Verkrijgbaar in de appstore Verkrijgbaar in de appstore

Pelgrimswandeling in Limburg 8 foto's

Wandelaars maakten gisteren, op goede Goede Vrijdag, een kruiswegtocht in Limburg. De deelnemers vertrokken ’s ochtends in Maastricht en eindigden hun tocht na twaalf kilometer in het zogenoemde kruiswegpark, bij het missiehuis in Cadier en Keer. Daar volgde een meditatieve gang langs de staties van de kruisweg van Jezus. De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg. "Devotie en een gezellige sfeer gaan hand in hand", aldus de stichting.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Goede Vrijdag
Limburg
Pasen
1904WEBAPPkruisweg1

Gauchos berijden wilde paarden in Montevideo 12 foto's

Tijdens de week voor Pasen verzamelen honderden gauchos, de Latijns-Amerikaanse equivalent van cowboys, uit alle delen van Uruguay, Argentinië en Brazilië zich in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Ze doen mee aan rodeo's tijdens de jaarlijkse Criolla Week, en strijden om de titel beste rijder. Dit jaar vindt de wedstrijd tussen 13 en 20 april plaats.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Argentinië
Brazilië
gauchos
Montevideo
paarden
Uruguay
A gaucho rides a wild horse during the annual celebration of Criolla Week in Montevideo

Londense expositie over de laatste kunstenaarsjaren van Henri Matisse 10 foto's

In Londen vindt de meest uitgebreide expositie ooit plaats van de ‘papiers gouaches et découpés’ door Henri Matisse. De Franse kunstschilder maakte gedurende de laatste tien jaar van zijn leven grote werken van stukken uitgeknipt geverfd papier. Henri Matisse: The Cut-Outs beslaat de periode 1937-1954 en is vanaf vandaag tot en met 7 september te bewonderen in de Londense Tate Modern galerij. De Fransman begon aan zijn cut-outs toen hij na een onfortuinlijk verlopen operatie niet meer lang staand kun schilderen.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
henri matisse
An employee poses with Henri Matisse's artworks at the Tate Modern gallery in London

Na het zinken van een schip vrezen ze in Zuid-Korea het ergste 12 foto's

Vannacht (onze tijd) zonk een passagiersschip in Zuid-Korea, met aan boord 459 passagiers. Onder hen vooral scholieren en leraren, onderweg van Incheon naar het eiland Jeju voor een schoolreisje. Vier doden zijn momenteel bevestigd, maar er wordt gevreesd dat het dodental drastisch zal stijgen, omdat er nog zo'n 300 mensen vermist worden. Dat ondanks een grootschalige reddingsactie, die nog steeds bezig is.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Jeju
Seoul
Zuid-Korea
Familieleden van vermiste passagiers wachten in de haven van Jindo op nieuws.

Zonder benen verder na de bomaanslag bij de marathon in Boston 8 foto's

Jeff Bauman (28) verloor beide benen tijdens de marathon in Boston, precies een jaar geleden. Hij moedigde zijn vriendin aan bij de finish toen twee bommen afgingen - drie mensen kwamen om, meer dan 260 mensen raakten gewond. Een foto van Bauman waarop hij kort na de aanslag in een rolstoel geduwd werd, genomen door AP-fotograaf Charles Krupa, ging de hele wereld over (over de foto schreef Bauman gisteren een stuk in The Guardian). Een paar maanden van moeizaam herstel volgde: hechtingen, therapie, protheses passen. Fotograaf Josh Haner (24) volgde Bauman 2,5 maand. Voor zijn fotoserie voor de New York Times won hij gisteren een Pulitzerprijs, de meest prestigieuze prijs voor journalistiek.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
RX4A5020.jpg

Enorme brand richt spoor van vernieling aan in Chileense havenstad 14 foto's

Een enorme brand verspreidde zich dit weekend vanuit de woonwijken in de heuvels van de Chileense havenstad Valparaiso over een groot deel van de stad. De wind zorgde voor de verspreiding en zorgt er nu nog steeds voor dat de brand niet onder controle is. De schade tot dusver : minstens 12 doden, 500 gewonden en 2.000 verwoeste woningen, schrijft persbureau AP vandaag. De brand heeft ervoor gezorgd dat zo'n 10.000 mensen geëvacueerd moesten worden uit de stad, die zo'n 120 kilometer ten westen van hoofdstad Santiago ligt. Het enorme vuur zorgde voor indrukwekkende en tragische beelden.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
brand
Chili
Valparaiso
Bijna apocalyptische beelden in Valparaiso.

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 13 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's van de duizenden foto's die binnen zijn gekomen. In de reeks van vandaag foto's van Barack en Michelle Obama, auto's die op benzine wachten in Jemen en overstekende vrouwen in Sjanghai.

She, a 34-year-old beekeeper, is seen during an attempt to cover his body with bees, in Chongqing municipality

De familie Chasi Sanguna moet haar huis in Madrid verlaten 8 foto's

Spanje herstelt langzaam van de diepe economische crisis die het land in z'n greep hield. Maar nog niet voor iedereen in Spanje is de crisis voorbij. Een voorbeeld daarvan is de uit Ecuador afkomstige familie Chasi Sanguna, die uit hun huis in Madrid dreigt te worden gezet. Vader, moeder, hun twee jonge dochtertjes, grootvader, grootmoeder én een oom wonen samen in een huisje in de hoofdstad, maar kunnen de huur niet langer betalen omdat de drie werkzame mannen van de familie (grootvader, vader en oom) de afgelopen jaren door de crisis één voor één hun baan verloren. De familie heeft met de bank een overeenkomst kunnen sluiten over een verhuizing naar een kleiner appartement, maar dat maakt het lot van de familie niet minder tragisch. In aanloop naar de verwachte uithuiszetting werd gisteren bij de woning van de familie Sanguna gedemonstreerd door activisten.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Madrid
Spanje
uithuiszettingen
Spain Financial Crisis Evictions

Nirvana-reünie bij opname in Rock & Roll Hall of Fame 15 foto's

Nirvana werd gisteren, iets meer dan twintig jaar na de zelfmoord van zanger Kurt Cobain, opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Acts kunnen daarin worden opgenomen als hun debuutplaat minstens 25 jaar oud is; voor Nirvana was het dit jaar dus meteen raak, een kwart eeuw na de release van Bleach. Andere nieuwkomers waren onder meer Kiss, Peter Gabriel, Linda Ronstadt en Cat Stevens. Er hoort traditioneel ook een ceremonie bij: in het Barclays Center in Brooklyn waren er optredens van de twee resterende Nirvana-bandleden - gitarist Krist Novoselic en drummer Dave Grohl - met onder anderen Lorde, St. Vincent en Joan Jett. Ook Bruce Springsteen, Kiss en Peter Gabriel waren aanwezig. Voormalig R.E.M.-zanger Michael Stipe was degene die Nirvana officieel mocht toevoegen aan de eregalerij.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
Bruce Springsteen
Dave Grohl
Krist Novoselic
Linda Ronstadt
Nirvana
Peter Gabriel
Rock & Roll Hall of Fame
29th Annual Rock And Roll Hall Of Fame Induction Ceremony - Show

Franse en Duitse ‘soldaten’ herdenken bloedige Slag om Verdun 10 foto's

Elk jaar komen ze bijeen: leden van Franse en Duitse verenigingen die naar het dorpje Bezonvaux nabij Verdun komen om het slagveld van 1916 te bezoeken. Destijds werd zo’n tien maanden lang gevochten om de strategisch belangrijke plaats in het oosten van Frankrijk. Honderdduizenden lieten het leven tijdens deze bloedige slag. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat WOI begon.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Eerste Wereldoorlog
A member of German World War One historical association, dressed in a vintage uniform, takes part in a walk through the national forest of Verdun, eastern France

Ex-strijder IRA aan tafel met The Queen 12 foto's

Martin McGuinness, ex-commandant van het Ierse Republikeinse Leger (IRA) en nu vicepremier van Noord-Ierland, zat gisteravond aan bij een diner in Windsor Castle, op uitnodiging van de Britse koningin Elizabeth. Het diner was onderdeel van het staatsbezoek van de Ierse president Michael Higgins, het eerste van een Ierse president sinds de onafhankelijkheid in 1922.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Groot-Brittannië
Ierland
IRA
The Queen
BRITAIN-IRELAND-DIPLOMACY-ROYALS

Iconische plekken wereldwijd in mist gehuld 14 foto's

Piepkleine druppels water, zwevend in de lucht; mist ziet er net zo sprookjesachtig uit als dat deze simplistische omschrijving klinkt. De chef van onze fotoredactie, Evert Hermans, is gefascineerd door het beeld dat dit weersverschijnsel oplevert. Hij verzamelde foto's die de afgelopen maanden op zeer bekende plekken over de hele wereld zijn genomen om dit te illustreren.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Beijing
India
Londen
mist
San Francisco
Washington
winterweer
Doha Skyline under fog
Blader door het archief van fotoseries uit
2014:
april (19)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)