Melk & Dadels

2411nndo kookboek.jpg

Onlangs, op dezelfde dag als waarop de AKO-literatuurprijs werd uitgereikt aan Stefan Hertmans, won Ko Sliggers de verkiezing van het Kookboek van het Jaar met Koken tussen vulkanen. In dit bijzonder origineel vormgegeven boek onderzoekt de auteur de geschiedenis van…

Lees verder thuiskok
door op 24 november 2014

Oostendse smeus

2011nnkook-do.jpg

In ‘Het wilde eten’ van Jacques Hermus staat een oud vissermansgerecht van de Vlaamse kust, gestoken in een modern jasje. De smeus – van het Vlaamse woord smeuzen ofwel pletten – was oorspronkelijk een schotel van met karnemelk gestampte aardappels,…

Lees verder thuiskok
door op 20 november 2014

Uientaart

1911nnkook-wo.jpg

Uit Het wilde eten van Jacques Hermus vandaag een recept voor uientaart. Geen lichte kost, maar wie zit er nu te wachten op liflafjes midden in november? Ouderwetse koolhydraten en vet graag! De taart krijgt een Midden-Europees accent door toevoeging…

Lees verder thuiskok
door op 19 november 2014