Verkrijgbaar in de appstore

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 20 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week beelden van de zandstorm in Beijing, de protesten tegen president Dilma Rousseff, en plaatjes van het zomerse weer van de afgelopen week.

WAARSCHUWING: Sommige foto's in deze serie kunnen als schokkend worden ervaren.

Bekijk meer foto's over:
INBEELD
YEMEN-CONFLICT-DJIBOUTI-REFUGEES

Geen seks, maar wel flirten, dansen en digitale cadeautjes 12 foto's

Seks is uit den boze, maar daarvoor komen Chinese mannen ook niet echt naar de site bobo.com. Meer dan tienduizend 'gastvrouwen' houden mannen online gezelschap. Ze flirten, ze dansen of spelen piano. Of het blijft gewoon bij praten. Daarvoor krijgen ze dan digitaal cadeaus terug, die de vrouwen weer geld opleveren. Fotograaf Jason Lee volgde een paar van de 'gastvrouwen' en maakte een fotoserie.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
China
Een fan van de diensten heeft net een digitaal cadeau aan een van de 'gastvrouwen' gegeven.

Star Wars trekt 100.000 fans tijdens jaarlijkse conferentie 14 foto's

In Anaheim, Californië vindt de 25e Star Wars Convention plaats met als titel: "Star Wars Celebration: The Ultimate Fan Experience". Op de conferentie van 16-20 april worden zo'n 100.000 Star Wars-fans verwacht, onder wie veel verkleed als personage uit de science-fiction serie. Er was een hoop te doen rond de nieuwe Star Wars-film die in december van dit jaar moet uitkomen en de fans reageerden enthousiast op de trailer waarin geliefde personages zoals Han Solo en Chewbacca voorkomen. Lees hier meer over de volgende Star Wars-film.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
conferentie
fans
Star Wars
Verenigde Staten
1704WEBAPP_Star Wars

De nabestaanden van veerbootramp Sewol een jaar later 11 foto's

Het is vandaag precies een jaar geleden dat een Zuid-Koreaans passagiersschip zonk vlak bij het eiland Jeju. Aan boord van het schip, de Sewol, waren 477 passagiers - vooral scholieren, docenten en bemanningsleden. Meer dan driehonderd van hen verdronken waarvan het merendeel kinderen van de Danwon High School uit Zuid-Korea. De kapitein van de gezonken veerboot werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 jaar vanwege nalatigheid en het verlaten van het schip. In de nasleep van de ramp maakte fotograaf Kim Hong-Ji van persbureau Reuters twaalf portretten van nabestaanden van verdronken scholieren. De slaapkamers met persoonlijke spullen vormen het decor voor de fotoserie.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
doden
kinderen
nabestaanden
Sewol
veerbootramp
Wider Image: Ferry Victims' Cherished Bedrooms

Kurkdroog Californië legt waterverbruik aan banden 14 foto's

Voor het eerst in de geschiedenis legt Californië het waterverbruik aan banden door de aanhoudende droogte die al 4 jaar duurt. In de droge staat hebben veel mensen een zwembad in de tuin en alles wat groen is, wordt voortdurend besproeid, inclusief enorme golfterreinen. Een Amerikaan uit Palm Springs gebruikt per dag zo’n 760 liter water, dat is meer dan twee keer zoveel als het gemiddelde in Californië. Volgens nieuwe regels moeten gemeenten in Californië waar bewoners met meer dan 625 liter waterverbruik tot 35% minder water gebruiken, op straffe van hoge boetes.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Californie
droogte
Palm Springs
waterverbruik
People play golf on a course in La Quinta

Zij waagden de oversteek - en leven nog 12 foto's

Sinds afgelopen vrijdag zijn ruim 8000 bootvluchtelingen gered die onder meer vanuit Libië proberen Europa te bereiken. De Italiaanse kustwacht hielp gisteren bij de reddingsactie van 144 migranten nadat hun boot ruim 100 kilometer voor de Libische kust was gekapseisd. Ze troffen ook 9 lichamen aan. Duizenden migranten die door het mooie weer de oversteek in gammele smokkelboten waagden zijn inmiddels al in veiligheid gebracht door reddingsacties van de Italiaanse kustwacht. Een van de havenplaatsen waar de vluchtelingen naartoe worden gebracht, is Porto Empedocle op Sicilië. De Tunesische kustwacht redde gisteren 174 migranten van 2 boten die het op weg van Libië naar Italië begaven. Zij werden naar het Tunesische Zarzis gebracht, wat 50 kilometer ten westen van de Libische grens ligt. Lees meer in het artikel van Merijn de Waal in NRC Handelsblad van vandaag (€).

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
bootvluchtelingen
Italië
kustwacht
reddingsacties
Sicilië
Tunesië
Zarzis
Italy Migrants

Zien en gezien worden op het Coachella Festival in Californië 15 foto's

In het Californische Indio wordt sinds 2001 het jaarlijkse Coachella Valley Music and Arts Festival - oftewel Coachella - gehouden. Een keur aan populaire rock-, indie-, hiphop-, en EDM (electronic dance music)-artiesten trad afgelopen weekend, en treedt komend weekend nog op, waaronder David Guetta, Hozier en Stromae. Verder is er veel kunst te bewonderen en maken grote merken dankbaar gebruik van het rondhangende publiek om de aandacht op zich te vestigen. Coachella vindt het tweede en derde weekend van april plaats in de Coloradowoestijn. In 2014 trok het festival bijna 600.000 bezoekers, waarmee het een van de grotere festivals van de Verenigde Staten is. Los van muziek en kunst biedt het festival bezoekers de kans om in extravagante outfits over het terrein te paraderen.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Cultuur
Californie
Coachella
Coachella Valley Music and Arts Festival
Coloradowoestijn
Indo
12 ap

Zo werd de bevrijding van Groningen nagespeeld 14 foto's

De bevrijding van de stad Groningen is deze week 70 jaar geleden. Er werd op verschillende manier stil gestaan bij dit jubileum. Zo werden er gevechten nagespeeld, was er een authentiek soldatenkamp in het stadspark en reed een optocht van zo'n 140 historische legervoertuigen gisteren in een herdenkingstocht van Westerbork naar Groningen. De tocht werd uitgevoerd door Keep Them Rolling, een vereniging van verzamelaars uit de Tweede Wereldoorlog. De stoet voertuigen vertrok vorige week vanuit Groesbeek. Op veel plekken langs de route hingen de vlaggen uit en werd tegelijk met de optocht het 70-jarig jubileum van de bevrijding gevierd.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
70 jaar
bevrijding
Groningen
WOII
KVDV-Bevrijding Groningen

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 20 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week beelden van de golfmasters in Augusta, het Japanse keizerlijke echtpaar op tour in Azië en de naweeën van de aanslag op de universiteit in Kenia. WAARSCHUWING: Sommige foto's in deze serie kunnen als schokkend worden ervaren.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Buitenland
Foto's van de week
Handout video grab of Britain's Prince Harry riding in the back of a Spitfire from West Sussex to the Isle of Wight

Ontruiming van het Maagdenhuis 7 foto's

Het Maagdenhuis, een pand van de Universiteit van Amsterdam, werd vandaag ontruimd nadat protesterende studenten het zes weken lang bezet hielden. Negen mensen zijn aangehouden. De driehoek van gemeente, politie en het OM besloot eerder op de ochtend tot actie over te gaan. Na de ontruiming onderzocht een forensisch team het gebouw. We zetten de beelden op een rij. Meer weten? Lees ook ons hele artikel over de ontruiming.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland

De winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van maart 11 foto's

Vandaag de winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van de maand maart, met als thema: Beweging. Het rapport van de vakjury: Net op dat ene moment, het moment dat het allemaal gebeurde, schoot Nico Beckers deze foto. De hond die zich opricht als een mens, schuddebolt en je begripvol aankijkt, kleuren die recht van een schilderspalet komen en een vleugje beweging maken deze opname tot een heel prikkelende foto. Vervreemding en herkenning in één beeld. Stilte en beweging. Wat een heerlijke winnaar. Lees meer op nrc.nl. Vakjuryprijswinnaar Nico Beckers ontvangt 2 kaarten voor de voorstelling La Dame aux Camélias (t.w.v. 180 euro) en publieksprijswinnaar Leon Smeth ontvangt 2 kaarten voor de voorstelling Narnia (t.w.v. 80 euro) in Nationale Opera en Ballet.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
Fotowedstrijd
nikon
NRC
Bewogen of mislukt

Harry Potter naspelen op het Poolse Zweinstein 14 foto's

Op het Poolse middeleeuwse kasteel Czocha wordt de komende dagen een "COW LARP" - College of Wizardry Live Action Role PLay - gespeeld rond de verhalen van Harry Potter op de tovenaarsschool Zweinstein. Wereldwijd zijn ongeveer 130 figuranten geselecteerd om met het spektakel mee te doen. Tijdens workshops krijgen ze instructies over hun rol en ze worden ingedeeld in een van de vijf tovenaarsafdelingen die ook in de romans van J.K. Rowling voorkomen.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Cultuur
COW
figuranten
LARP
Polen
rollenspel
tovenaarsschool
A participant walks in front of the castle before the role play event at Czocha Castle in Sucha
Blader door het archief van fotoseries uit
2015:
april (24)
maart (43)
februari (37)
januari (42)
2014:
december (34)
november (37)
oktober (32)
september (33)
augustus (36)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)