Verkrijgbaar in de appstore

Dit zijn de mooiste billen van Brazilië 12 foto's

In São Paulo werd dit weekend voor de tweede keer de Miss Bumbum-verkiezing gehouden. Welke vrouw heeft de meest sexy derrière van het immense land? De billen zijn voor veel Brazilianen een soort obsessie en onderdeel van de nationale trots. De winnares verdient behalve wat geld een contract als model voor een erotisch blad.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
billen
Brazilië
Een deel van de 27 finalisten van de Miss Bumbum-verkiezing in São Paulo.

1. Een deel van de 27 finalisten van de Miss Bumbum-verkiezing in São Paulo. Foto AP / Nelson Antoine Deel deze foto…

De derrières worden voor de jury op diverse manieren belicht om zo tot een goede afweging te kunnen komen.

2. De derrières worden voor de jury op diverse manieren belicht om zo tot een goede afweging te kunnen komen. Foto AFP / Yasuyoshi Chiba Deel deze foto…

En dan kan de parade beginnen. Alle deelnemers mogen op de catwalk een act opvoeren om de jury te overtuigen, en minstens net zo belangrijk, de fotografen en het publiek in vervoering te brengen.

3. En dan kan de parade beginnen. Alle deelnemers mogen op de catwalk een act opvoeren om de jury te overtuigen, en minstens net zo belangrijk, de fotografen en het publiek in vervoering te brengen. Foto AFP / Yasuyoshi Chiba Deel deze foto…

De jury.

[Toon scherpe foto] 4. De jury. Foto AFP / Yasuyoshi Chiba Deel deze foto…

En waarom ook niet: rennend over de catwalk.

[Toon scherpe foto] 5. En waarom ook niet: rennend over de catwalk. Foto Reuters / Paulo Whitaker Deel deze foto…

Blikken van goedkeuring bij de pers, en ook de jury was overtuigd: u kijkt hier naar de act van de uiteindelijke winnares.

[Toon scherpe foto] 6. Blikken van goedkeuring bij de pers, en ook de jury was overtuigd: u kijkt hier naar de act van de uiteindelijke winnares. Foto Reuters / Paulo Whitaker Deel deze foto…

Een toeschouwer legt de billen van de uiteindelijke winnares vast voor het nageslacht.

[Toon scherpe foto] 7. Een toeschouwer legt de billen van de uiteindelijke winnares vast voor het nageslacht. Foto Reuters / Paulo Whitaker Deel deze foto…

En nog een keer op de teamfoto.

[Toon scherpe foto] 8. En nog een keer op de teamfoto. Foto Reuters / Paulo Whitaker Deel deze foto…

Er wordt hard gewerkt, maar uiteindelijk bleek deze deelneemster niet voldoende in huis te hebben om de felbegeerde titel Miss Bumbum te pakken.

[Toon scherpe foto] 9. Er wordt hard gewerkt, maar uiteindelijk bleek deze deelneemster niet voldoende in huis te hebben om de felbegeerde titel Miss Bumbum te pakken. Foto AFP / Yasuyoshi Chiba Deel deze foto…

Tsja, en dit zijn ze dan: de twee winnaars, eigendom van - de rijkelijk met ronde vormen bedeelde - Carine Felizardo uit noordelijke staat Para.

[Toon scherpe foto] 10. Tsja, en dit zijn ze dan: de twee winnaars, eigendom van - de rijkelijk met ronde vormen bedeelde - Carine Felizardo uit noordelijke staat Para. Foto AFP / Yasuyoshi Chiba Deel deze foto…

De als derde geëindigde Camila Vernaglia (L) en de miss met de op één na mooiste billen Andressa Urach zoenen met het prijzengeld in de hand.

[Toon scherpe foto] 11. De als derde geëindigde Camila Vernaglia (L) en de miss met de op één na mooiste billen Andressa Urach zoenen met het prijzengeld in de hand. Foto AP / Nelson Antoine Deel deze foto…

En 'the winner takes it al' denkt winnares Carine Felizardo.

[Toon scherpe foto] 12. En 'the winner takes it al' denkt winnares Carine Felizardo. Foto AFP / Yasuyoshi Chiba Deel deze foto…

Geplaatst in:
Cultuur

92 reacties op 'Dit zijn de mooiste billen van Brazilië'

Marleen Dieren

Doen jullie dit om te zien hoever je als NRC kunt gaan met je lezers? Smakeloos.

Jeroen

Mooi begin van de zondag!

Teun Lerom

U ain’t seen mine, baby !

Abc def

Sorry hoor, een kwaliteitskrant…… In my face, getver.

Alexander de Groot

Leuk om te zien, hoor. Maar waarom in de NRC? De voormailige kwaliteitskrant zakt verder en verder weg.
Zelfs een kleine poging tot duiding is achterwege gelaten. Waarom zijn er bijvoorbeeld geen zwarte Bumbums in de finale?

Everard

Opmerkingen over het afzakken van de kwaliteits krant hieronder in 3…2…1….

Bert de Vries

Teun, ik tel mijn zegeningen en hoop dat de aanblik van uw billen de wereld bespaard blijft.

WJ de Jong

In Nederland denkt men vaak dat alle vrouwen daar zo mooi zijn in Brazilie maar de meeste zijn gewoon gemiddeld net als overal in de rest van de wereld. Natuurlijk heb je ook mooie vrouwen maar die zijn ook in andere landen. Niet dat dat erg is maar veel Europeanen hebben een verkeerd idee over de vrouwen van Brazilie. En het is ook niet waar dat ze heel makkelijk zijn. Het blijven vrouwen. Gelukkig maar…

Coy 164 OCTU

Deze vleesparade is NRC onwaardig. Zou uw webredacteur niet beter emplooi kunnen zoeken bij Panorama of Nieuwe Revu ?

Delara

Belachelijk, telegraaf niveau!!!!!!!!

Berlin2012

Waarom geniet NRC van deze sexistische onzin? Ongelooflijk dat dit als nieuwswaardig beschouwd wordt.. dat het zo beschouwd wordt zegt ook al wel iets over de gender van de redacteuren…Schrikbarend.

Berlin2012

Dat NRC deze sexistische onzin verkoopt is schrikbarend. Dat het als nieuwswaardig wordt beschouwd zegt veel over de gender van de redacteuren, en in hoeverre deze de verkoop van vrouwenvlees nog immer goedkeuren. Wat jammer, dat als je op zoek bent naar nieuws, je bij NRC een paar billen wordt voorgeschoteld. En dan wel een berichtje schrijven over een reclame waarin mannen met blote torso bloemen verkopen. Over de emancipatie van dit nieuwsblad gesproken..kom op zeg!

B. Imbo

Iemand anders associaties met bavianen die hun rode kont presenteren aan het dominante mannetje?

Piet

Kan me geen reet schelen

an van til

en binnenkort de mooiste tietenparade? is dit van een webredacteur die normaal niet aan z’n trekken komt? wat een blamage voor NRC. ik lees net in de huisregels dat NRC zichzelf een ‘kwaliteitskrant’ noemt, deze fotoserie lijkt me verder weg dan ooit van dat begrip..

Suubi

@ Coy 164 OCTU
Het leuke aan deze rubriek is dat er bij vrijwel ieder artikel minstens één comment staat over waarom het stukje tekst ‘de NRC onwaardig’ is. Die commentaren getuigen niet alleen van een azijnzure inborst, maar ook van een misplaatst snobbistische overwaardering van een krant waarin ieder tweede artikel een Reuters copy-paste is…

Marianne

Precies, ik hou wel van dit soort items :) Hoort allemaal bij het leven.

Fiko

Prachtig mensen, het leven is nu eenmaal niet alleen oorlog, ellende economie of analyses van al het materiele… Dit hoort er ook bij.. Als het je niet bevalt : doe als ik me de afdeling sport en economie doe… Niet lezen of kijken.

S. van der Wal

Een kwaliteitskrant brengt fait divers nieuws over kwaliteitsbillen. Niets mis mee! Een mens kan op meerdere niveaus genieten hoor.

Mormoon van Hoedanigheid

Wat een aseksuele, jaloerse, aanstellerige reacties kom ik hier tegen. Dit is heerlijk om te zien.

Fiko

Let maar op.. Dit zal ondanks het meest geklikte artikel van het weekend zijn voor het NRC.. Nogmaals prachtig…bij het aanzien van deze billen neemt je levenslust ook onmiddelijk toe..ik zie niet waarom de NRC dit niet vaker doet..

Suzan

Niet zo raar, hoor, dat NRC dit laat zien, want dat hele billengedoe maakt 100% deel uit van de Braziliaanse cultuur. Voor Brazilianen heeft dit niks met seksisme te maken

Ron

Onbegrijpelijk dat een kwaliteitskrant als de nrc zich hiermee inlaat. Als kwaliteitslezer verwacht ik niet dat ik als ik op het onderwerp “Dit zijn de mooiste billen van Brazilie” klik een aantal mooie billen zie. Zeker gezien de bijbehorende foto op de voorpagina was dat niet te verwachten. Ik trek me even terug om bij te komen van de schrik. Was getekend, S. Chijnheilig te Geloofjetzelf.

MC

Aan alle negatieve reaguurders: dit is ‘hot’ nieuws!

Ton Doesburg

Leuk hoor. Aardig dat een kwaliteitskrant ook een keer aandacht besteed aan deze kant van het leven.

MC

moet zijn reagluurders

harm

Top deze meiden. daar kunnen die witkonten niet tegen op, Prachtig.

MC

aan alle negatieve reagluurders: dit is toch hot nieuws!

Jan Evert

bah, wat een hoop preutse opmerkingen.

bobzelf

Al dat negatieve commentaar , op een zooitje lekkere konten, waarom ? , zitten jullie thuis allemaal naar zo’n bobbelige dikke reet met een sinaasappelhuid kont te kijken ?
Geniet toch van het leven en het uitzicht.
Stelletje arrogante azijnzeikers !

godallemachtig

Prima om wat ruimte te maken voor esthetiek. Waar ik mij juist wel aan stoor, itt dit soort luchtige berichtgeving, dat is dat er in de media systematisch aandacht gegeven wordt aan gruwlijke maar irrelevante gebeurtenissen elders in de wereld, zoals bijvoorbeeld een treinbotsing in India, een schietpartij in de US etc etc. Gezien de omvang van de wereldbevolking zou het alleen nieuwswaardig zijn waneer er eens een dag geen moorden of botsingen plaatvind. Laten we dit soort achtergrond-ruis achterwege laten tenzij het zo gewichtig is er geopolitieke implicaties aan vastkleven.

WWeemoed

Hier word ik helemaal vrolijk van! Niet van het zuinige gezeur, maar van die mooie ronde batsen. Over kwaliteit gesproken!
@ bobzelf: ben het vandaag volkomen met je eens. Welkom terug.

Isabelle G.

Dit zijn de mooiste billen van Brazilië? Helemaal prima kan kloppen, maar ik dacht dat dit een van de hoogwaardigste kranten van Nederland was?

Nee dit is geen reactie van een zure,preutse,jaloerse muts met een sinaasappelhuid kont,maar van een 19-jarige studente, die oprecht teleurgesteld is in het feit dat nrc.nl meegaat in zulk soort berichtgeving: Ronduit banaal

Marije Distel

Wat ik nu zo grappig vind, is dat alle klagers hierboven wel mooi op de link geklikt hebben – en het was toch echt niet onduidelijk waar dit artikel over zou gaan!

Andrej Rubljev

Van een kwaliteitskrant verwacht ik een inhoudelijke recensie van de getoonde billen. Hoe zit het met kwaliteit en kwantiteit en de culturele context, daar en hier.
Inkoppertje gemist door de wetenschappelijke staf: er wordt naar borsten gevraagd hierboven, dat is nou juist het verschil tussen zuid en noord. Dat wij borsten op de voorpagina hebben, en zij billen. Maar waarom?

Frans Bergh

@Suubi, en nog, te weinig anderen, je hebt helemaal gelijk, hulde aan de redacteur die ons hier op durfde te trakteren, want die wist ook wel dat hij een hoop reacties kon verwachten van impotente calvinistische zuurpruimen en jaloerse dikbilvrouwtjes. Het zijn mooie foto’s zoals wij gewend zijn van de in beeld reportages, van een event in een exotisch land, niks meer of minder, maar het is fijn wakker worden met zoiets, weer een keer iets anders dan een pelgrims of paraderende soldaten.

Guillaume Yakobi

en tocht hebben alle azijnzeikers met kritiek op nrc de foto’s zitten bekijken
das nog eens tegenstrijdig

Olav

Ik heb er geen probleem mee. De fotoreeksen onder de kop “In beeld” bieden van alles wat, van bloedserieus en tragisch tot gewoon mooie foto’s, daar kunnen Braziliaanse billen dan ook best bij. Het is tenslotte ook een beetje curieus cultureel fenomeen.

Ja, ook ik maak me wel eens zorgen over de kwaliteit van de journalistiek bij instituten als het NRC. Maar dat staat hier verder buiten.

Don Huurdeman

Marleen Dieren, geniet een beetje meer van dit mooie leven en misschien ook een beetje meer van mooie lichamen.

Frank van Tuinhoven

@Andrej Rubljev
“inhoudelijke recensie van de getoonde billen. Hoe zit het met kwaliteit en kwantiteit”
Ja, je zal toch maar keihard op je eigen oordeel af moeten gaan, dat is nog eens beangstigend!

Ik zou zeggen: waar ik een bobbel in mijn broek voel opkomen = prima. de billen van 3/12 vind ik dan weer lelijk.
En verder: Billen EN borsten graag, niks verschil tussen noord en zuid, wetenschappelijke duiding my ass ;-)

bosman

kom ook gewoon stront uit hoor

Robert

Het leven is betekenisloos en het is betekenisloos dat het leven betekenisloos is … kijk met die betekenis nog eens naar de foto’s ….

Twan Nijssen

Argentijnse billen zijn veel mooier!

Maarten

Ah gossie toch. Billen, ver-schrik-kel-luk.

Twan Nijssen

Ter contrast een oude reportage over hollandse billen in Hoek van Holland voor alle bovenstaande stiekeme porno-gluurders die dat een kwaliteitskrant onwaardig vinden. http://www.nrc.nl/inbeeld/2012/09/25/witte-billen-in-de-duinen/

Ieder krant verdient zijn eigen lezers…

rogier van doorn

prachtige foto’s, mooie weergave. de begeleidende teksten zijn wel van een ernstig laag niveau, maar vooruit… letterlijk vertaald? derriere, niet voldoende in huis, vastleggen voor het nageslacht, winner takes ‘al’… wat een proza, daar zou ik ook m’n naam niet bij zetten.

de zure comments maken verder wel weer ontzettend veel goed, mijn zondagavond om mee te beginnen. man man man… dit is ‘beste van het web’ op de gratis NRC site, wil je kwaliteitskrant, betaal dan voor een abonnement en ga lekker ergens de krant lezen… en dan nog iets, als je dit te laag vind, klik er dan niet op… echt.

Sebas

Mensen kap eens met zeiken over mooie vrouwenbillen!

Allijn

Pictures at an exhibitionism :-)

mattijsw

ik van de nrc wel iets meer duiding van de konttext verwacht…

erikjan

en waarom ook geen porno, chatboxen en een pedofielenhoekje?!

Arnold Vente

Sexy lichaamsdelen en intelligentie kunnen heel goed samen gaan.
Wat een preuts commentaar met ” het is NRC onwaardig “

Harmen Dijkhuizen

Ik zou hier bijna ‘LEKKER GEIL!’ als reactie op willen geven, maar dat misstaat natuurlijk op de webpagina van een serieuze krant.

Frans Bergh

Is het niet mogelijk om foto 10 te copieëren zodat ik hem als screensaver kan gebruiken?

sytse jan boonstra

deze parade stapelt alle mannen wensen op. n,mooi begin van de dag.

hubert

tjeempie wat hebben sommige van jullie het hoog in de bil, uh..bol zeg!

NL'er in Brazilie

Waarom zoveel negatief commentaar op de trots van Brazilie. Het is een ander continent, een ander land, een andere cultuur. Gewoon heel normaal hier dat je trots bent op je billen. Ik kan er als Nederlandse wonend in Brazilie nog niet helemaal aan wennen en blijf mijn bikini ‘Nederlandse stijl’ dragen die zij waarschijnlijk meer als een burka aanschouwen dan iets anders. Ik vind het prachtig dat vrouwen hier op straat in de meest strakke leggings rondlopen of in een nietsverhullend niemendalletje uit gaan hoe lang, klein, dik of dun ook! Kunnen Nederlandse vrouwen nog wat van leren, het accepterende en omarmende gedrag van de Braziliaanse mensch!

mai de nekker

Ik vind het wel mooi, en ook grappig. Deze vrouwen zijn zichtbaar trots op hun mooie lijf. De reacties daarna op deze site zijn vooral grappig..
Wanneer kunnen we de mannelijke competitie bewonderen?

Mario Hendriks

Een onverwachte fotoreeks van de NRC maar wel mooi om te zien. Jammer alleen dat hierdoor weer het clichébeeld van Brazilië weer versterkt wordt. Ik heb zelf een Braziliaanse vriendin en zij valt, zoals de meeste Braziliaanse vrouwen, echt niet in deze categorie.

Jasper Duyn

@Frans Bergh: Dat kunnen alleen zwaar technisch onderlegde mensen, zoiets vergt jaren studie.

Ik wil graag weten wat P.Kouwes hierover te melden zou hebben, moet haast wel erg geestig zijn.

Hans Lammers

Als Nederlander, woonachtig in Brazilië vindt ik niets mis met zo’n onderwerp, alleen iets meer achtergrond zou mogen. Iets meer uileg over subculturen ( Fuck muziek en dansers ) en het gebruik van doping ( siliconen ) in de billen van dit soort billenvrouwen. Opzich wel aardig om het te hebben over een ander schoonheid ideaal van de europeese media ( en sommige mannen) en de Braziliaanse.

P.M.de Bruijn

De dag tegen aids staat wereld wijd in de schijnwerpers.
EN DAN DIT VANDAAG.

Fiko

Lekker hoor… Het leven is nu eenmaal niet enkel kommer en kwel.. Wat ik hier zie bevalt me wel.. Chapeau voor de Nrc

Tante Sidonia

Nag, nag, nag, en wél allemaal geklikt op dit onderwerp….veel schijnheilige Calvinistjes hier

Bastiaan von Stapelberg

Cultuur gezien zijn billen belangrijk in Brazilie. Denk dat de verdroogde venusheuveltjes en verschrompelijke eierstokken in Nederland stiekem jaloers zijn. En daar hoef ik geen Stapel voor te heten.

Nick

Voor een kwaliteitskrant zijn dit zeker kwaliteit foto’s.

Voor de mensen die dit niet willen zien, er zit ook hier een knop op het apparaat dat uzelf kunt bedienen.

Huub terbergh

Het valt mij op hoeveel zure reacties van zichzelf te serieus nemende mensen hier staan. Ik vond het wel een keer aardig, het maakt de krant luchtig en zegt niets over het niveau. Dat laatste wordt bepaald door de hoeveelheid kwalitatief goede artikelen en niet door de als ‘inferieur’ beschouwde luchtige reportages. De top bepaalt, niet het dal.

Darwinius Maximus

Symmetrie en verzuurde pruimen, een grappige combinatie. Lang leve de Kever, Audi TT en andere “objecten” van hoge esthetische kwaliteit!

Loes Wijnia

Misschien nu ook een foto reportage voor liefhebbers van mannelijk schoon? De mooiste … van welk land dan ook.

Iemand schrijft, “Telegraaf” niveau. Wat een onzin, de “alleen maar nette” NRC lezers houden ook van billen.

Appiah

Vind ook vele reacties hier erg preuts, ik houdt van belangrijke informatie, maar af en toe mag er ook best gelachen worden in het leven toch? Of willen we altijd alleen maar over dood en verderf lezen in de Gaza strook en Syrie? Natuurlijk kan men zeggen, dan zoek je dit toch op in je vrije tijd? Dat is waar, maar dan had ik het waarschijnlijk niet gezien, dus mijn dank aan NRC, en alle preutse mensen moeten gewoon weer eens lekker een avondje stappen

tompending

Tja, Brazilië is een opkomende economie en als je daar camera’s op richt komen er vroeg of laat billen in beeld. Je kan van een kwaliteitskrant niet verwachten dat ze stukjes cultuur maar overslaan omdat ze niet smaakvol genoeg zijn.

Floris

Mooi hoor. maar hoort thuis bij een ander medium.

Luiz Souza

É disso que o povo gosta, é isso que o povo quer!

Peter van Bil

behalve blote vrouwen verkopen snelle sportwagens ook heel goed en BN’ers en vooral misère van BN’ers..kijk anders even een keer in de Weekend of Prive.

Ben Aalbers

En sushi vind ik ook niet lekker….

henkjan

Bye bye NRC :(

Marcel

Deze reportage past beter op de site van het Algemeen Dagblad, waar een nieuwsartikel ook pas de voorpagina haalt als er de woorden ‘kont’, ‘bloot’, ‘naakt’ etc. in staan. En warempel, wat ontdek je op die site? http://www.ad.nl/ad/nl/2831/showbizz/photoalbum/detail/3356849/396549/0/Brazilie-kiest-de-mooiste-billen-van-het-land.dhtml . NRC, schaam je.

J.van Benthem

‘k zou best willen,dat onze goede nrc
met negeren van het fronsen en het ach en wee,
royaler het vrouwelijk schoon zou tonen,
want: wie is er nog bang voor rode konen?
Dus :blokkades door de preutsheid? Nee!

JanExplorador

Typisch verzuurde, Calvinistische reacties vieren hier de boventoon. Maar ondertussen …..

In landen als Brazilië, maar ook Peru, waar ik woon, wordt nu eenmaal anders met vrouwelijk schoon omgegaan.

Aandacht en respect voor het uiterlijk is hier nou eenmaal ook belangrijk.

Ben in elk geval, ook hierom, blij dat ik in Peru woon……

Edmond V.O. Katusz

Hè, nee Van Bil, geen sportwagens, hoor! Hoewel een uitzondering wil ik wel maken voor de nieuwe oude Morgan, de T-REX van Campagna of de Ariel Atom. De latset is een 4Wieler, maar wat voor een! Overigens bijna meteen op dit item geklikt.
@Floris
Nou, ja, we moeten de bewegingen er maar zelf bijdenken, maar dat kan er ook nog wel bij.
Gegroet, Edmond V.O. Katusz
Oh, en Speciale Groeten voor BobZelf.

Alex Rietveld

…Ik zie op de foto dat de nummer drie 2000 Reais verdient. Zo krijg je alleen een paar wanhopige amateurs op de bühne. De Bumbum verkiezingen 2012 hebben de allure van een miss wet T-Shirt verkiezing van het cafe op de hoek. Dat perspectief had het NRC er wel bij mogen zetten…

Tekke de Vries

Deze billen zijn een kwaliteitskrant WAARDIG

Bert Schimmel

Ik weet wel zeker dat ik liever naar die mooie billen kijk, dan naar de hoofden van de meeste zeurende reageerders.

observer

Ik begrijp de negatieve van de NRC lezers niet. U kunt de billen alleen zien bij ‘doorklikken’. So what? NRC lezers kopen ook de Penthouse en de Playboy, toch?

Peter van Bil

als NRC zijn slogan verandert in ‘NRC, geile plaatjes bij het belangrijkste nieuws’ neem ik een abonnement.

Vincenzo Melis

…ach, wat zijn we serieus!!! Het leve is een mengvorm van banaliteit en geestelijke verhevenheid, de oeroude polariteit. We hebben meer last van ons waardeoordeel dan van de billen van al die vrouwen.

bobzelf

Geweldig , WAT EEN REDACTIE BIJ HET NRC , als je een email naar ze toe stuurt , dan hoor je niets !
Maar zonder enige reactie , ook nu weer niet , een reactie verwijderen , binnen een uur !!
Wat een i.q. en een geweldige mentaliteit , bij die kwaliteitskrant , whahaha , laat me niet lachen !
Als je op de redactie zit, durf je dan geen email te sturen ?
Wat een waardeloos zooitje !
nogmaals gegroet, theo de raay alias Bobzelf,
stelletje lafbekken

Ton Relu

Tjonge en dan zijn er nog mensen die denken dat de sexuele revolutie invloed had

lieveHenk

De mooiste billen? aan m’n reet…het zijn allemaal siliconen.
Sinds de uitvinding van siliconentieten, konten en schaamlippen is er bijna geen echt-blote vrouw meer te zien. Liever namaak dan naakt!
Overigens schijnt dit voor lullen ook te gelden, maar die interesseren me niet.

keesdellebeke

je schaamt je om in nl van bil te gaan nat zien van zoveel moois. meeste andere reacties hierboven getuigen van grote jaloezie!

Toni Macaroni

Genieten…

M.H. Nelemans

Ik vind het buitengewoon grappig dat zoveel NRC-lezers zich zo druk maken en soms (zo) fanatiek reageren. Veelal beroepen lezers zich op het zogenaamde intellectuele niveau (hetgeen ook zo is) van deze krant, maar dat staat een “luchtig” artikeltje toch niet in de weg? De redactie zal wellicht weten dat dit bijzaak moet zijn in onze fijne krant. Kortom, intelligent NL, maak u niet zo druk om dit soort futiliteiten en geniet van al deze prachtige billen die in Brazilië onderdeel zijn van hun cultuur. Ik wens u allen een fijne dag

livedkcalb Esa

Wow, Weer eens wat anders dan kickboxers. lekkere afkick hoor. keep on posten the hot post ;-)

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.