Verkrijgbaar in de appstore

National Geographic Photo Contest 2012 12 foto's

Van professionele fotografen tot amateurs met een scherp oog - iedereen komt aan bod in de National Geographic Photo Contest van dit jaar. Vorig jaar werden er vanuit 130 landen zo'n 20.000 foto's ingestuurd, en ook dit jaar is de oogst al aanzienlijk. National Geographic beoordeelt de inzendingen in een panel van experts op creativiteit en fotografische kwaliteit, in drie categorieën: mensen, plaatsen en natuur. In die categorieën wordt een winnaar gekozen, en een algemene nummer één. In deze serie een kleine greep uit de inzendingen tot nu toe. Iedereen kan stemmen op z'n favoriete foto's, en zelf meedoen kan nog tot 30 november 2012. Bekijk meer recente inzendingen hier.

Bekijk meer foto's over:
National Geographic
Wetenschap
2012
National Geographic
National Geographic Photo Contest
Deze twee zusjes werken dit seizoen in een rode, gepeperde wereld in de buurt van Izmir, Turkije.

1. Deze twee zusjes werken dit seizoen in een rode, gepeperde wereld in de buurt van Izmir, Turkije. Foto Mehmet Fatih Yaldiz / National Geographic Photo Contest Deel deze foto…

De Matterhorn, een Zwitserse alp van 4478 meter, bij een volle maan.

2. De Matterhorn, een Zwitserse alp van 4478 meter, bij een volle maan. Foto Nenad Saljic / National Geographic Photo Contest Deel deze foto…

Een kleine kameleon houdt zich stevig vast aan een bloem in Kahramanmaras, in het zuidoosten van Turkije.

3. Een kleine kameleon houdt zich stevig vast aan een bloem in Kahramanmaras, in het zuidoosten van Turkije. Foto Mehmet Karaca / National Geographic Photo Contest Deel deze foto…

Een blik op een zandduin in de Namibwoestijn, een woestijn die zich langs de Atlantische kust van Namibië uitstrekt.

[Toon scherpe foto] 4. Een blik op een zandduin in de Namibwoestijn, een woestijn die zich langs de Atlantische kust van Namibië uitstrekt. Foto Greg Kiss / National Geographic Photo Contest Deel deze foto…

Horlogemaker Mikail spendeert z'n dagen in Golcuk, Turkije, met zijn klokken. De fotograaf: "Hij is oud, maar houdt van zijn baan, zijn leven en het vastzetten van de tijd. Iedereen houdt van hem."

[Toon scherpe foto] 5. Horlogemaker Mikail spendeert z'n dagen in Golcuk, Turkije, met zijn klokken. De fotograaf: "Hij is oud, maar houdt van zijn baan, zijn leven en het vastzetten van de tijd. Iedereen houdt van hem." Foto Melih Sular / National Geographic Photo Contest Deel deze foto…

Dit Arbore-meisje, Onno, is net klaar met werken op een boerderij in de vallei van de Omo in Ethiopië. De Arbore wonen in het droogste gedeelte van de Omo-vallei. Ze leven van hun vee, koeien en geiten, en ze verbouwen sorgo, een soort koren.

[Toon scherpe foto] 6. Dit Arbore-meisje, Onno, is net klaar met werken op een boerderij in de vallei van de Omo in Ethiopië. De Arbore wonen in het droogste gedeelte van de Omo-vallei. Ze leven van hun vee, koeien en geiten, en ze verbouwen sorgo, een soort koren. Foto Juan Carlos Ruiz Duarte / National Geographic Photo Contest Deel deze foto…

Twee holenuilen (athene cunicularia) hebben hun nest gebouwd op de top van een termietenberg in Emas National Park, Goiás, Brazilië.

[Toon scherpe foto] 7. Twee holenuilen (athene cunicularia) hebben hun nest gebouwd op de top van een termietenberg in Emas National Park, Goiás, Brazilië. Foto Ary Bassous / National Geographic Photo Contest Deel deze foto…

Deze Japanse speervisser is rond de tachtig. Met z'n vangst verdient hij tussen de één en twee euro per dag, waarvoor hij uren in het water doorbrengt. De visser zelf beweert dat het zwemmen hem jong houdt. Hij kan meer dan twee minuten onder water blijven, zonder zwemvliezen. De fotograaf: "Ik kon hem amper bijhouden, en ik had zwemvliezen aan."

[Toon scherpe foto] 8. Deze Japanse speervisser is rond de tachtig. Met z'n vangst verdient hij tussen de één en twee euro per dag, waarvoor hij uren in het water doorbrengt. De visser zelf beweert dat het zwemmen hem jong houdt. Hij kan meer dan twee minuten onder water blijven, zonder zwemvliezen. De fotograaf: "Ik kon hem amper bijhouden, en ik had zwemvliezen aan." Foto Caine Delacy / National Geographic Photo Contest Deel deze foto…

Olifanten in het olifantenweeshuis in Pinnawala, Sri Lanka. Dit weeshuis is ooit opgericht om jonge olifanten die hun ouders waren verloren op te vangen. In 2003 waren er 65 olifanten opgevangen. Sinds het broedprogramma, gestart in 1982, zijn er meer dan 20 olifanten geboren. Het olifantenweeshuis bootst de natuur na, met enkele uitzonderingen: de olifanten worden twee keer per dag voor een bad naar de rivier gebracht, en al de babies onder de drie jaar krijgen flesvoeding.

[Toon scherpe foto] 9. Olifanten in het olifantenweeshuis in Pinnawala, Sri Lanka. Dit weeshuis is ooit opgericht om jonge olifanten die hun ouders waren verloren op te vangen. In 2003 waren er 65 olifanten opgevangen. Sinds het broedprogramma, gestart in 1982, zijn er meer dan 20 olifanten geboren. Het olifantenweeshuis bootst de natuur na, met enkele uitzonderingen: de olifanten worden twee keer per dag voor een bad naar de rivier gebracht, en al de babies onder de drie jaar krijgen flesvoeding. Foto Yashani Shantha / National Geographic Photo Contest Deel deze foto…

Een Hamar-vrouw met haar kind op de wekelijkse markt. De Hamar-stam leeft in het zuidwesten van Ethiopië. Ze zijn  met zo'n 50.000 mensen en vertegenwoordigen ongeveer 0,1% van de totale bevolking van Ethiopië.

[Toon scherpe foto] 10. Een Hamar-vrouw met haar kind op de wekelijkse markt. De Hamar-stam leeft in het zuidwesten van Ethiopië. Ze zijn met zo'n 50.000 mensen en vertegenwoordigen ongeveer 0,1% van de totale bevolking van Ethiopië. Foto Dimitra Stasinopoulou / National Geographic Photo Contest Deel deze foto…

Het uitzicht in de vroege ochtend op het Blackwater National Wildlife Refuge in Maryland, niet ver van Washington DC.

[Toon scherpe foto] 11. Het uitzicht in de vroege ochtend op het Blackwater National Wildlife Refuge in Maryland, niet ver van Washington DC. Foto Mike Carter / National Geographic Photo Contest Deel deze foto…

Steltvissen is een typische vistechniek in Sri Lanka. De vissers zitten op een plank, de 'petta', die is vastgebonden aan een verticale paal die in het koraalrif staat. De lange sluitertijd van deze foto toont aan hoe instabiel hun positie is.

[Toon scherpe foto] 12. Steltvissen is een typische vistechniek in Sri Lanka. De vissers zitten op een plank, de 'petta', die is vastgebonden aan een verticale paal die in het koraalrif staat. De lange sluitertijd van deze foto toont aan hoe instabiel hun positie is. Foto Ulrich Lambert / National Geographic Photo Contest Deel deze foto…

22 reacties op 'National Geographic Photo Contest 2012'

Henk Vos

Geweldig mooie foto’s, beloofd wat…

M de Bussy

Super :)!!

europeaan

Een broedprogramma voor olifanten? Nooit geweten dat olifanten uit eieren komen.

bas welsink

Prachtig!

P.M.de Bruijn

Heel mooi!!!!

Adri van den Ouden

We leven in een mooie wereld!

Jadwiga de Bock Majewska

Hartelijk dank voor Prachtige Foto’s en met verschillende thema’s.

jacquesdebest

prachtig

jacquesdebest

heel erg mooi

Hans Brave

Prachtig! Dank.

JOHANNES VAN HAAREN

Prachtige foto’s. Maar de klokkenmaker intrigeert mij. Er zijn geen twee uurwerkjes die dezelfde tijd aangeven. Hoe groot is de kans daarop? Of is het een opzettelijk gevarieerd aanbod, zoiets als al de verschillende soorten shampoo in een supermarkt?

Sporry

Mooie fotos, maar niet heel erg origineel of bijzonder van een national geographic standpunt zou ik zeggen.
En japanese speervissers die maar 2 euro verdienen per dag? Ik weet dat de economie in Japan er niet zo goed voor staat, maar 2 euro per dag? Ik geloof er helemaal niks van. Het geld dat een flinke vis opvangt in Japan loopt in honderden, zoniet duizenden euros.

Jan Makers

Ze staan niet allemaal aan slimmert

Mario Pieterse

Prachtige fotoos, pet af…En Jan Makers is de goochemste van allemaal…Truste Jan…

M.W.Bongers

Wat een wondemooie foto s,dank U om dit met velen te delen!

matradjet5S@gmail.com

fantastisch bijzondere opnamen

matradjet5S@gmail.com

goede indruk van de mooie fotos

Boardshortz.nl

Deze foto’s zijn een feestje

Jan Kerkhofs

Jammer van die sluitingstijd van de camera, foto paalvissers.
Overigens alle foto’s klasse, het meeste interesse van mij gaat uit naar foto’s uit Sri Lanka.

sheet van stronthaan

ik kan veeel beter

Ivorentoren

Een beetje mosterd na de maaltijd maar toch nog even een reactie op het niet zo slimme onderschrift bij de steltvissers in Sri Lanka. De foto toont juist aan hoe stabiel hun positie is. Ondanks de lange sluitertijd (die bewust gebruikt is maar wie moet je dat nog uitleggen tegenwoordig, misschien Jan Kerkhofs die het kennelijk ook niet snapt) blijven de stelten onbeweeglijk staan en zijn het natuurlijk de vissers die bewegen. Zo dat is gezegd.

Drs.A.P.Gayadin

Prachtige foto’s.Ik heb er van genoten

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.