Video: Zoetzuur maken


Zoetzuur is een fris bijgerecht dat gemakkelijk zelf te maken is. Prima begeleider van -bijvoorbeeld- saté of rijstgerechten die een opwekkende slinger aan de smaak gebruiken kunnen. Met komkommerstukjes of schijfjes als hoofdbestanddeel en pittige kruiderij bijvoorbeeld zoals Teun Schmeddes in deze video laat zien.
Het recept:
Ingrediënten:
2 komkommers
2 à 3 rode uien
een liter witte wijnazijn
750 gram kristalsuiker
een theelepel korianderzaad
een stukje gember
een in ringen gesneden halve rode peper
twee stengels citroengras

Werkwijze:
Breng de azijn met de suiker erin aan de kook, laat de vloeistof iets indikken.
Snij de komkommers in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in schuine plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Snij de uien in ringen van diezelfde dikte.
Leg uien en komkommerstukjes samen met alle kruiden in de azijn en laat het geheel 1, maximaal 2 uur intrekken. Daarna de grote stukken van de kruiden zoals het citroengras en de gember verwijderen en het zoetzuur is klaar voor gebruik

Geplaatst in:
Keuken
Recepten
Suiker
Video
Lees meer over:
komkommer
suiker
ui
zoetzuur

2 reacties op 'Video: Zoetzuur maken'

Yolanda Elizabet Heuzen

Een smakelijk receptje, zonder meer. Mijn recept voor zoetzuur is echter een stuk origineler en lekker!!! http://tuintirades.blogspot.com/2012/03/zoetzuur.html

Yolanda Elizabet Heuzen

Een smakelijk receptje, zonder meer. Mijn recept voor zoetzuur is echter een stuk origineler en lekker!!! http://tuintirades.blogspot.com/2012/03/zoetzuur.html

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.