Drie ledematen kwijt en tóch teruggaan naar Afghanistan

Giles Duley. Screenshot uit NBC-filmpje over hem.

Giles Duley. Screenshot uit NBC-filmpje over hem.

Fotograaf Giles Duley stapte in februari 2011 in Afghanistan op een landmijn. Hij verloor allebei zijn benen en één arm. Tijdens zijn revalidatie stelde hij zich een aantal doelen. De belangrijkste: teruggaan om zijn fotoproject af te maken.

Twee jaar later is hij inderdaad terug. In Kabul ziet hij elke dag slachtoffers als hijzelf, met het verschil dat sommigen nog veel langer op hulp moeten wachten dan hij destijds. En Duley probeert weer te fotograferen - kan hij dat nog?

“To me, taking a photograph has always seemed an act of professionalism born out of a desire to take the best picture possible, to tell the subject’s story as honestly as I can. It’s when I get home that the photographs really hit me.”

Lees het hele verhaal van Giles Duley bij The Guardian (5.174 woorden, ongeveer 24 minuten leestijd). Hier een bijbehorende fotoserie. En voor wie de zender kan ontvangen: vanavond wordt op Channel 4 een documentaire over Duley uitgezonden.

Lees meer over:
Afghanistan
Giles Duley
Kabul
The Guardian

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.