Koningsgebakje

2404nndoen26koken.jpg

Toen ik nog journalistiek studeerde vertelde een docent me ooit over zijn tompoucetrauma. Het kwam regelmatig voor dat hem tijdens een interview zo’n kleurig gebakje werd toegestopt. Lekker natuurlijk, maar hoe eet je dat ding fatsoenlijk op? Ik weet niet…

Lees verder thuiskok
Door op 24 april 2014

Ninjatruc

2304nndoen24pecorino.jpg

Herinner je je de YouTube-video waarin wordt getoond hoe je een ei kunt scheiden door de dooier op te zuigen met een leeg plastic waterflesje? Dat filmpje was goed voor bijna 18 miljoen views en ontelbare remakes. Nu is er…

Lees verder thuiskok
Door op 23 april 2014

Wild plukken

2204nndoen26eendje.jpg

Wild plukken, oogsten zonder zaaien, het heeft iets romantisch. Ooit liep ik dwars door een Noord-Grieks, padloos bos op zoek naar berensporen, stond daar geen beer maar een nerdy Amerikaan in de grond te woelen. Hij was op zoek naar…

Lees verder thuiskok
Door op 22 april 2014

Ontbijtfeest

1704nndoen26koken.jpg

Was het elk weekend maar Pasen. Dan was het het hele jaar door lekker vroeg licht. En dan zou het buiten altijd naar lentebloeiers ruiken en sneeuwen van de bloesemconfetti.

In dat geval zou ik elk weekend groots ontbijten met…

Lees verder thuiskok
Door op 17 april 2014

Paaswangetjes

1604nnrecept.jpg

Vraag een slager of chef naar zijn meest geliefde stukje beest en het antwoord zal zelden een biefstuk zijn. Meestal komen ze aan met incourante delen als het bloemstuk, het ezeltje, de jodenhaas en longhaas. Slagers en chefs weten namelijk…

Lees verder thuiskok
Door op 16 april 2014

Reunie @ Le Garage

Garage3

Op restaurantgebied kennen we, in tegenstelling tot de ons omringende landen, weinig instituten. Eethuizen die al decennia bestaan, zonder te zijn afgegleden tot een tourist trap of een anderszins inferieur etablissement.
Een van de onbetwiste klassiekers is Le Garage…

Lees verder Champagne Video
Door op 15 april 2014