Micro macro

Slechts één procent van de Franse wijnproductie komt er vandaan. Maar daarentegen is de streek in zijn eentje wel weer goed voor niet minder dan 15 procent van het biologische - en biologisch-dynamische aanbod. Welkom in de Jura.…

Lees verder thuiskok
door op 5 maart 2015

Grape Britain

Sauvignon blanc heeft in Engeland chardonnay van de troon gestoten. Sterker nog: het wit van deze druif is sinds afgelopen jaar zelfs de meeste gewilde wijn aan de overkant van de Noordzee. Ik maak dit op uit Grape Britain, …

Lees verder thuiskok
door op 28 februari 2015

Ruik de verboden soep

Bijzonder

Hoewel iedere zichzelf respecterende kok tegenwoordig minimaal een gerecht met ponzu serveert (een mix van sojasaus en yuzusap, sap van een Japanse citrusvrucht), is de ‘asian fusion’-keuken als concept alles behalve vernieuwend. Al jaren niet meer. Maar als het …

Lees verder Van de kaart
door op 28 februari 2015