Chickslovefood

2209nnchicks.jpg

Een aantal van de beste gerechten ter wereld bestaat uit vijf ingrediënten of minder. Spaghetti aglio olio: spaghetti, olijfolie, knoflook, chilipeper. Zout-en-peper-garnalen: garnalen, olie, zout, szechuanpeper.

Stamppot boerenkool: aardappelen, boerenkool, boter, spek, azijn.

Gravad lax: zalm, zout, suiker, dille. Moelleux…

Lees verder thuiskok
Door op 22 september 2014

Gundruk

1909nnkook-vr.jpg

Gundruk is de naam voor traditionele gefermenteerde groente uit Nepal. In haar boek Rijke oogst schrijft Alys Fowler erover: het resultaat is superzuur; je moet ervan houden, maar als je een liefhebber bent zal je hier geen genoeg van krijgen.…

Lees verder thuiskok
Door op 19 september 2014

Godsgeschenk

Prieuré Saint-Côme. Een domein in de Chablis regio dat een anno kent van 1133. Destijds werd daar al wit gemaakt ten faveure van de aardse vertegenwoordigers van ons eigen Opperwezen. Norbertijner monniken in het klooster van Saint-Côme wisten toen al…

Lees verder Chardonnay Oesters
Door op 18 september 2014

Tabasco

1709nnkook-wo.jpg

Tabasco wordt officieel gemaakt van tabascopepers die vernoemd zijn naar de gelijknamige deelstaat in Mexico. Maar je kunt met elke hete peper een lekkere versie van deze saus maken. Het geheim van goede tabasco is een lange fermentatie.

Sommige soorten…

Lees verder thuiskok
Door op 17 september 2014

Chefs Revolution 2014

Op de eerste dag van Chefs Revolution, een tweedaagse koksconventie in Zwolle, heeft organisator Jonnie Boer nieuws: het driesterrenrestaurant van hem en zijn vrouw Therèse verhuist van een voormalig klooster naar een voormalige gevangenis. Op de nieuwe lokatie -een minutieus…

Lees verder Chefs
Door op 15 september 2014