Verkrijgbaar in de appstore

Kathedraal met woningen: unieke Markthal opent vandaag in Rotterdam 14 foto's

De Markthal die vanmiddag in Rotterdam geopend wordt door koningin Máxima is uniek in de wereld. Het gebouw is geen stapeling, maar een versmelting van woningen en een markthal: de 228 huur- en koopappartementen vormen de wanden én het dak. Woningen en hal vormen zo één immens geheel wat elders op de wereld niet te zien is. Veel appartementen hebben ramen die uitzicht bieden op de hal. In de hal zelf staan vanaf vandaag 96 'versunits' die eten en drinken gaan verkopen. Het totale vloeroppervlak is 96.000 vierkante meter, meer dan de helft van Koolhaas’ De Rotterdam. De hal is 40 meter hoog en heeft, aan voor- en achterzijde, geheel glazen gevels die bijna de hele hoogte beslaan, schreef onze redacteur Bernard Hulsman afgelopen weekend in NRC Handelsblad (€). De Markthal is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. Winy Maas, een van de architecten, noemt de Markthal een "kathedraal met woningen". "Je kunt de hal vergelijken met de kerken in het oude Rome. Die fungeren ook als een soort pleinen, publieke hallen te midden van een zee van huizen. De Markthal is een kathedraal met woningen geworden.”

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Markthal
Rotterdam
Persviewing Markthal Rotterdam

Tienduizenden Hongkongers de straat op voor democratie 11 foto's

De hoofdweg naar het financiële district van Hongkong is sinds vrijdag geblokkeerd. Tienduizenden Hongkongers demonstreren. Ze willen in 2017 hun eigen burgemeester kiezen. Hongkong is een speciale administratieve regio van China, met beperkte autonomie. Geen democratie, maar wel persvrijheid. En een onafhankelijke rechtspraak. China wil er allemaal niets van weten. Er gaan geruchten dat het leger zal ingrijpen. Op enige internationale steun hoeven de demonstranten voorlopig nog niet te rekenen - de VS, de EU en het Verenigd Koninkrijk hebben vooralsnog nog niets gezegd.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
democratie
demonstraties
Hongkong
Protesters hold their mobile phones as they block the main street to the financial Central district, outside the government headquarters, in Hong Kong

Plotseling ontwaakte de Ontake, met honderden klimmers op z’n flanken 11 foto's

Afgelopen zaterdag kwam de vulkaan Ontake in Japan plotseling tot uitbarsting. Op dat moment zaten er ruim 250 mensen op de berg, die verrast werden door het donderende geluid en de dikke rookpluimen. De top van de Ontake was binnen korte tijd met as bedekt en de mensen die op de berg waren, zaten urenlang vast. Velen van hen probeerden zich te verschuilen in de berghutjes die langs de weg naar boven staan. Volgens de laatste cijfers zijn er 36 mensen omgekomen.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Japan
Ontake
JAPAN-VOLCANO

George Clooney is in het huwelijksbootje gestapt 13 foto's

George Clooney is zaterdagavond in Venetië getrouwd met zijn verloofde Amal Alamuddin. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse acteur gezegd. Waarschijnlijk is dat het enige officiële bericht dat naar buiten komt. De 53-jarige Clooney kwam aan het begin van de avond letterlijk in een huwelijksbootje aan over de Canal Grande bij het luxe hotel Aman. Hij werd gevolgd door een boot vol fotografen. De acteur zwaaide ontspannen naar de camera's. Alamuddin liet zich niet in het openbaar zien. Het koppel, dat eerder deze week aankwam in Italië, organiseert dit weekeinde meerdere feesten vanwege het huwelijk. Eerder werd gedacht dat de acteur en de advocate, die bijna een jaar samen zijn, elkaar op maandag officieel het jawoord zouden geven. Bij de ceremonie waren zaterdagavond tal van beroemde vrienden. Zo stonden onder meer Cindy Crawford, Matt Damon en Bill Murray op de gastenlijst.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
Amal Alamuddin
bruiloft
George Clooney
huwelijk
Venetië
U.S. actor Clooney travels on a taxi boat to the venue of a gala dinner ahead of his official wedding ceremony in Venice

Peruanen zoeken naar resten slachtoffers Lichtend Pad 13 foto's

In Peru woedde vanaf de jaren tachtig een bloedige burgeroorlog die aan tienduizenden inwoners van het land het leven kostte. Veel Peruanen werden het slachtoffer van de gewelddadige acties van de maoïstische organisatie Lichtend Pad. Destijds werden de lichamen van veel slachtoffers in massagraven gedumpt. Nog altijd zijn niet alle slachtoffers van toen opgegraven en geïdentificeerd. In delen van Peru, zoals in de zuidoostelijke regio Oreja de Perro, zoeken teams van vrijwilligers en experts nog altijd naar lichaamsresten en persoonlijke bezittingen van slachtoffers. In het plaatsje Paccha wordt gezocht naar slachtoffers een massamoord in 1984. Het uitvoeren van de werkzaamheden is niet gemakkelijk doordat veel gebieden waar de moordparitjen plaatsvonden moeilijk toegankelijk zijn. De teams zijn soms uren onderweg naar de juiste plek en kunnen vaak niet lang blijven vanwege een gebrek aan communicatiemogelijkheden en voorzieningen. Toch blijven de vrijwilligers in Paccha gemotiveerd om de resten van de slachtoffers te vinden.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Peru
APTOPIX Peru Unearthing the Bodies Photo Gallery

De gevechtsvliegtuigen achter de bombardementen op IS 10 foto's

De bedreiging die uitgaat van Islamitische Staat is volgens de Verenigde Staten zo groot, dat president Obama deze week besloot na Irak ook doelen van de terroristische groep in Syrië te bestoken. Zonder internationaal mandaat, maar mét een reeks internationale partners. Vanuit Amerikaanse luchtmachtbases in het Midden-Oosten vertrokken deze week geregeld gevechtstoestellen, onder meer om luchtaanvallen uit te voeren op kleine olieraffinaderijen die in handen zijn van IS.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
IS
Islamitische Staat
Syrië
Verenigde Staten
Airstrikes in Syria

Bier! Zo ziet het Oktoberfest eruit 14 foto's

Lederhosen, hoempa-muziek en bier. Veel bier. Deze week begon het wereldberoemde Oktoberfest in München (Duitsland) voor de 181e keer. Het veertien dagen durende festival, met kermisattracties en lange drinktafels, trekt altijd miljoenen bezoekers. Meemaken? Tot 5 oktober kun je er nog naartoe. En voor wie thuis blijft: zo ziet het feest eruit.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Cultuur
bier
Lederhosen
Oktoberfest
Kermisgangers in een attractie op de eerste dag van het Oktoberfest.

Christusbeeld in Rio tegen klimaatverandering 8 foto's

Klimaatverandering "bepaalt het heden en ons antwoord erop zal onze toekomst bepalen". Dat zei VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon eerder over het door internationale conflicten overschaduwde probleem. In New York werd deze week op het hoogste niveau gepraat om tot oplossingen te komen. In Rio de Janeiro werd Christus de Verlosser voorafgaand aan de top op een indrukwekkende manier verlicht om aandacht te vragen voor het klimaat.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Christus de Verlosser
klimaatverandering
Rio de Janeiro
VN-top
The statue of Christ the Redeemer is lit up with a message announcing a global mobilisation for climate, in Rio de Janeiro

Mee op een dagtochtje naar Marken, Volendam en de Zaanse Schans 12 foto's

Wie 's ochtends door het centrum van Amsterdam loopt, kan ze niet missen: de gidsen die rode bordjes omhoog houden met 'Volendam & Marken' of 'City Tour', vaak gevolgd door een grote groep toeristen. Vorige week stond in de Amsterdambijlage van NRC het artikel De hele markt in handen dat ging over één zo'n touroperator die in de hoofdstad een monopoliepositie heeft in de wereld van rondvaarttochtjes en bustrips naar authentieke Hollandse plekken. Fotograaf Rien Zilvold ging mee op zo'n dagtrip vol windmolens, klompen en tulpen.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
marken
volendam
Zaanse schans
zaanse schans tourisme  rond rit tour foto rien zilvold

Syrische Koerden vluchten massaal naar Turkije vanwege IS 16 foto's

Al ruim 100.000 Syrische Koerden zijn de afgelopen dagen al de grens met Turkije overgestoken, nadat dat land die had opengesteld. Ze zijn gevlucht vanwege de dreiging van strijders van de Islamitische Staat. De extremistische jihadisten waren de afgelopen dagen aan een opmars bezig richting de stad Kobani (Ayn al-Arab in het Arabisch); ze vielen omliggende dorpen binnen en omsingelden de stad op die manier. Koerdische strijders hebben vandaag gemeld dat ze die opmars inmiddels gestopt hebben.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
IS
Koerden
Turkije
Syrische Koerden wachten bij de grens.

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 20 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week een megabrand in Californië, luchtaanvallen in Syrië en overstromingen op de Filippijnen. Waarschuwing: sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

California Wildfires
Blader door het archief van fotoseries uit
2014:
oktober (1)
september (33)
augustus (36)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)