Ceviche wit

Na Jerez en Rioja is de Denominación de Origen (DO) Ribeiro de bekendste wijnstreek van Spanje. Maar het merkwaardige is: alleen in Spanje zelf. Daarbuiten hebben de wijnliefhebbers nauwelijks weet dat er hier in Galicië, in het regenachtige noordwesten (aan …

Lees verder thuiskok
door op 26 februari 2015

Parelgortsoep met lamsvlees

2502nnkook-wo.jpg

Deze wintersoep is Tom Kerridges versie van Scotch broth. De stevige maaltijdsoep van Schotse origine kent eindeloos veel variaties, maar er horen in elk geval gerst, (lams)stoofvlees en wortelgroenten in.

Parelgort is geslepen en vervolgens gestoomde gerst. Het behoudt zijn …

Lees verder thuiskok
door op 25 februari 2015

Proper Pub Food

2102nn_pubfoodgr.jpg

Gemarineerde makreel met groente-dillepickles. Ingemaakt konijnenvlees met wortelsalade. Zalmtartaar met gehakte eieren en sodabread. Bavette met geschroeide uien en zoetzure paddenstoelenroomsaus. Tongschar met mosterdkool en in cider gestoofde koolraap. Bent u daar nog? Ik zit namelijk even in de pub …

Lees verder thuiskok
door op 23 februari 2015

Vrouw zoekt boer

Vergis u niet wanneer u op het Amsterdamse Rembrandtplein bij Schiller naar binnenstapt. Voor u het weet maakt u deel uit van het publiek van RTL Late Night dat vanuit Hotel Schiller wordt uitgezonden. En niets ten nadele van presentator …

Lees verder thuiskok
door op 21 februari 2015

Kleine zwaluwtjes

Het is algemeen bekend dat berglucht hongerig maakt. De Oostenrijkers hebben zelfs speciaal om deze reden Kaiserschmarrn uitgevonden. Kapotgeroerde pannenkoeken, een gerecht dat niemand ooit zou eten, ware het niet dat het buitengewoon geschikt is na een verblijf in de …

Lees verder thuiskok
door op 21 februari 2015