Verkrijgbaar in de appstore Verkrijgbaar in de appstore

De NAVO gaat haar spierballen tonen in de Baltische Zee 10 foto's

De NATO Mine Counter-Measure Group ONE is gisteren vertrokken vanuit het Duitse Kiel richting de Baltische Zee. "Voor de veiligheid en beveiliging" van de Baltische NAVO-lidstaten. Achterliggende reden zijn de spanningen tussen Rusland en Oekraïne. Volgens de NAVO is het "gepast" om de groep schepen uit te zenden als onderdeel van een breder pakket van NAVO-maatregelen. De NAVO heeft "niet de intentie de situatie te laten escaleren", maar om "onze sterke solidariteit als alliantie te tonen en onze gereedheid te vergroten". De vloot bestaat uit de Nederlandse mijnenjager HNLMS Makkum, de Belgische mijnenjager BNS Bellis, de Noorse mijnenveger HNoMS Otra en de Estse mijnenjager ENS Admiral Cowan. De vloot zal onder andere verschillende havens bezoeken en meedoen aan een mijnopruimingsoperatie Open Spirit.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Baltische Zee
mijnenjager
mijnenveger
NAVO
Oekraïne
Rusland
Twee Noorse matrozen gebruiken geweren tijdens een gevechtsoefening op het Noorse schip Valkyrien.

De marathon in Boston, een jaar na de fatale bommen 13 foto's

Een jaar geleden ontploften twee bommen naast het parcours van de marathon in Boston. Drie doden en vele gewonden waren het dramatische gevolg. Het weerhield renliefhebbers er niet van deel te nemen aan de oudste marathon ter wereld, zo bleek gisteren tijdens de 118e editie. Bijna 32.000 renners deden mee aan de zwaar beveiligde renwedstrijd. Publiek kwam in groten getale. En alsof het lot de symboliek een handje meehielp, won voor het eerst in dertig jaar weer eens een Amerikaan. Op de hoeken van zijn startnummer had hij de namen van de slachtoffers geschreven.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Boston
marathon
Boston Marathon

New York was weken op zoek naar deze bijzondere paaseieren 10 foto's

New York was deze maand het decor van de Fabergé Big Egg Hunt: paaseitjes zoeken, maar dan met grote, kunstzinnige, speciaal voor het evenement ontworpen eieren. Vooraanstaande kunstenaars en ontwerpers droegen bij aan de collectie van ruim 260 grote eieren, die in de hele stad te vinden waren als tijdelijke kunstwerken in de openbare ruimte. Mensen die er een vonden konden die (vanzelfsprekend) niet even in een rieten mandje gooien: er was een speciale app waarmee je kon registeren welke je gezien had. Inmiddels zijn alle eieren gevonden en worden ze tentoongesteld in het Rockefeller Plaza.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Cultuur
Fabergé Big Egg Hunt
New York
Pasen
Giant Egg Sculptures Displayed In NYC For Easter Season

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 14 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's van de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. In deze reeks beelden van onder meer de onrust in Oekraïne, de gruwelen in Syrië en de ramp met de veerboot in Zuid-Korea. Let op: de foto uit Syrië kan als zeer schokkend worden ervaren.

Bekijk meer foto's over:
China
Guatemala
Oekraïne
Syrië
Venezuela
Zuid-Korea
Students from different classes attend an outdoor joint lesson outside a school building in Guangzhou, Guangdong province

Pelgrimswandeling in Limburg 8 foto's

Wandelaars maakten gisteren, op goede Goede Vrijdag, een kruiswegtocht in Limburg. De deelnemers vertrokken ’s ochtends in Maastricht en eindigden hun tocht na twaalf kilometer in het zogenoemde kruiswegpark, bij het missiehuis in Cadier en Keer. Daar volgde een meditatieve gang langs de staties van de kruisweg van Jezus. De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg. "Devotie en een gezellige sfeer gaan hand in hand", aldus de stichting.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Goede Vrijdag
Limburg
Pasen
1904WEBAPPkruisweg1

Gauchos berijden wilde paarden in Montevideo 12 foto's

Tijdens de week voor Pasen verzamelen honderden gauchos, de Latijns-Amerikaanse equivalent van cowboys, uit alle delen van Uruguay, Argentinië en Brazilië zich in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Ze doen mee aan rodeo's tijdens de jaarlijkse Criolla Week, en strijden om de titel beste rijder. Dit jaar vindt de wedstrijd tussen 13 en 20 april plaats.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Argentinië
Brazilië
gauchos
Montevideo
paarden
Uruguay
A gaucho rides a wild horse during the annual celebration of Criolla Week in Montevideo

Londense expositie over de laatste kunstenaarsjaren van Henri Matisse 10 foto's

In Londen vindt de meest uitgebreide expositie ooit plaats van de ‘papiers gouaches et découpés’ door Henri Matisse. De Franse kunstschilder maakte gedurende de laatste tien jaar van zijn leven grote werken van stukken uitgeknipt geverfd papier. Henri Matisse: The Cut-Outs beslaat de periode 1937-1954 en is vanaf vandaag tot en met 7 september te bewonderen in de Londense Tate Modern galerij. De Fransman begon aan zijn cut-outs toen hij na een onfortuinlijk verlopen operatie niet meer lang staand kun schilderen.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
henri matisse
An employee poses with Henri Matisse's artworks at the Tate Modern gallery in London

Na het zinken van een schip vrezen ze in Zuid-Korea het ergste 12 foto's

Vannacht (onze tijd) zonk een passagiersschip in Zuid-Korea, met aan boord 459 passagiers. Onder hen vooral scholieren en leraren, onderweg van Incheon naar het eiland Jeju voor een schoolreisje. Vier doden zijn momenteel bevestigd, maar er wordt gevreesd dat het dodental drastisch zal stijgen, omdat er nog zo'n 300 mensen vermist worden. Dat ondanks een grootschalige reddingsactie, die nog steeds bezig is.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Jeju
Seoul
Zuid-Korea
Familieleden van vermiste passagiers wachten in de haven van Jindo op nieuws.

Zonder benen verder na de bomaanslag bij de marathon in Boston 8 foto's

Jeff Bauman (28) verloor beide benen tijdens de marathon in Boston, precies een jaar geleden. Hij moedigde zijn vriendin aan bij de finish toen twee bommen afgingen - drie mensen kwamen om, meer dan 260 mensen raakten gewond. Een foto van Bauman waarop hij kort na de aanslag in een rolstoel geduwd werd, genomen door AP-fotograaf Charles Krupa, ging de hele wereld over (over de foto schreef Bauman gisteren een stuk in The Guardian). Een paar maanden van moeizaam herstel volgde: hechtingen, therapie, protheses passen. Fotograaf Josh Haner (24) volgde Bauman 2,5 maand. Voor zijn fotoserie voor de New York Times won hij gisteren een Pulitzerprijs, de meest prestigieuze prijs voor journalistiek.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
RX4A5020.jpg

Enorme brand richt spoor van vernieling aan in Chileense havenstad 14 foto's

Een enorme brand verspreidde zich dit weekend vanuit de woonwijken in de heuvels van de Chileense havenstad Valparaiso over een groot deel van de stad. De wind zorgde voor de verspreiding en zorgt er nu nog steeds voor dat de brand niet onder controle is. De schade tot dusver : minstens 12 doden, 500 gewonden en 2.000 verwoeste woningen, schrijft persbureau AP vandaag. De brand heeft ervoor gezorgd dat zo'n 10.000 mensen geëvacueerd moesten worden uit de stad, die zo'n 120 kilometer ten westen van hoofdstad Santiago ligt. Het enorme vuur zorgde voor indrukwekkende en tragische beelden.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
brand
Chili
Valparaiso
Bijna apocalyptische beelden in Valparaiso.

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 13 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's van de duizenden foto's die binnen zijn gekomen. In de reeks van vandaag foto's van Barack en Michelle Obama, auto's die op benzine wachten in Jemen en overstekende vrouwen in Sjanghai.

She, a 34-year-old beekeeper, is seen during an attempt to cover his body with bees, in Chongqing municipality

De familie Chasi Sanguna moet haar huis in Madrid verlaten 8 foto's

Spanje herstelt langzaam van de diepe economische crisis die het land in z'n greep hield. Maar nog niet voor iedereen in Spanje is de crisis voorbij. Een voorbeeld daarvan is de uit Ecuador afkomstige familie Chasi Sanguna, die uit hun huis in Madrid dreigt te worden gezet. Vader, moeder, hun twee jonge dochtertjes, grootvader, grootmoeder én een oom wonen samen in een huisje in de hoofdstad, maar kunnen de huur niet langer betalen omdat de drie werkzame mannen van de familie (grootvader, vader en oom) de afgelopen jaren door de crisis één voor één hun baan verloren. De familie heeft met de bank een overeenkomst kunnen sluiten over een verhuizing naar een kleiner appartement, maar dat maakt het lot van de familie niet minder tragisch. In aanloop naar de verwachte uithuiszetting werd gisteren bij de woning van de familie Sanguna gedemonstreerd door activisten.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Madrid
Spanje
uithuiszettingen
Spain Financial Crisis Evictions
Blader door het archief van fotoseries uit
2014:
april (23)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)