Koolrabi dauphinoise

0104nnkook-wo.jpg

Wie een abonnement op een groentetas heeft, ziet waarschijnlijk in deze tijd van het jaar nogal wat koolrabi’s voorbijkomen. De pastelgroene knollen doen qua smaak een beetje denken aan broccolistelen. De dames Hemsley maken er een dauphinoise mee. Ze eten …

Lees verder thuiskok
door op 1 april 2015

Drinkt u?

Vandaag staat NRC Handelsblad ‘LUX’ helemaal in het teken van ‘het ziekenhuis’. En ook ik ben daar onlangs geweest. Niet omdat ik in beschonken toestand op weg naar de glasbak ben aangereden, maar voor mijn jaarlijkse check up door een …

Lees verder thuiskok
door op 28 maart 2015

Vietnamese pho

2603nnkook-do.jpg

Het valt niet mee om een bouillon voor pho te maken zonder vlees en botten. Maar Frenkiel en Vindahl van The Green Kitchen Travels experimenteerden net zo lang tot ze een vegetarisch alternatief vonden. Met tofu en volkorennoedels.

Voor 4

Lees verder thuiskok
door op 26 maart 2015