Bami

2701nnkook-di.jpg

We gaan terug in de tijd vandaag, met deze Chinees-Indische bami van Beb Vuyk. Zo’n heerlijk ouderwetse bami met reepjes omelet, ham en augurk. Alleen die ve-tsin is wel erg retro. Wie wil, laat deze synthetische smaakversterker gewoon weg. Doe …

Lees verder thuiskok
door op 27 januari 2015

Gratin van koolraap

Koolraap

Gratin Dauphinois is een onweerstaanbare calorieënbom van aardappel en room uit de Dauphiné, een streek in het zuidoosten van Frankrijk. Als je toch al een flinke hoeveelheid room wilt gebruiken, kun je dat beter in combinatie met aardappelen dan met …

Lees verder Aardappel
door op 24 januari 2015

Boerenkool speciaal

2301nnkook-vr.jpg

Het Grote Stamppotboek is een vrolijk makend kinderkookboek, alleen moet je de recepten wel met een korreltje zout nemen. Dat is ook het geval bij deze boerenkool speciaal, waarvoor je 4 rookworsten als een frikandel inkeept en vult met boerenkool. …

Lees verder thuiskok
door op 23 januari 2015

Stamppot gezond

2201nnkook-do.jpg

Toegegeven, deze stamppot gezond uit Het Grote Stamppotboek is een nogal zomers gerecht, vanwege de kropsla, tomaten en komkommer die erin gaan. Maar zoals mijn oma – die overigens heel vaak gestampte aardappelen met sla erdoor serveerde – al zei: …

Lees verder thuiskok
door op 22 januari 2015

Stamppotballetjes

2101nnkook-wo.jpg

Uit Het Grote Stamppotboek vandaag een recept voor gefrituurde wortelstamppot-visballetjes. Ze zijn bedoeld als snack, niet per se als hoofdmaaltijd. Geef er eventueel een sausje bij van acht eetlepels crème fraîche omgeroerd met twee eetlepels mosterd, zout en peper.

Voor

Lees verder thuiskok
door op 21 januari 2015

Husselflussel

2001nnkook-di.jpg

Ik neem aan dat jij, net als ik, regelmatig stamppot maakt. En ik neem dan ook meteen maar aan dat jij, net als ik, heel vaak dezelfde stamppot maakt. Met boerenkool, of met zuurkool, met andijvie of met rucola bijvoorbeeld. …

Lees verder thuiskok
door op 20 januari 2015