Verkrijgbaar in de appstore

Air Force One gaat uit de lucht 9 foto's

De Air Force One, het presidentiële vliegtuig van de Verenigde Staten, wordt na bijna 30 jaar trouwe dienst vervangen door twee Boeings 747-8. Het huidige toestel is een Boeing 747-200B, en hiervan zijn er ook twee. Het onderhoud van de vliegtuigen wordt te kostbaar om verder te investeren in de toestellen. Boeing is al 50 jaar verantwoordelijk voor de productie van presidentiële toestellen. De nieuwe toestellen zullen vier motoren tellen en een bovendek hebben. De oude toestellen komen in het museum te staan in 2018, als de nieuwe toestellen gebruiksklaar zijn. De fotoserie toont een reeks schaduwen van de Air Force One, met President Obama en zelfs George Bush aan boord, tijdens een van de vele presidentiële vluchten.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
200B
747-8
Air Force One
Boeing
Bush
Obama
Presidentieel
regeringstoestel
vliegtuig
From the Files - Shadow of Air Force One

Sneeuwpret en sneeuwruimen aan de Amerikaanse oostkust 12 foto's

De voorspellingen gingen uit van een mogelijk 'historische', winterstorm, een 'Snowmaggedon' en een 'Snowpocalypse' voor New York. De verwachting was dat in de stad zo’n 70-80 centimeter sneeuw zou vallen. Mensen werden gewaarschuwd eind middag thuis te blijven en niet de weg op te gaan of vroeg huiswaarts te keren. Het openbaar vervoer lag plat, scholen en instellingen werden gesloten uit voorzorg en vluchten geschrapt. Maar het viel alles mee. In werkelijkheid viel er een kleine 15 centimeter. Maar dat was dan wel weer net genoeg voor sneeuwpret. Noordelijker van New York, in New Jersey, Massachusetts en Connecticut spookte het meer; daar viel zo'n halve meter sneeuw.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
New York
sneeuwstorm
Blizzard Barrels Into New York City

Zeventig jaar geleden werd Auschwitz bevrijd 16 foto's

Vandaag wordt stilgestaan bij de bevrijding van nazi-vernietigingskamp Auschwitz. Er werden meer dan 1,1 miljoen mensen vermoord, voor het merendeel Joden. Op 27 januari 1945 bevrijdden soldaten van het Rode Leger het kamp. Zij troffen er ongeveer 6000 overlevenden aan. De officiële herdenking is vandaag in het voormalige kamp zelf, in Polen. Ongeveer driehonderd overlevenden zijn daarbij aanwezig, net als tientallen staatshoofden en regeringsleiders. Namens Nederland zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Rutte aanwezig.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Buitenland
Auschwitz
holocaust
Tweede Wereldoorlog
-

Obama haalt banden met India aan 14 foto's

Tijdens zijn staatsbezoek in september aan Amerika nodigde de Indiase premier Narendra Modi Obama uit voor de nationale viering: een breuk met India’s stijve diplomatieke protocol. Obama maakte er een driedaags staatsbezoek van. Nadat Obama gisterochtend de vliegtuigtrap was afgedaald omhelsde Modi hem: Opnieuw een breuk met het protocol. De Indiase pers raakte er niet over uitgeschreven. India’s dagen van principiële niet-gebondenheid, die gepaard gingen met bloedeloze staatsbezoeken vol stram protocol, lijken voorbij. Economisch gezien leveren de banden met Amerika India het meeste op. In september zegden Amerikaanse bedrijven toe voor ruim 40 miljard dollar in India te investeren, en Obama en Modi hebben afgesproken de wederzijdse handel van 100 miljard dollar per jaar tot 500 miljard te vermeerderen. Eerdere incidenten tussen Amerika en India lijken vergeten en vergeven, overvleugeld door economische belangen. Obama noemde de relatie met India „een van de partnerschappen die de 21-ste eeuw zullen vormgeven”. Hij gaf geen krimp toen tijdens de parade Mig-29-jets en MI-25-gevechtshelikopters van Russische makelij overvlogen. Aan de vooravond van zijn bezoek maakte India bekend dat de VS inmiddels Ruslands rol als grootste wapenleverancier van India hebben overgenomen.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
economie
India
Obama
staatsbezoek
wapenhandel
TOPSHOTS-INDIA-US-DIPLOMACY

Deze fotoserie won de Zilveren Camera 8 foto's

Op donderdag 17 juli 2014 is Boeing 777 met vluchtnummer MH17 (Malaysia Airlines) om 12.14 uur vanaf Schiphol vertrokken naar Kuala Lumpur, Maleisië. Om 15.18 uur verdwijnt het toestel ten oosten van de Oekraïense stad Donetsk van de radar. Het toestel blijkt te zijn neergestort: er is geen enkele overlevende. Aan boord waren 283 passagiers en 15 bemanningsleden. Onder de passagiers waren 196 Nederlanders. Het vermoeden is dat pro-Russische separatisten vanaf Oekraïens grondgebied het toestel met een luchtdoelraket hebben neergeschoten. Het onderzoek is in 2015 nog gaande. Fotograaf Pierre Crom schoot een fotoserie in het rampgebied. Het beeld van de rampplek won vandaag de Zilveren Camera.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Buitenland
Cultuur
Beeld van de rampplek.

Overlevenden van Auschwitz 18 foto's

Aanstaande dinsdag is het precies zeventig jaar geleden dat het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau werd bevrijd. In Polen zullen wereldleiders en tal van andere hoogwaardigheidsbekledigers de officiële herdenking bijwonen. In Auschwitz werden tijdens de Tweede Wereldoorlog ongeveer 1,5 miljoen mensen vermoord, van wie het overgrote deel Joden. Auschwitz is wegens de enorme aantallen en gruwelen het symbool geworden van de horrorpraktijken van de nazi's. Zo'n 200.000 mensen wisten Auschwitz te overleven. Fotografen van persbureau Reuters zochten een aantal van die overlevenden op in Warschau en Boedapest en portetteerden hen.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Buitenland
Auschwitz
Auschwitz death camp survivor Barbara Doniecka poses for a photo in Warsaw

Wie scoort de volgende Koreaanse monsterhit? 15 foto's

Duizenden Zuid-Koreaanse kinderen dromen ervan de nieuwe Psy te worden; de rapper die in 2012 een wereldwijde monsterhit op YouTube had met "Gangnam Style". Deze kinderen proberen hun droom te verwezenlijken door naast school een stampvol dans-en zang-schoolprogramma te volgen. Uit recent onderzoek blijkt dat 21% van de ondervraagde kinderen K-pop stars (Korean Pop Stars) wil worden: de populairste carrièrewens.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Cultuur
hits
jeugd
populair
youtube
Zuid-Korea
Nov. Kim

Het voortdurende leed van Oekraïense burgers 13 foto's

In Donetsk vonden vanmorgen minstens 10 inzittenden van een trolleybus en een personenauto de dood door een granaataanval. De burgerslachtoffers vielen vlak nadat tussen de strijdende partijen afspraken zijn gemaakt over bewapening en strijd. De strijdende partijen in Oost-Oekraïne moeten hun zware wapens terugtrekken uit een eerder overeengekomen bufferzone. Dat hebben diplomaten uit Rusland, Oekraïne, Duitsland en Frankrijk gisteravond afgesproken bij een overleg in Berlijn. Het Russische plan beoogt dat de demarcatielijn - een voorlopige grens - wordt nageleefd die in september al was vastgelegd. Het terugtrekken van zware wapens van die lijn was in september al afgesproken, maar de partijen zijn hun afspraken amper nagekomen. Het akkoord kwam een paar uur nadat de pro-Russische rebellen meer wapens en manschappen naar een belangrijk strijdgebied hadden gestuurd. Een duurzame oplossing voor het conflict in de regio’s Loegansk en Donetsk lijkt niet in zicht. De oorlog in de Donbas is afgelopen week zo opgelaaid dat president Petro Porosjenko het internationale economisch forum in Davos voortijdig verliet. In heel Oekraïne neemt het geweld toe en de economie hapert. Oekraïense burgers hebben zwaar te lijden onder het geweld, zoals blijkt uit de volgende beelden, waarvan enkele als schokkend kunnen worden ervaren.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
gevechten
Oekraïne
oorlog
pro-Russisch
rebellen
strijd
APTOPIX Ukraine

Nominaties voor Zilveren Camera 2014 bekend 19 foto's

Wordt het een foto van de MH17-ramp? Of een beeld van anti-Piet-activisten tijdens de intocht van Sinterklaas? Zondag zal presentator Wilfried de Jong in het Fotomuseum in Den Haag voor de 64e keer de Zilveren Camera – de belangrijkste prijs voor fotojournalistiek in Nederland – uitreiken. Uit de inzendingen van 664 deelnemers heeft de jury in de afgelopen weken een selectie van 42 inzendingen gemaakt. Een aantal nominaties zijn hier te zien en alle beelden staan op de website van de Zilveren Camera. Het aanbod was volgens de jury – bestaande uit fotografen, fotoredacteuren en journalisten – ook dit jaar ruim. Een belangrijk nieuwsonderwerp van vorig jaar was de aanslag op de MH17. De gebeurtenissen in Oekraïne en de rouwceremonies in Nederland zijn veelvuldig gefotografeerd. Ook waren er inzendingen over het Zwarte Piet-protest in Gouda, en uiteraard zijn er veel andere inzendingen zoals voor de categorie Cultuur en Entertainment en van grote sportevenementen als het WK Voetbal in Brazilië en de Winterspelen in Sotsji. Fotografen Peter de Krom, Pim Ras en Theo Bosboom werden ieder twee keer genomineerd, ook waren er dit jaar opvallend veel nieuwkomers onder de genomineerden zoals Dingena Mol, Shody Careman en Co de Kruijf. Zondag wordt ook de Nationale Portretprijs uitgereikt – genomineerd zijn Marc de Groot, Hans de Kort, Robin de Puy, Mike Roelofs en Gerard Wessel. Aanstaande zondag is de uitreiking vanaf 15:30 live te volgen via de websites van de Zilveren Camera, Fotomuseum Den Haag en PhotoQ.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Buitenland
Cultuur
nominaties
prijs
Zilveren Camera
Arnoud
Blader door het archief van fotoseries uit
2015:
januari (40)
2014:
december (34)
november (37)
oktober (32)
september (33)
augustus (36)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)