Verkrijgbaar in de appstore Verkrijgbaar in de appstore

Het regent harder dan (een deel van) Nederland hebben kan 11 foto's

Een herfstdag midden in de zomer. Nou ja, koud is het niet, maar de regen kwam en komt nog steeds in delen van het land met bakken uit de lucht. Het KNMI kondigde code oranje af voor de provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland. Momenteel trekken de buien over het noordoosten van het land, nadat eerst het westen en Brabant flinke regenval te verwerken kregen. In Alphen aan den Rijn dreigde een dijk door te breken, er viel daar in ruim twaalf uur tijd ruim twee keer de maandhoeveelheid regen. In Brabant trof de regen onder andere Tilburg, waar huishoudens zonder stroom kwamen te zitten, en Kaatsheuvel, waar veel straten overstroomden en een verzorgingstehuis moest worden ontruimd.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
regen
weer
Een man in de Vaartstraat gooit zijn volgelopen laars leeg.

Motoren, rockmuziek en Achterhoekse humor op Zwarte Cross 10 foto's

Met 67.000 bezoekers bereikte de Zwarte Cross zaterdag zijn maximale dagcapaciteit. Het was warm, druk en gezellig op het immense festivalterrein dat gaandeweg bezaaid werd met een egale laag afval. ‘Gay Pride’ was dit jaar het thema, de gemeente Lichtenvoorde werd voor de gelegenheid omgedoopt tot Nichtenvoorde. In totaal trok Zwarte Cross 185.000 bezoekers, een nieuw record. Lees vanmiddag in NRC Handelsblad een Zwarte Cross-verslag van Jan Vollaard.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Zwarte Cross Lichtenvoorde©foto eric brinkhorst

De Rio Grande is het epicentrum van de huidige immigrantencrisis in de VS 13 foto's

De Rio Grande vormt een grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Het gebied is het epicentrum geworden van de recente immigrantencrisis in de VS. Meer en meer immigranten, onder wie ook veel onbegeleide kinderen, uit vooral Centraal-Amerika steken, zonder geldige documenten, illegaal de rivier over naar Texas, in de hoop op een nieuw leven in Amerika. Begin deze week maakte de Texaanse gouverneur Rick Perry nog bekend dat hij tot 1.000 troepen van de National Guard, onderdeel van de reservestrijdkrachten, zou stationeren bij de grens met Mexico. Er werken al meer dan 3.000 mensen van de grenswacht in de regio.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
immigranten
Mexico
Rio Grande
Texas
 Een veronderstelde smokkelaar van immigranten met aan boord mensen uit El Salvador zonder documenten.

Na twee jaar revalidatie is deze militair weer thuis 11 foto's

Bij de missie in Afghanistan zijn de afgelopen twaalf jaar bijna 20.000 Amerikaanse militairen gewond geraakt. Zo'n 762 militairen raakten een of meerdere lichaamsdelen kwijt zoals een arm of een been. Een daarvan is sergeant Matt Krumwiede. Hij stapte twee jaar geleden tijdens een patrouille in Afghanistan op een explosief waardoor hij ernstig gewond raakte. Beide onderbenen moesten worden geamputeerd. Sindsdien heeft hij nog ruim veertig operaties ondergaan. In de fotoserie hieronder is te zien hoe hij het afgelopen jaar leerde lopen met prothesen. Afgelopen juni keerde hij voor het eerst weer terug naar huis. Krumwiede wil zodra hij weer volledig hersteld is zo snel mogelijk terug het leger in.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Afghanistan
File photo of Sgt. Matt Krumwiede practising to walk at the Center for the Intrepid at Brooke Army Medical Center in San Antonio, Texas

Inwoners Gaza zoeken tussen het puin naar spullen en lichamen 11 foto's

Het opgelaaide conflict tussen Israël en Hamas kost elke dag vele levens. Het gaat inmiddels om meer dan 700 Palestijnen en 32 Israëlische soldaten. Vandaag was wederom een dag met hevige gevechten. Een Israëlische luchtaanval kostte in het zuiden van de Gazastrook, vlak bij Khan Gounis, aan vijf mensen het leven. In het noorden werd het grote vluchtelingenkamp van Jabalia geraakt, een van de dichtstbevolkte plekken ter wereld. Zes leden van dezelfde familie en een 18 maanden oude baby kwamen om het leven, schrijft persbureau AP. Een staakt-het-vuren is nog niet in zicht. Vanochtend zei een Israëlische minister dat dat er de komende dagen nog niet in zit. Hamas weigert akkoord te gaan met voorwaarden voor een bestand. De militante politieke beweging heeft als belangrijkste eis dat Israël de blokkade van de Gazastrook opheft. Waarschuwing: sommige van onderstaande foto's kunnen schokkende beelden bevatten.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Gaza
Israël
Palestina
Een Palestijnse man probeert spullen terug te vinden tussen het puin van een gebouw dat is verwoest door een luchtaanval.

Slachtoffers vliegramp onder grote belangstelling overgebracht naar Hilversum 20 foto's

Nederland hield vandaag een dag van nationale rouw. De eerste in 52 jaar. De dag begon met een ceremonie in het Oekraïense Charkov, waar de eerste kisten met slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 in twee militaire toestellen werden geladen. Net voor 16.00 uur landden de vliegtuigen op Nederlandse bodem en stond het land een minuut stil. Onderweg naar Hilversum, de voorlopige eindbestemming, brachten honderden mensen een laatste groet

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
dag van nationale rouw
MH17
Stoet onderweg naar Hilversum

Groen en geel in tweede Tourweek 35 foto's

Aan het zomergevoel dat de Tour de France oproept kwam donderdagmiddag abrupt een einde met het nieuws over vlucht MH17. De prachtige velden vol met zonnebloemen roepen voortaan niet meer louter de associatie met Frankrijk op. Ook op de rampplek in Oost-Oekraïne bloeien de tournesols volop, weten we nu. Vrijdag voor de start van de etappe stond de Tour even stil bij de slachtoffers van MH17. In vijftien etappes is tot nu toe 2753 kilometer afgelegd. Is de Tour beslist? Dat dachten we vorige week al en Nibali heeft dat met een etappeoverwinning en een tweede plaats in de Alpenritten andermaal bevestigd. Ook de groene trui van Peter Sagan is een zekerheidje. Hij finishte tien keer in de top tien: hij werd vier keer tweede, een keer derde, drie keer vierde, een keer vijfde en een keer negende, maar won geen etappe. Verder opvallend is de gestage opmars van Bau en Lau en de aanwezigheid van vier Fransen in de top tien.

Bekijk meer foto's over:
Sport
In beeld
Tour de France 2014
wielrennen
DV1824893

Twee dagen na de ramp worden lichamen geborgen en bloemen gelegd 9 foto's

Net als heel Nederland, probeert ook de lokale bevolking in Oost-Oekraïne de ramp met vlucht MH17 te verwerken. Twee dagen het neerstorten van het toestel, liggen bij de brokstukken kaarsen, bloemen en knuffels. Mijnwerkers hielpen met het zoeken naar lichamen en omwonenden kwamen samen voor een dienst ter nagedachtenis aan de 298 slachtoffers.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
MH17
Omwonenden herdenken slachtoffers vliegramp
Blader door het archief van fotoseries uit
2014:
juli (42)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)