Doden bij rellen in Tunesië

-

Rellen in Sidi Bouzid, Tunesië, eind vorig jaar. Foto AFP / STR

Buitenland

Bij rellen in een Tunesisch dorp zijn zeker twee mensen omgekomen. Ze kwamen om in schermutselingen met de politie, waarbij ook acht gewonden vielen. Ooggetuigen spreken van minstens vier doden.

De doden vielen volgens Reuters toen de politie in Thala, bij de Algerijnse grens, uit zelfverdediging het vuur opende. Ze zouden eerst waarschuwingsschoten hebben afgelost, maar kregen de menigte niet in bedwang. Het persbureau zegt dat op basis van een anonieme bron bij het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken.

De demonstranten zouden benzinebommen en stenen hebben gegooid naar overheidsgebouwen en een politiestation. Volgens ooggetuigen werd het leger ingezet in Thala, maar dat is niet bevestigd door de autoriteiten.

In Tunesië zijn de laatste weken door het hele land rellen. Veel van de demonstranten zijn boos over de werkloosheid, maar volgens de autoriteiten wordt de menigte opgestookt door een minderheid die het land wil ontregelen. Ook in buurland Algerije zijn om dezelfde reden rellen uitgebroken.

Lees meer over:
rellen
Thala
Tunesië

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.