Verkrijgbaar in de appstore Verkrijgbaar in de appstore

Oekraïense vluchtelingen opgevangen in tijdelijk tentenkamp 15 foto's

Het Russische ministerie van Noodsituaties heeft vlakbij de Oost-Oekraïense stad Donetsk een tijdelijk tentenkamp gebouwd voor Oekraïense vluchtelingen. Rond Donetsk wordt de situatie steeds erbarmelijker voor inwoners. Dat geldt ook voor de stad Loegansk. De inwoners moeten het hier al ruim twee weken stellen zonder stromend water, elektriciteit of telefonie. Basisvoedsel is schaars. Rond beide steden vinden hevige gevechten plaats. In Oost-Oekraïne zijn inmiddels zeker 344.000 mensen hun huizen ontvlucht. 155.800 mensen zijn naar een andere plek in Oekraïne gevlucht, 188.000 mensen trokken naar Rusland.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Donetsk
Oekraïne
Oost-Oekraïne
Rusland
vluchtelingenkamp
-

Paus roept in Korea op tot broederschap 15 foto's

Tijdens zijn eerste bezoek aan Azië riep de paus de beide Korea's op om de sfeer van "achterdocht en confrontatie" die de onderlinge relaties vertroebelt, achter zich te laten en te zoeken naar een eind aan de oorlog tussen de beide landen. In een boodschap, die ook duidelijk gericht was aan China, Noord-Korea en Vietnam zei Franciscus eveneens dat Aziatische regeringen een dialoog moeten aangaan met het Vaticaan en niet bang moeten zijn voor het christendom. Het bezoek van de paus toont het belang van Azië aan voor de katholieke kerk, waar het christendom groeit in populariteit.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Pope Francis smiles as youths take a

Lowlands, dag 3 20 foto's

De laatste dag van Lowlands gisteren was ondanks de regen een mooie dag met optredens van de altijd charismatische Snoop Dogg, de ruig & roll van Black Lips, Kovacs, een enthousiaste Typhoon en als tegenhanger tussen al het gescheld de nette Carolina Chocolate Drops. Lees hier meer over de hoogtepunten. Fotograaf Andreas Terlaak maakte afgelopen weekend foto's voor NRC. Hieronder zijn selectie van de zondag. Bekijk hier zijn fotoserie van dag 2 .

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Cultuur
Lowlands 2014
Lowlands 2014, 17-08-2014

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 13 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week zijn het beelden van watervervuiling in Brazilië, van de aanhoudende gevechten in Syrië, Irak en Oekraïne en van een vloedgolf en acrobatische stunts in China. Waarschuwing: sommige foto's kunnen als schokkend worden ervaren.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Aleppo
Brazilië
Oekraïne
Syrië
Tayyip Erdogan
Tukrije
Students of Shaolin Tagou Martial Arts School are suspended in mid-air as they practise in a rehearsal for a stunt performance which is part of the opening ceremony of the 2014 Nanjing Youth Olympic Games, at a stadium in Nanjing

Rivier verrast niets vermoedende Chinezen met metershoge vloedgolven 9 foto's

Het komt schijnbaar wel vaker voor in Jiaxing, een stadsprefectuur in de oostelijke provincie Zhejiang in China. Daar treedt de rivier Qiantang nog wel eens buiten zijn oevers. Toch werden inwoners afgelopen week verrast, toen golven van wel tien meter hoog de kop op staken. De rivier slingert op een zo eigenaardige manier door het landschap dat enorme vloedgolven kunnen ontstaan. En zo geschiedde.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
China
Wateroverlast
High waves hitting the Qiantang River bank

Lowlands, dag 1 29 foto's

Lowlands is weer begonnen. Gisteren was de eerste dag van het festival in Biddinghuizen, dat de afgelopen tijd kritiek kreeg omdat de programmering niet spannend genoeg zou zijn. Nu het festival is begonnen, blijkt de situatie genuanceerder, schrijft onze recensent Hesther Carvalho vandaag in NRC Weekend. De verdienste van Lowlands is dat in de hoeken en kieren van het festival onbekend talent te vinden is. In de kleinere tenten was gisteren veel belangstelling voor bijvoorbeeld Glass Animals, de slimme raps van zangeres Mapei en voor singer/songwriter Vance Joy. Fotograaf Andreas Terlaak was er de hele dag bij en maakte voor NRC foto's. Hieronder zijn selectie van dag 1. Morgen en maandag volgen nog twee series.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
Biddinghuizen
festivals
Lowlands
Lowlands 2014, 15-08-2014

Hoe vier jij Onafhankelijkheidsdag? In India doen ze het zo 15 foto's

Voor de 68e keer viert India Onafhankelijkheidsdag. Vandaag is het feest: met artiesten, stunts en veel, heel veel kleur. Narendra Modi, sinds mei minister-president van het land, hield een speech voor het volk. Daarin sprak hij fel over het vrouwengeweld in India, schrijft persbureau AP. Zo riep Modi op tot aparte toiletten voor meisjes en vrouwen - bij gebrek aan sanitaire voorzieningen moeten zij in plattelandsgebieden vaak het veld in, met kans op mishandeling of seksueel geweld. Modi's speech duurde een uur. Spiekbriefjes had hij niet. Ook stond hij, anders dan veel van zijn voorgangers, niet achter een kogelvrij scherm.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
India
Onafhankelijkheidsdag
Deze Indiase soldaat schikt nog even het uniform van zijn kameraad.

Al dagen onrust in Amerikaanse stad Ferguson na dood zwarte jongen 14 foto's

Onrust en woede in Ferguson, een buitenwijk van St. Louis sinds een politieagent zondagavond de 18-jarige Michael Brown doodschoot. In de wijk wonen veel zwarte Amerikanen, die de agent ervan verdenken dat hij uit racistische motieven zou hebben gehandeld. Volgens de politie raakte de agent echter verzeild in een handgemeen met Brown en een andere man. De zaak heeft zoveel ophef veroorzaakt dat president Obama de wijkbewoners vandaag opriep niet ondoordacht te handelen. Niettemin, braken rellen uit in de wijk. Daarbij sneuvelden autoruiten en werd geplunderd. De politie arresteerde meer dan vijftig mensen.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Missouri
Outrage In Missouri Town After Police Shooting Of 18-Yr-Old Man

Na dagen honger en dorst wisten deze yezidi’s via Syrië te ontsnappen 12 foto's

Tienduizenden yezidi's in Irak zaten dagen verstoken van voedsel en water vast in het onherbergzame Sinjar-gebergte. Ze werden omringd door strijders van de terreurorganisatie Islamitische Staat, die dreigden hen uit te moorden zoals ze dat bij ten minste vijfhonderd geloofsgenoten deden. Tientallen stierven door honger of dorst. Na Amerikaanse luchtaanvallen op stellingen van IS en hulp van Koerdische veiligheidstroepen, wisten twintigduizend yezidi's te ontkomen. Via Syrië vluchtten ze naar veiliger gebied in Irak.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Irak
Koerden
yezidi's
Displaced people from minority Yazidi sect, fleeing violence from forces loyal to Islamic State in Sinjar town, ride truck as they make way towards Syrian border

De wereld zag een supermaan 15 foto's

Vannacht was er een supermaan: een volle maan waarbij de afstand tot de aarde het kleinst is, namelijk minder dan 368.630 kilometer. De maan draait namelijk niet in een cirkel, maar in een ellips rond de aarde. Als de maan dicht bij de aarde staat en ook nog eens in lijn staat met de aarde en de zon (volle maan), is er sprake van een supermaan. De maan is dan dertig procent helderder en lijkt veertien procent groter. Dit komt zo'n drie tot vier keer per jaar voor. 9 september is er weer een supermaan te zien - als het niet bewolkt is.

Bekijk meer foto's over:
Wetenschap
BRAZIL-SUPERMOON
Blader door het archief van fotoseries uit
2014:
augustus (23)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)