Chefs Revolution 2014

Op de eerste dag van Chefs Revolution, een tweedaagse koksconventie in Zwolle, heeft organisator Jonnie Boer nieuws: het driesterrenrestaurant van hem en zijn vrouw Therèse verhuist van een voormalig klooster naar een voormalige gevangenis. Op de nieuwe lokatie -een minutieus…

Lees verder Chefs
Door op 15 september 2014

Rijke oogst

1509nnkooookboek_it.jpg

Wat is september toch een topmaand. Culinair gezien dan. Hoewel in het Oudnederlands augustus als oogstmaand wordt aangeduid, lijkt de natuur juist nu nog veel guller. Op de markt vechten de laatste zomergroenten en het laatste zomerfruit om een plaatsje…

Lees verder thuiskok
Door op 15 september 2014

Waterzooi

0909nnkook-di.jpg

Waterzooi is een Gentse klassieker, een romige soep die soms met kip en soms met vis wordt gemaakt. Deze viswaterzooi komt uit Visbijbel van Bart van Olphen. Er gaan schol, schelvis, garnalen en mosselen in, maar wie het iets eenvoudiger…

Lees verder thuiskok
Door op 9 september 2014

Visbijbel

0809nnvisbijbel.jpg

De Bewuste Visweek, die vandaag begint, is bedoeld om de bekendheid van MSC- en ASC-keurmerken te vergroten. MSC staat voor Marine Stewardship Council en het label wordt geplakt op duurzaam gevangen vis. ASC komt van Aquaculture Stewardship Council, een organisatie…

Lees verder thuiskok
Door op 8 september 2014