Prins Puree bakt ze bruin

Waar

Aan ‘de verkeerde kant van het station’, voorbij de tippelzone, naast de uitgestrekte parkeerplaats waar de Utrechtse stadsbussen de nacht doorbrengen, daar staat het voormalige distributiecentrum van de coöperatieve apothekersvereniging. Sinds deze zomer zit daar Vechtclub XL: een…

Lees verder Van de kaart
door op 1 november 2014

Verloren kalfjes

De datum voor de lancering van de stichting Lost Animals was slim gekozen: Dierendag. Het is een initiatief van twee Friese restaurateurs en een zelfslachtende slager die niet langer willen toekijken hoe waardevol vlees wordt verspild. Eerder al bekommerden Willem…

Lees verder thuiskok
door op 1 november 2014

Home baked

2710nndoenkookboek.jpg

Je kunt wanneer het om bakken gaat niet exact genoeg zijn. Daarom heb ik Home Baked, het nieuwe boek van Yvette van Boven, maar even op de keukenweegschaal gelegd: 1 kilo en 768 gram. Yvette schrijft het zelf op een…

Lees verder thuiskok
door op 27 oktober 2014

Vissoep

MakrelenVierkant128 Vissoep

De allereerste aanwijzing over de kwaliteit van een restaurant is het brood, uitgerekend een van de dingen die (doorgaans) niet uit de eigen keuken komen. De allerbeste indruk maakt een mandje met sneetjes perfect stokbrood. Een krokante korst rond een…

Lees verder Brood Restaurants
door op 25 oktober 2014