Syrische ambassadeur niet langer welkom op bruiloft prins William

BRITAIN-ROYALS-MARRIAGE

'The Mall', de allee die naar het Buckingham Palace leidt. Foto AFP / Leon Neal

door
Buitenland

De huwelijksuitnodiging voor de Syrische ambassadeur om de bruiloft van de Britse prins William en Kate Middleton bij te wonen is ingetrokken. Reden is de brute reactie van het regime van president Bashar al-Assad op de recente betogingen voor meer democratie in Syrië.

Mensenrechtengroeperingen uitten felle kritiek op de uitnodiging voor de Syrische ambassadeur Sami Khiyami. Bij het neerslaan van betoginginen in verschillende Syrische steden zijn volgens mensenrechtenorganisaties al ruim 400 burgers gedood.

De Britse regering laat weten vertegenwoordigers te hebben uitgenodigd van alle landen waarmee ze “normale betrekkingen” heeft, maar dat de aanwezigheid van de Syrische ambassadeur op dit moment “onacceptabel” is.

Vandaag werd het het officiële programma van de bruiloft openbaar gemaakt.

Lees meer over:
bruiloft
Groot-Brittannië
Kate Middleton
Prins William
Syrië

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief