De laatste

2808nnkook.eps

Ik ben best wat aangekomen hoor, de laatste jaren. Het onderhouden van een kookrubriek gaat vervelend genoeg nou eenmaal gepaard met veel en lekker eten. Mijn mailbox loopt óver van de proefverzoekjes. Of ik misschien een doosje Franse wijn wil…

Lees verder thuiskok
Door op 28 augustus 2014

Galgenmaal

2608nnkook.eps

Dit is mijn laatste aflevering voor de kookrubriek, dus de thematiek ‘galgenmaal’ is snel aangesneden. Daarmee kom je alras terecht bij de Amerikaanse death rows, waar moordenaars een laatste gerecht mogen bestellen voordat ze via spuit of stoel voor het…

Lees verder thuiskok
Door op 26 augustus 2014

Watermeloencurry

2508nnkook06.jpg

Zal je altijd zien. Besluit je je lezers mee te nemen naar watermeloenland - een zonnig, zoet, sappig en knalroze rijk met ongekende culinaire horizonten– besluit de zomer spontaan te transformeren in een soort halfslachtig herfstgebeuren.

Maar hee, wij eetschrijvers…

Lees verder thuiskok
Door op 25 augustus 2014

Staartstuk

Op de website van Slow Food staan verkoopadressen van het lakenvelderrund. Wie geen lakenveldervlees kan krijgen, kiest een staartstuk van een andere koe, Hereford, Limousin of het Nederlandse MRIJ-vee (Maas-Rijn-IJssel). Het moet fijndooraderd rundvlees zijn, met ietsje vet, dat geeft…

Lees verder thuiskok
Door op 23 augustus 2014

Farro-salade

2108nnkook.eps

Je hebt buitenlandse supermarkten, en je hebt buitenlandse supermarkten. Dat heb ik deze zomer mogen ervaren. Aan de ene kant heb je de Franse en Italiaanse megasupers met zijn kingsize slagerijen en goed gesorteerde groenteafdelingen, aan de andere kant zijn…

Lees verder thuiskok
Door op 21 augustus 2014