Verkrijgbaar in de appstore Verkrijgbaar in de appstore

Inwoners Gaza zoeken tussen het puin naar spullen en lichamen 11 foto's

Het opgelaaide conflict tussen Israël en Hamas kost elke dag vele levens. Het gaat inmiddels om meer dan 700 Palestijnen en 32 Israëlische soldaten. Vandaag was wederom een dag met hevige gevechten. Een Israëlische luchtaanval kostte in het zuiden van de Gazastrook, vlak bij Khan Gounis, aan vijf mensen het leven. In het noorden werd het grote vluchtelingenkamp van Jabalia geraakt, een van de dichtstbevolkte plekken ter wereld. Zes leden van dezelfde familie en een 18 maanden oude baby kwamen om het leven, schrijft persbureau AP. Een staakt-het-vuren is nog niet in zicht. Vanochtend zei een Israëlische minister dat dat er de komende dagen nog niet in zit. Hamas weigert akkoord te gaan met voorwaarden voor een bestand. De militante politieke beweging heeft als belangrijkste eis dat Israël de blokkade van de Gazastrook opheft. Waarschuwing: sommige van onderstaande foto's kunnen schokkende beelden bevatten.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Gaza
Israël
Palestina
Een Palestijnse man probeert spullen terug te vinden tussen het puin van een gebouw dat is verwoest door een luchtaanval.

Slachtoffers vliegramp onder grote belangstelling overgebracht naar Hilversum 20 foto's

Nederland hield vandaag een dag van nationale rouw. De eerste in 52 jaar. De dag begon met een ceremonie in het Oekraïense Charkov, waar de eerste kisten met slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 in twee militaire toestellen werden geladen. Net voor 16.00 uur landden de vliegtuigen op Nederlandse bodem en stond het land een minuut stil. Onderweg naar Hilversum, de voorlopige eindbestemming, brachten honderden mensen een laatste groet

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
dag van nationale rouw
MH17
Stoet onderweg naar Hilversum

Groen en geel in tweede Tourweek 35 foto's

Aan het zomergevoel dat de Tour de France oproept kwam donderdagmiddag abrupt een einde met het nieuws over vlucht MH17. De prachtige velden vol met zonnebloemen roepen voortaan niet meer louter de associatie met Frankrijk op. Ook op de rampplek in Oost-Oekraïne bloeien de tournesols volop, weten we nu. Vrijdag voor de start van de etappe stond de Tour even stil bij de slachtoffers van MH17. In vijftien etappes is tot nu toe 2753 kilometer afgelegd. Is de Tour beslist? Dat dachten we vorige week al en Nibali heeft dat met een etappeoverwinning en een tweede plaats in de Alpenritten andermaal bevestigd. Ook de groene trui van Peter Sagan is een zekerheidje. Hij finishte tien keer in de top tien: hij werd vier keer tweede, een keer derde, drie keer vierde, een keer vijfde en een keer negende, maar won geen etappe. Verder opvallend is de gestage opmars van Bau en Lau en de aanwezigheid van vier Fransen in de top tien.

Bekijk meer foto's over:
Sport
In beeld
Tour de France 2014
wielrennen
DV1824893

Twee dagen na de ramp worden lichamen geborgen en bloemen gelegd 9 foto's

Net als heel Nederland, probeert ook de lokale bevolking in Oost-Oekraïne de ramp met vlucht MH17 te verwerken. Twee dagen het neerstorten van het toestel, liggen bij de brokstukken kaarsen, bloemen en knuffels. Mijnwerkers hielpen met het zoeken naar lichamen en omwonenden kwamen samen voor een dienst ter nagedachtenis aan de 298 slachtoffers.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
MH17
Omwonenden herdenken slachtoffers vliegramp

Kaarsen, bloemen en stilte voor de slachtoffers van de vliegramp 14 foto's

Premier Mark Rutte liet vanmiddag weten dat hij 'niet zal rusten' voor de onderste steen boven is, nu duidelijk is dat vlucht MH17 gisteren hoogstwaarschijnlijk is neergehaald vanaf de grond. In Oekraïne, Maleisië en in Nederland worden bij ambassades bloemen en kaarsen neergelegd, en rouwt men om de 298 inzittenden die gisteren zijn omgekomen (inclusief bemanning), onder wie zeker 189 Nederlanders. Bij alle Nederlandse overheidsgebouwen hangt de vlag vandaag halfstok om de slachtoffers te herdenken.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
ambassade
Den Haag
Kiev
Malaysia Airlines
Maleisië
MH17
Oekraïne
vliegramp
Ukraine Plane

Hoera! Angela Merkel blaast alweer zestig kaarsjes uit 13 foto's

Tijdens de EU-top die nu in Brussel plaatsvindt ontving Angela Merkel vandaag bloemen en champagne van de Europese regeringsleiders en ze werd toegezongen door een journalist; ze viert namelijk haar zestigste verjaardag. Om die reden doken we de archieven in, op zoek naar beeld dat de vrouw kenmerkt die nu alweer negen jaar de functie van bondskanselier van Duitsland bekleedt. We zien hoe ze Duitse kinderen, dieren, sporters en militairen steunt, welke opmerkelijke kledingkeuze reuring veroorzaakte. En dan maakte ze ook nog onderdeel van het onvergetelijke duo Merkozy toen Sarkozy nog aan het Franse roer stond.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Angela Merkel
CDU
Duitsland
file photo of German Chancellor Merkel reacting as she touches a robot at the ILA International Air Show in Schoenefeld

Hoe komt Meneer Aart de schildpad de zomer door? 7 foto's

Hoe komt Meneer Aart de schildpad de zomer door? Verblijft hij in de vakantie kosteloos bij de schoonouders of toch in een relatief duur dierenasiel? Het zijn de dilemma’s voor huisdierbezitters wanneer ze Nederland tijdelijk inruilen voor de hitte op Curaçao, het strand van Texel of een sportieve wintersport vakantie in Oostenrijk. Want hun trouwe en beminde gezelschap heeft ook ’s zomers zorg nodig.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
huisdieren
1707WEBAPP1a

Tienduizenden op de vlucht voor tyfoon Rammasun 11 foto's

Zo'n 370.000 inwoners van de Filipijnen moesten vandaag geëvacueerd worden uit hun huizen vanwege de naderende tyfoon Rammasun. Scholen, winkels, kantoren en ook de financiële markten werden gesloten. De tropische cycloon is naar verwachting de zwaarste storm die het land zal treffen dit jaar. Terwijl het land de verwoestingen en ruim 6.000 doden van tyfoon Haiyan vorig jaar nog vers in het geheugen heeft, moest tienduizenden mensen alweer op de vlucht. De storm heeft in sommige gebieden de elektriciteit al uit doen vallen, bomen doen omvallen en hele gebieden zijn overstroomd. Volgens de regering zijn de hoofdstad Manilla en de dichtbevolkte provincies in het noorden tot nu toe nog redelijk gespaard gebleven van grote schade. Wel zijn er tot nu toe al tien mensen omgekomen.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
filippijnen
Manilla
Tyfoon Rammasun
Philippines Asia Storm
Blader door het archief van fotoseries uit
2014:
juli (37)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)