Jamie’s comfort food

1810nnkokenmet.jpg

Vorige week verscheen het nieuwste werk van ’s werelds beroemdste kookboekenschrijver, zijn negentiende boek in 15 jaar tijd: Jamie’s comfort food. Nu ben ik, laat ik dat maar meteen toegeven, een sucker voor ‘comfort food’. Wat zeg ik, ik schreef…

Lees verder thuiskok
door: op 20 oktober 2014

Driesterrenwraps

1610nnkook-do.jpg

In Down to earth, het eerste boek van Jacob-Jan Boerma en Sacha de Boer, is een recept opgenomen voor een tosti. Een driesterrentosti van doodgewone boterhammen besmeerd met Eru smeerkaas, bestrooid met fleur de sel (dat dan weer wel) en…

Lees verder thuiskok
door: op 16 oktober 2014

Brievenbuswijn

Dagelijks (de zondagen daargelaten) bellen er bij mij tussen de een en twintig koeriers of transportondernemingen aan: ze komen wijn brengen.

Wat u zegt: geef mij zo’n baan.

24/7 de 5 in de klok.

Ben ik niet thuis – gebeurt…

Lees verder thuiskok
door: op 16 oktober 2014

Back to basics

1310nnkookboek.jpg

Na de toch tamelijk elitaire recepten van Yotam Ottolenghi en een vrij gargantuesk viergangendiner van Donna Hay, leek het me gepast om deze week weer effe normaal te doen. Terug naar de basis. Letterlijk, want we gaan koken uit het…

Lees verder thuiskok
door: op 13 oktober 2014

Dieper in de pieper

Aardappelen

AGV is de afkorting van het meest gegeten Hollandse combinatiegerecht: aardappelen-groenten-vlees. Niet voor niets begint dat met de A van aardappel, want ondanks de invloeden van pasta, noedels en andere exotica is Nederland nog steeds een aardappelland. Vreemd genoeg weerspiegelt…

Lees verder Aardappel
door: op 11 oktober 2014