Verkrijgbaar in de appstore

De geweldsgolf op de Westelijke Jordaanoever en in Jeruzalem 14 foto's

Een golf van geweld en protesten gaat sinds vorige week over de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Nadat twee Israëliërs werden neergestoken door jonge Palestijnen, zijn zeven Palestijnen en twee Israëliërs om het leven gekomen. In Tel Aviv raakten gisteren vier Israëliërs gewond bij een aanval door een Palestijn met een schroevendraaier. De belager werd doodgeschoten. Bij drie andere steekpartijen in Oost-Jeruzalem, op de Westelijke Jordaanoever en in de noordelijke stad Afula, vielen gisteren nog drie gewonden. Op verschillende plekken waren rellen. De Israëlische premier Netanyahu heeft leden van zijn kabinet en parlementsleden verboden om de Tempelberg te betreden.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Israël
JERUZALEM
PALESTIJNEN
Palestina
WESTELIJKE JORDAANOEVER
TOPSHOTS-PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT

Zij demonstreerden in de straten van Hongkong 7 foto's

In het Hongkongse district Mong Kok, een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld, werd vorig jaar aanhoudend gedemonstreerd. De betogers eisten dat Hongkong meer invloed krijgt over wie de stad gaat besturen. In 2017 mogen inwoners van de stad naar de stembus om een nieuwe burgemeester te kiezen, maar de kandidaten zijn vooraf door de Chinese autoriteiten gescreend. Volgens de demonstranten doet dit afbreuk aan het democratische gehalte van de verkiezingen.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
demonstraties
Hongkong
Hong Kong One Year Later Photo Gallery

De achthonderd vierkante meter illustratie van het Emma Kinderziekenhuis 10 foto's

Achthonderd vierkante meter is het. Je zou het niet zeggen als je er rondloopt, want de illustraties zijn over anderhalve verdieping aangebracht op tientallen wanden, ramen, deuren. Maar bij elkaar opgeteld zouden de tekeningen in het Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis dat vandaag na een verbouwing van 14 jaar officieel wordt geopend door koning Willem-Alexander, zomaar eens de grootste illustratie van Nederland kunnen zijn. Er is door zeven kunstenaars vijf jaar lang aan gewerkt.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
Kunst Emma Kinderziekenhuis

Op jacht naar de laatste huiskraaien boven Hoek van Holland 12 foto's

Een jager kreeg de opdracht een zwerm huiskraaien af te schieten in Hoek van Holland. Die opdracht, de moeilijkste uit zijn carrière, is twee jaar later nog steeds niet helemaal vervuld. Alleen de slimste vogels zijn nog over, de buurt is in verzet, zelfs de politiek bemoeit zich ermee. Wie gaat winnen: de kraaien of de jager? Dat is nog altijd niet beslist. (Lees hier de longread van Freek Schravesande over deze kraaienjacht).

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Hoek van Holland
jacht
Kraaien
vogels
0310Webapp_kraaien6

Ravage door overstromingen in Zuid-Frankrijk 11 foto's

De Côte d’Azur werd dit weekend verrast door de heftigheid van plotselinge storm en de ongekende snelheid waarmee die in de nacht van zaterdag op zondag opkwam. Zeker zeventien mensen zijn omgekomen, vier worden er nog vermist. Volgens de burgemeester van Cannes waren sommige mensen "bezorgd over hun auto, terwijl ze bezorgd zouden moeten zijn over hun leven”. President François Hollande bezocht het gebied gisteren en legde een link met klimaatverandering.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Côte d'Azur
Nice
overstromingen
Zuid-Frankrijk
FRANCE-WEATHER-FLOOD

Dit is de wachtrij voor een bouwkavel in Amsterdam 11 foto's

Wie niet beter weet, ziet hier een camping. Beetje typische plek, misschien. Een jongen speelt Hendrix op zijn gitaar, een koppel leest in de zon, tussen een cirkel bakstenen de resten van een kampvuur. Op de achtergrond de stadsromantische skyline van de NDSM-werf en de schoorstenen van Westpoort.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Kamperen voor zelfbouwkavels

Zo zien klaslokalen er wereldwijd uit 16 foto's

In het ene lokaal zijn de etuitjes uitgestald, de boeken over de tafel verspreid. In het andere overheerst de orde met brandschone tafels en strakke uniforms. Hoewel de basis steeds gelijk is, is geen enkel klaslokaal hetzelfde. Leraren over de hele wereld proberen daar elke dag weer hun leerlingen iets bij te brengen. In vijftien jaar tijd is het aantal kinderen dat niet naar een basisschool ging, gehalveerd van 100 naar 57 miljoen, blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties. Ter ere van de internationale Dag van de Leerkracht aanstaande maandag: klaslokalen van over de hele wereld.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
onderwijs
Scholen
Wider Image: Schools Around The World

Spectaculaire tackles en vlees tegen vlees tijdens het WK Rugby 11 foto's

Het is dé contactsport bij uitstek, met spectaculaire tackles als belangrijkste handelsmerk. Maar wie denkt dat alles mag bij rugby heeft het mis. Er zijn vooral bij dat tackelen veel regeltjes. Belangrijkste: je mag je tegenstander alleen tackelen met je armen. Pak je hem boven de schouders vast, dan word je bestraft. Er is absoluut geen ruimte voor discussie, zoals bij voetbal. Maar ondanks die regels is het rugby de laatste vijf jaar harder en harder geworden, zegt oud-international Yves Kummer. Twintig jaar geleden maakte je zijwaartse tackles op de enkels, zegt hij, maar nu is het gewoon beuken van voren, bot tegen bot en vlees tegen vlees. De impact van zo'n botsing op het lichaam wordt wel vergeleken met die van een auto-ongeluk. Daarom zijn de rugbyers van vandaag de dag zo fit, zo groot, maar liggen ze na een duel ook dagen in de kreukels. Kummer: rugby is uitgegroeid van een contactsport, naar een collision (botsing) sport.

Bekijk meer foto's over:
Sport
WK Rugby
APTOPIX Britain Rugby WCup New Zealand Namibia

VN-top: de dag van Obama 12 foto's

De zeventigste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York stond vooral in het teken van de oorlog in Syrië en de vluchtelingencrisis. Ook voor de Amerikaanse president Barack Obama. Vooraf was een gesprek aangekondigd tussen hem en de Russische president Vladimir Poetin. Lang was onduidelijk welk onderwerp daarbij prioriteit zou hebben: de rol van de Russen in Oost-Oekraïne (Obama) of het creëren van draagvlak voor steun aan het Syrische regime (Poetin). Op dit laatste zijn de Verenigde Staten fel tegen. Rusland is de afgelopen tijd steeds nadrukkelijker aanwezig in Syrië. De Amerikanen volgen de ontwikkelingen nauwgezet. Of de VN-top iets heeft kunnen betekenen voor het verloop van de oorlog in Syrië blijft onduidelijk. Ook na hun anderhalf uur durende gesprek blijven Obama en Poetin wezenlijk van mening verschillen over de Syrië-oorlog.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Algemene Vergadering
Barack Obama
VN
VN-top
A combination of six pictures shows U.S. President Obama gesturing as he addresses attendees during the 70th session of the United Nations General Assembly at the U.N. headquarters in Manhattan, New York

Circus Renz wacht op een wonder 9 foto's

Het 114 jaar oude Circus Herman Renz dreigt ten onder te gaan aan een belastingschuld. Directeur Milko Steyvers probeert de eindjes aan elkaar te knopen en zijn mensen te behouden. Circus Herman Renz heeft bij de fiscus een betalingsachterstand van 150.000 euro. Een investeerder heeft, na vergelijkbare problemen vorig seizoen, voor 3 ton de tent, wagens en andere materialen gekocht in de hoop op rendement. Maar na drie maanden zag hij al dat er weinig winst te behalen was en zette hij het circus te koop. Ook hij wil geld zien. Steyvers: „Mijn vrouw en ik weten niks van financiën. We zijn geen geschikte personen om dit zinkende schip te redden.”

Bekijk meer foto's over:
Economie
renz1

De indrukwekkendste foto’s van de week 22 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden beelden die op de redactie binnenkomen. Met deze week een veteraan in El Salvador, de vluchtelingencrisis in Syrië en het Offerfeest. Let op: sommige beelden kunnen schokkend zijn, deze foto's staan onderaan.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Buitenland
Economie
A civil war veteran known as

De ‘metalmoslima’ van Sao Paulo 11 foto's

Brazilië, de islam en heavy metal. Drie zaken die je in eerste instantie niet direct met elkaar in verband zou brengen. Maar ze worden verenigd in de persoon van Gisele Marie, een 42-jarige tot de islam bekeerde vrouw uit Sao Paulo die sinds een paar jaar de leadzangeres is van de heavymetalband Spectrus. Marie is de kleindochter van Duitse katholieken en bekeerde zich in 2009 tot de islam nadat haar vader was overleden. Sindsdiend draagt ze een niqaab, niet bepaald een klederdracht die je met metal zou associëren. "Niet veel mensen verwachten een moslimvrouw te zien die een boerka draagt, vroom is en als professioneel gitarist in een metalband speelt, dus veel mensen zijn geschokt. Maar anderen zijn nieuwsgierig en vinden het juist interessant."

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Brazilië
islam
metal
São Paulo
Gisele Marie, a Muslim woman and professional heavy metal musician, gestures in front of a wall of guitars, at a shop selling musical instruments in Sao Paulo
Blader door het archief van fotoseries uit
2015:
oktober (7)
september (31)
augustus (41)
juli (42)
juni (40)
mei (42)
april (41)
maart (43)
februari (37)
januari (42)
2014:
december (34)
november (37)
oktober (32)
september (33)
augustus (36)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.