Oostendse smeus

2011nnkook-do.jpg

In ‘Het wilde eten’ van Jacques Hermus staat een oud vissermansgerecht van de Vlaamse kust, gestoken in een modern jasje. De smeus – van het Vlaamse woord smeuzen ofwel pletten – was oorspronkelijk een schotel van met karnemelk gestampte aardappels,…

Lees verder thuiskok
door op 20 november 2014

Uientaart

1911nnkook-wo.jpg

Uit Het wilde eten van Jacques Hermus vandaag een recept voor uientaart. Geen lichte kost, maar wie zit er nu te wachten op liflafjes midden in november? Ouderwetse koolhydraten en vet graag! De taart krijgt een Midden-Europees accent door toevoeging…

Lees verder thuiskok
door op 19 november 2014

Paprikakip

1811nnkook-di.jpg

Culinair journalist Jacques Hermus heeft duidelijk iets met de keukens van centraal Europa. In zijn boek Het wilde eten staat een aardig aantal recepten uit die contreien. Paddestoelenschotel uit Tsjechië. Bigosj uit Polen. Stevige uientaart met maanzaad en zure room…

Lees verder thuiskok
door op 18 november 2014

Het wilde eten

1711nnkoken.jpg

‘Een van mijn eerste herinneringen is die van geel dons dat weg beweegt als ik mijn vingers ernaar uitstrek. Het gefladder van grote witte vleugels. En mijn vader die me wegtrekt van de boze snavel van de moedereend. 1961, een…

Lees verder thuiskok
door op 17 november 2014