Bessentaart

Dit recept komt uit Bes boven bes van Ria Loohuizen. De ingrediëntenlijst lijkt lang, maar dit is geen ingewikkelde taart. In plaats van kruisbessen kunnen ook josta- bessen gebruikt worden.

Kruisbessentaart met frangipane
Voor het deeg 250 g bloem…

Lees verder thuiskok
Door op 26 juli 2014

Asam laksa

2507nnkook.eps

Oh, no no no sir, that is not for you. You wouldn’t like it. Only Malaysian people eat that.’ Ik had zojuist in een Maleisisch restaurant in Philadelphia de rojak besteld, een fruitsalade met een zoete saus op basis van…

Lees verder thuiskok
Door op 25 juli 2014

Mosselplukkers

2207nnkook.eps

Vroeger was het vaste prik op de pagina ‘lokaal nieuws’ van de zomerse Provinciale Zeeuwse Courant: ‘Duitse mosselplukkers met spoed naar ziekenhuis’. En: ‘Na het leegpompen van de maag konden onze oosterburen hun vakantie hervatten’. Net goed voor die moffen,…

Lees verder thuiskok
Door op 22 juli 2014

Zaalouk

2107nnkook-01.jpg

Het is courgettehoogseizoen. Dit is de tijd van het jaar waarin mensen met een moestuin van gekkigheid niet meer weten wat ze met die groene gasten aan moeten. Mijn advies: niet te groot laten groeien. Ten eerste zijn kleine courgettes…

Lees verder thuiskok
Door op 21 juli 2014

Mix meer met Mads

MadsNegroni136

In NRC Lux vandaag een bijzondere bartender, die tevens flairtender is en daar internationaal prijzen mee in de wacht sleepte. Bij het flairtenden vliegen de flessen en de bekers door de lucht, het is een zwak-acrobatische manier van sterk alcoholische…

Lees verder Cocktails
Door op 19 juli 2014