Verkrijgbaar in de appstore

Het gras bij de buren is altijd groener 10 foto's

Afrikaanse migranten proberen de grens tussen Noord-Afrika en Europa over te steken. Ze zitten boven op een hek op de grens tussen Marokko en de Spaanse enclave Melilla, terwijl Spaanse grenswachten ze proberen terug te sturen. Aan de andere kant van de grens ligt een golfbaan. Het contrast is immens: de migranten kijken uit op mannen die in alle rust een balletje afzwaaien. De helft van de golfers op de baan zou de baan na de bestorming van de migranten hebben verlaten, de andere helft golfde volgens Spaanse media gewoon door.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Een golfer zwaait af terwijl Afrikaanse migranten op de achtergrond proberen de grens over te steken van Marokko naar Spaans terrein (Melilla).

Haaruitval na chemo: 124 momenten van verlies 17 foto's

Fotograaf Kim Tieleman is 32 en heeft borstkanker. De kanker was behandelbaar, zei de arts. Maar de chemotherapie zou haar waarschijnlijk onvruchtbaar maken. Ze moest overwegen eicellen in te laten vriezen als ze kinderen wilde. Dat schokte haar, maar ze dacht ook meteen: „Mijn haar”. De continue dreiging dat haar haar zou uitvallen, vond ze het naarst. „Je weet niet óf het gebeurt en ook niet hoe dat gaat. En hoe je eruit zult zien.” Ze werd voorzichtig, durfde niet meer stevig te borstelen. Probeerde niet of het nog vastzat door er even aan te trekken. Om de angst te bezweren wilde ze het proces vastleggen. Het was geen therapie zegt ze, maar het leidde wel af. Op het moment dat ze de haren zag in de douche, moest ze ze opbergen, pen en papier pakken en het tijdstip en de vindplaats opschrijven, soms tientallen keren per dag. De haren legde ze voor de foto neer op een blanco ondergrond, sierlijk, soms in een krul. Soms zoals ze uit haar borstel kwamen, in één grote klit.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
chemotherapie
fotografie
haar
kankerpatiënten
2310WEBAPP21_07_15b

Hoogwater en harde wind tijdens eerste herfststorm in Nederland 10 foto's

Gistermiddag- en avond raasde de eerste herfststorm van dit seizoen over Nederland. De schade viel mee, vooral in de omgeving van Rotterdam was er veel overlast. Straten en kades in verschillende wijken liep onder water. In verband met het hoge water nam Rijkswaterstaat ook in het noorden een aantal maatregelen. Daarnaast zorgde blikseminslag voor problemen op het spoor tussen Baarn en Den Dolder en tussen Zwolle en Kampen.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
herfststorm
Nederland
regen
Rijkswaterstaat
wind
Herfststorm op komst

Op Cuba begint een worstelcarrière met push-ups in het park van Havana 11 foto's

Waarschijnlijk zegt de naam Mijaín López de meeste Nederlanders niet heel veel. In Cuba is de worstelaar echter een levende legende. Hij haalde bij de Olympische Spelen in Londen en Beijing goud en werd daarnaast vijf keer wereldkampioen. In de oude wijk van Havana oefenen kinderen om net zo ver te komen als hun idool. Aangezien de sportzaal waar ze normaal oefenen wegens renovatiewerkzaamheden is gesloten, zijn de trainingen nu naar een naburig park verplaatst.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
cuba
Mijaín López
worstelen
Cuba Young Wrestlers Photo Gallery

Jagers in Zweden doden elk seizoen een derde van de elandenpopulatie 14 foto's

Zweden telt bijna evenveel elandjagers als elanden. In het plaatsje Avesta is het jachtseizoen op elanden nu geopend. Zo’n 300.000 Zweden doen ieder jaar mee en gezamenlijk doden ze ongeveer een derde van de totale elandenpopulatie. Het jagen gebeurt meestal in grote groepen, in een vastgestelde periode, een afgebakend gebied en volgens vastomlijnde methodes. Iedere groep mag een bepaald aantal volwassen en jonge dieren doden. Een van de doelen van de jacht is overpopulatie van elanden voorkomen. Elanden leven van de schors van bomen en scheuten en jonge twijgen en kunnen, als hun aantal te groot wordt, behoorlijk schade aanrichten aan bossen. Ook vallen er ieder jaar doden bij aanrijdingen met elanden. De elandenjacht is al zo oud als de mensheid. In Zweden wordt de jacht al afgebeeld op beroemde prehistorische rotstekeningen van Tanum, die ongeveer 3.000 jaar oud zijn. Op verschillende plaatsen in Scandinavië zijn valkuilen gevonden waar elanden mee werden gevangen. Die methode werd tot in de negentiende eeuw gebruikt.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
elandenjacht
jagen
jagers
Zweden
Tijdens het jachtseizoen op elanden wordt ongeveer een derde van de totale elandenpopulatie gedood.

ADE maakt van Amsterdam vijf dagen dé clubhoofdstad van de wereld 9 foto's

Driehonderd feestjes met tweeduizend dj's op tachtig plekken in de hoofdstad. Vijf dagen duurt de nacht in Amsterdam nog nét dat beetje langer. Het Amsterdam Dance Event is een dance-evenement met absolute internationale allure, een evenement waar je in de stad ook echt niet aan ontkomt. Het is echt bijna overal. Het is inmiddels al sinds woensdag aan de gang, morgen is de allerlaatste dag. We hebben wat beelden verzameld van de afgelopen dagen.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
Amsterdam Dance Event
dj Afrojack
Het Compagnietheater tijdens ADE. Daar konden bezoekers luisteren naar 4DSOUND, wat voor een nieuwe geluidservaring moest zorgen.

Per kano en kajak demonstreren tegen kolenmijnen 10 foto's

Honderden demonstranten uit Australië en andere landen uit de regio van de Stille Oceaan protesteren vandaag in de haven van Newcastle, ten noorden van Sydney. Gekleed in traditionele rieten kleding, en met kano's en kajakken probeerden ze schepen te beletten om de haven uit te varen. Dat mislukte omdat de politie ingreep. De demonstranten protesteren tegen het gebruik van kolen vanwege de schadelijke gevolgen voor het milieu in de regio. Ze zijn bang dat door de klimaatontwikkeling en de stijging van de zeespiegel de lager gelegen eilandjes zullen onderlopen. Ook vrezen een toename van stormen en orkanen. Newcastle is de haven waar meer jaarlijks duizenden schepen vertrekken met kolen.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Australië
demonstratie
klimaatverandering
Protesters in traditional canoes and kayaks paddle in front of a ship as it leaves the Newcastle coal port

De strijd om Kobani als schouwspel voor Turkse Koerden 15 foto's

Terwijl de milities van de Syrische Koerden (YPG) dreigen met een nieuwe opstand tegen Turkije omdat de Turkse regering de wapentoevoer naar Koerdische strijdkrachten stagneert, intensiveerden de Amerikanen hun luchtaanvallen op IS-eenheden. De Koerden proberen het Syrische stadje Kobani, op de grens met Turkije, te behouden voor een invasie van Islamitische Staat. Voor de Turkse Koerden aan de andere kant van de grens is die strijd als een schouwspel gade te slaan.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
kobani
Syrië
Turkije
-

Geweld in Hongkong laait weer op 14 foto's

Gisteren zijn er opnieuw rellen uitgebroken in Hongkong toen de politie probeerde de barricades van protestanten op te ruimen. De barricades verhinderen al weken het verkeer van en naar het centrum van de stad. De betogers demonstreren tegen de bemoeienis van de Chinese regering bij de verkiezing van het bestuur van Hongkong in 2017. Vandaag zouden er al weer nieuwe barricades zijn verrezen.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
China
demonstraties
geweld
Hong Kong
verkiezingen
HONG KONG-CHINA-DEMOCRACY

Bidden, dansen op hete kolen en daarna even afkoelen 15 foto's

12 oktober is in Venezuela de dag van de inheemse weerstand. De Venezolanen vieren dat ze de Europese overheersers weerstonden en zo hun eigen land terugkregen. Dat doen ze met spirituele ceremoniën van Santeria - letterlijk vertaald: heiligenverering –, een populair geloof in het Zuid-Amerikaanse land. Het geloof combineert Afrikaanse en katholieke goden. Op 12 oktober is het traditie dat men bidt terwijl men op hete kolen danst.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
geloof
Santeria
VENEZUELA-RELIGION-SANTERIA

Reis om de wereld in negen maanden: de Volvo Ocean Race is begonnen 15 foto's

Vorige week gingen ze van start bij Alicante: de zeven jachten die meedoen aan de twaalfde Volvo Ocean Race, waaronder de Nederlandse Brunel van schipper Bouwe Bekking, het vrouwenteam SCA met bootsvrouw Carolijn Brouwer en de Deense Vestas Wind met navigator Wouter Verbraak. De openingsrace voor de kust van de Spaanse stad – aardige bries, strakblauwe lucht – stelde nog maar weinig voor, maar zaterdag is de eerste échte etappe van de zeilronde om de wereld ingezet. Naar verwachting zullen de deelnemers zo’n 26 dagen over de 6.500 zeemijl (12.000 kilometer) naar Kaapstad doen. Dat is slechts één etappe: de wedstrijd duurt in totaal tot eind juni, met de finish in het Zweedse Göteborg. Scheveningen is onderweg een van de tussenstops.

Bekijk meer foto's over:
Sport
Volvo Ocean Race
Volvo Ocean Race 2014-15
Blader door het archief van fotoseries uit
2014:
oktober (24)
september (33)
augustus (36)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)