Masterclass kreeftenbisque

Ik vind het altijd een onweerstaanbaar voorgerecht op de menukaartt: kreeftenbisque. Maar tegelijkertijd weet ik dat dat je lang niet altijd de soep krijgt waar je op hoopte. Ofschoon dat voor vissoep nog sterker geldt, is kreeftenbisque een goede graadmeter voor de kwaliteit van de keuken. Alleen, als je de soep besteld hebt is er toch al geen weg terug…
Cuisinier Pieter Damen laat van a tot z zien hoe je een kreeftenbisque maakt. Hij gaat aan de gang met 1 kreeft en tien koppen en die heeft niet iedereen zo maar in huis. Wel kun je kreeftenkoppen opsparen in de diepvries en aan bisque beginnen als je er genoeg hebt.

Geplaatst in:
Kreeft
Recepten
Soep
Video
Voorgerecht
Lees meer over:
kreeftenbisque
Pieter Damen

12 reacties op 'Masterclass kreeftenbisque'

Peul

Kreeft heeft echt geen longen.

Mathijs

Het zijn de kieuwen.

Roos

Kan er ajb wat meer moeite in deze rubriek gestoken worden? Ik vind de korte stukjes soms erg teleurstellend, en ‘een video toevoegen’ is ook niet voldoende. Kom op, vertel me mee over kreeftenbisque!

Ronald Hoeben

@Roos de moeite die ik erin steek is dat ik een video van een specialist maak die je veel, zoniet alles over kreeftenbisque vertelt.

Tonny

Nogal onduidelijk waarom er ook nog langoustines aan te pas komen.

Roos

@Ronald jullie maken die video’s zelf? Dat is mij dan weer niet duidelijk. Dan neem ik mijn opmerking over de moeite terug. Maar ik kom hier doorgaans korte stukjes tegen, dat vind ik jammer. No offense.

Ronald Hoeben

@Roos die maak ik zelf, ja. Maar ik snap wat je bedoelt en dat het de suggestie heeft dat er een filmpje bij een tekstje geplukt is. Dan heeft het inderdaad de schijn van weinig substantie. Dank voor je feedback.

dirk

zou deze bisque ook van de locaal voorhande rivierkreeften te maken zijn? je doet door die te eten een dubbel goed werk: minder transport nodig van levende dieren van ver, en je werkt aan de bestrijding van een notoire plaag, want de (uit aquaria en vijvers ontsnapte)kreeftjes die er nu zitten breiden zich enorm uit ten koste van de eigen soort. je moet dan wel met schepnet en emmertje in de weer voor je kunt koken en aanvallen, want de rivierkreeftjes in de handel komen gepeld en wel uit china. en even wachten op de zomer, want nu zit er weinig vlees aan de diertjes.

Ronald Hoeben

@ dirk ik betwijfel of de rivierkreeftjes daarvoor genoeg smaak hebben. Geef je meer kans met strandkrabben..

dirk

bedankt ronald, strandkrabben dus, nu nog even wachten tot het strandweer wordt!

Irene

Heerlijk duidelijke film. Dit weekend ga ik hem maken. Zou ik eerder nooit gewaagd hebben. Ik vroeg me wel af: als je, voordat die staafmixer erop zet, die groentes eruit vist, zou je die dan weer kunnen gebruiken voor wat anders lekkers?

Ronald Hoeben

@ Irene, die groenten hebben hun smaak afgestaan & kunnen weg

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief