In Beeld: het beschadigde Egyptisch Museum

Cultuur

‘s Werelds grootste Egyptologisch museum is gisteren geplunderd, meldt Al Jazeera. Tijdens de protesten in Kairo vielen plunderaars het museum binnen en vernielden ze vitrines. Naar verluidt vormden burgers een menselijk schild om het museum te beschermen en later nam het leger dat over. Autoriteiten melden dat er niets verdwenen is, maar zij konden de volgende beschadigingen echter niet voorkomen:

Twitterpic van het menselijk schild rond het museum:

Lees meer over:
Egyptisch Museum
Kairo
plunderingen

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.