Inloggen
Nieuws Columns Weblogs

coververhaal Vamos Lionel! Persie las naranjas!!!

De 10 redenen dat Argentinië het WK wint, (volgens de Argentijnen zelf)

Natuurlijk gaan we winnen vanavond. Maar dat denken ze in Argentinië ook. Kijk maar naar deze argumenten van de Argentijnse krantLos Andes.

Argentinië heeft een naam die respect afdwingt op het strijdtoneel van het internationale voetbal. De overgebleven ploegen, in het bijzonder Brazilië, zijn zelfs bang voor ons: een gegeven dat gebruikt moet worden om mentale kracht uit te putten.

Argentinië is gegroeid van mindere naar betere ploeg in deze competitie. Het begon met twijfels, en een ander spelsysteem tegen Bosnië, maar sindsdien is het systeem ten goede veranderd naar een meer offensieve strategie. Sindsdien won Argentinië alle wedstrijden, wat de superioriteit ten opzichte van de tegenstander markeert.

Zonder dat er leiders zijn die zich binnen het elftal onderscheiden, heeft het team zich als één blok gevestigd, zowel in de verdediging als in de aanval. Het team komt solidair over, en zet zich daar fysiek voor in. De voorhoedespelers functioneren als de eerste verdedigingslinie van het elftal.

Lees de volledige versie van dit artikel (869 woorden) op nrc.nl