Grape Britain

Sauvignon blanc heeft in Engeland chardonnay van de troon gestoten. Sterker nog: het wit van deze druif is sinds afgelopen jaar zelfs de meeste gewilde wijn aan de overkant van de Noordzee. Ik maak dit op uit Grape Britain, …

Lees verder thuiskok
door op 28 februari 2015

Ruik de verboden soep

Bijzonder

Hoewel iedere zichzelf respecterende kok tegenwoordig minimaal een gerecht met ponzu serveert (een mix van sojasaus en yuzusap, sap van een Japanse citrusvrucht), is de ‘asian fusion’-keuken als concept alles behalve vernieuwend. Al jaren niet meer. Maar als het …

Lees verder Van de kaart
door op 28 februari 2015

Ceviche wit

Na Jerez en Rioja is de Denominación de Origen (DO) Ribeiro de bekendste wijnstreek van Spanje. Maar het merkwaardige is: alleen in Spanje zelf. Daarbuiten hebben de wijnliefhebbers nauwelijks weet dat er hier in Galicië, in het regenachtige noordwesten (aan …

Lees verder thuiskok
door op 26 februari 2015

Parelgortsoep met lamsvlees

2502nnkook-wo.jpg

Deze wintersoep is Tom Kerridges versie van Scotch broth. De stevige maaltijdsoep van Schotse origine kent eindeloos veel variaties, maar er horen in elk geval gerst, (lams)stoofvlees en wortelgroenten in.

Parelgort is geslepen en vervolgens gestoomde gerst. Het behoudt zijn …

Lees verder thuiskok
door op 25 februari 2015

Proper Pub Food

2102nn_pubfoodgr.jpg

Gemarineerde makreel met groente-dillepickles. Ingemaakt konijnenvlees met wortelsalade. Zalmtartaar met gehakte eieren en sodabread. Bavette met geschroeide uien en zoetzure paddenstoelenroomsaus. Tongschar met mosterdkool en in cider gestoofde koolraap. Bent u daar nog? Ik zit namelijk even in de pub …

Lees verder thuiskok
door op 23 februari 2015

Vrouw zoekt boer

Vergis u niet wanneer u op het Amsterdamse Rembrandtplein bij Schiller naar binnenstapt. Voor u het weet maakt u deel uit van het publiek van RTL Late Night dat vanuit Hotel Schiller wordt uitgezonden. En niets ten nadele van presentator …

Lees verder thuiskok
door op 21 februari 2015