William en Kate Middleton bij te wonen is ingetrokken. Reden is de brute reactie van het regime van president Bashar al-Assad op de recente betogingen voor meer democratie in Syrië.

Mensenrechtengroeperingen uitten felle kritiek op de uitnodiging voor de Syrische ambassadeur Sami Khiyami. Bij het neerslaan van betoginginen in verschillende Syrische steden zijn volgens mensenrechtenorganisaties al ruim 400 burgers gedood.

De Britse regering laat weten vertegenwoordigers te hebben uitgenodigd van alle landen waarmee ze “normale betrekkingen” heeft, maar dat de aanwezigheid van de Syrische ambassadeur op dit moment “onacceptabel” is.

Vandaag werd het het officiële programma van de bruiloft openbaar gemaakt.

Lees meer over:
bruiloft
Groot-Brittannië
Kate Middleton
Prins William
Syrië

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.