Farro-salade

2108nnkook.eps

Je hebt buitenlandse supermarkten, en je hebt buitenlandse supermarkten. Dat heb ik deze zomer mogen ervaren. Aan de ene kant heb je de Franse en Italiaanse megasupers met zijn kingsize slagerijen en goed gesorteerde groenteafdelingen, aan de andere kant zijn…

Lees verder thuiskok
Door op 21 augustus 2014

Lamproie à la Bordelaise

1908nnkook.eps

Het leek toentertijd in een restaurant in Lissabon een gekkigheidje van de Portugese keuken: ‘lampreia em vinho verde tinto’. Prik of lamprei dus, in rodewijnsaus. Maar afgelopen week bracht een vriend een Frans blik ‘lamproie à la Bordelaise’ mee, dat…

Lees verder thuiskok
Door op 19 augustus 2014

ANGURIA

1808nnkook.eps

Knalgroen, kogelrond en keihard van buiten. Felroze, knisperend, sappig en suikerzoet van binnen. Watermeloenen nemen me elke zomer weer mee naar lang vervlogen vakanties in Italië. Mijn vader en ik waren de enigen binnen het gezin die er op dol…

Lees verder thuiskok
Door op 18 augustus 2014

Lekkerste bek

Bij The Seafood Bar in Amsterdam maken ze de lekkerste lekkerbek die ik ken. Van een verantwoord gevangen visje, à la minute gefrituurd en met een huisgemaakte remouladesaus. De zaak is van een voormalige vishandelaar uit het zuiden des lands.…

Lees verder thuiskok
Door op 16 augustus 2014

Remouladesaus

In Amerika is remouladesaus iets anders dan in Europa, waar ’ie trouwens ook nogal verschillende gedaantes aan kan nemen. In Amerika kent men een Louisiana-variant, waar allerlei in Frankrijk regelrecht ondenkbare specerijen en smaakjes in gaan, die de

Lees verder thuiskok
Door op 16 augustus 2014