Verkrijgbaar in de appstore

Nederland gestrand - de hitte van boven 13 foto's

Met temperaturen ruim boven de 30 graden was het gisteren ongekend warm. ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen maakte gisteren luchtfoto's van hoe Nederlanders bij water verkoeling zochten. KNMI verwacht ook voor vandaag tropische hitte. In het zuidoosten van het land kan het op sommige plekken 38 graden worden, terwijl het op de Wadden mogelijk 32 graden wordt. Vanavond kunnen er enkele regen- en onweersbuien voorkomen, vooral in het westen.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Tropisch Nederland vanuit de lucht

Op zoek naar verkoeling in Hoek van Holland 10 foto's

Het is warm, heel warm. Uitzonderlijk warm voor Nederlandse begrippen zelfs. Vandaag al, maar dat is nog slechts een voorbode van de echte hitte. De ventilatoren staan al op slaapkamers, het zweet op voorhoofden. Dus gaan mensen op zoek naar verkoeling, en die vind je de komende dagen nog het meest aan de kust, waar het toch altijd beter te doen is dan in de stedelijke snikhitte. Fotograaf Peter de Krom ging voor ons langs in Hoek van Holland.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
hitte
Hoek van Holland
weer
0107WEBAPPhitte10

Rellen in Den Haag na het overlijden van de Arubaan Mitch Henriquez 8 foto's

De demonstratie in de Haagse Schilderswijk begon rustig gisteravond. Ongeveer vijfhonderd betogers hadden zich om half negen verzameld voor het politiebureau aan de Heemstraat. Ze eisten gerechtigheid vanwege de dood van Mitch Henriquez die onwel was geworden tijdens het hardhandige optreden van de politie afgelopen zaterdagavond. Een dag later overleed de Arubaan in de politiecel. De betoging liep uit de hand toen een aantal relschoppers het politiebureau wilden bestormen, de Mobiele Eenheid (ME) moest in actie komen om de betogers op afstand te houden. Tot drie uur nachts bleef het onrustig in de Schilderswijk.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Den Haag
In beeld
Mitch Henriquez
politiegeweld
rellen
Demonstranten eisen gerechtigheid.

Grieken wachten op de stoep van gesloten banken en dringen bij de pin 15 foto's

Dit weekend werd bekend dat Het hulpprogramma voor Griekenland niet wordt verlengd. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten de emergency liquidity assistance aan Griekse banken te handhaven. Met dit noodinstrument wordt het geld bij de banken weer aangezuiverd. De hulp wordt echter niet verhoogd, waarna is besloten de Griekse banken dicht te houden. Sinds vandaag kan er wel worden gepind: maximaal 60 euro per dag. Vooral voor ouderen is dit een ramp, want zij zijn gewend hun pensioen aan het loket op te nemen en hebben vaak geen bankpasje. Bij supermarkten in Athene was het vanochtend druk. Pasta en rijst raken snel uitverkocht, schreef NRC-correspondent Marloes de Koning. Veel winkels en benzinestations accepteren alleen nog contanten omdat ze daarmee personeel en leveranciers willen betalen.

Bekijk meer foto's over:
Economie
Athe
economie
ECP
euro
Griekenland
pinnen
Thessaloniki
Een groep mensen, onder wie gepensioneerden zonder pinpas, wachten in Athene voor de deur van een vestiging van de Griekse centrale bank.

De indrukwekkendste foto’s van de week 22 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week: dansers in de metro van Berlijn, paarden op een traditioneel Spaanse festival, een explosie op een filmset en gebed in een Bengaalse moskee.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Buitenland
Dancers of Friedrichstadt-Palast from show

Down The Rabbit Hole: FKA twigs, Patti Smith, Iggy Pop en waterpret 18 foto's

Van vrijdag 26 t/m zondag 28 juni vindt muziekfestival Down The Rabbit Hole plaats in de toepasselijk genaamde Groene Heuvels in het Gelderse Beuningen. Drie dagen lang kunnen festivalgangers ravotten op vlotten, genieten van andersoortig waterpret en natuurlijk luisteren naar talloze bands en acts. Op deze tweede editie van 'het kleine zusje van Lowlands' spelen twee Amerikaanse grondleggers van de punk, Patti Smith en Iggy Pop. Ook de Ierse singer-songwriter Damien Rice en de Amerikaanse rockband The War On Drugs behoren tot de headliners. De NRC-muziekredactie is het hele weekend aanwezig. Bekijk nu alvast wat foto's, lees maandagochtend ons verslag.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
Muziek
alabama shakes
Andreas Terlaak
down the rabbit hole
festival
fka twigs
iggy pop
patti smith
roísín murphy
Down The Rabbit Hole, Beuningen, 27-06-2015

De nasleep van de aanslag in Tunesië 11 foto's

Bij een aanslag op een hotel in de Tunesische badplaats Sousse zijn ten minste 37 mensen omgekomen, onder wie veel vakantiegangers. Een onbekende man opende het vuur op het strand van het Imperial Marhaba Hotel, waarop hij werd gedood door veiligheidstroepen. Waarschuwing: de foto's in deze serie kunnen als schokkend worden ervaren.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
aanslag
Sousse
Tunesië
TUNISIA-UNREST-TOURISM

Woedende Franse taxichauffeurs voeren actie tegen Uber 12 foto's

Boze taxichauffeurs blokkeerden vandaag het verkeer in Frankrijk uit protest tegen UberPop, de taxidienst die klanten aan een ritje helpt met particuliere chauffeurs zonder taxivergunning. Luchthavens, waaronder Paris Charles de Gaulle, ringwegen en stations werden door de stakende chauffeurs geblokkeerd. Eind vorig jaar legden taxichauffeurs Parijs ook al plat. Toen kondigde de regering aan dat UberPop sinds 1 januari verboden is in Frankrijk. De taxichauffeurs voeren nu actie, omdat UberPop nog steeds wordt gebruikt.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Economie
staking
taxichauffeurs
Uber
UberPop
French taxi drivers, who are on strike, block the traffic on the Paris ring road during a national protest against car-sharing service Uber, in Paris

Pakistan kampt met een hittegolf 13 foto's

Door de hittegolf in Pakistan, die afgelopen weekend begon, zijn ruim 750 mensen om het leven gekomen, meldt persdienst AFP. Vooral havenstad Karachi, waar temperaturen van zo'n 45 graden Celsius gemeten zijn, is zwaar getroffen. Mortuaria in de stad zijn overvol en de ziekenhuizen dreigen te bezwijken onder het grote aantal mensen dat te kampen heeft met uitdrogingsverschijnselen en andere kwalen die door het weer worden veroorzaakt. Door problemen met de energievoorziening wordt de situatie verergerd; airconditioninginstallaties en ventilatoren kunnen door de stroomuitval maar weinig verkoeling bieden. Ook de watertoevoer is zeer onregelmatig geworden. Het leger wordt ingezet om de nooddiensten bij te staan. Inmiddels is de hittegolf, met temperaturen van 38 graden Celsius, wat afgezwakt dankzij de gedraaide wind. En er is regen voorspeld, zo meldt de meteorologische dienst.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Afkoelen onder de openbare kraan, waar ook flessen worden gevuld met water.

De Tourkoorts loopt op in Utrecht 11 foto's

Utrecht bereidt zich voor op de start van de Tour de France, over iets minder dan twee weken. Op verschillende plekken in de stad hangen al spandoeken en vlaggetjes en op de gracht staat al een grote, metalen versie van het logo van de Tourstart. Bomen, waterfietsen en pilaren - allemaal dragen ze de komende dagen het geel en groen van Franse wielerronde, en ook de rood-witte bolletjes van de bergtrui ontbreken niet. Toch moeten de wielerfans nog even geduld hebben: pas op zaterdag 4 juli is het peloton te bewonderen in actie, tijdens een korte tijdrit door het centrum van Utrecht. Een dag later begint de tweede etappe onder de Utrechtse Dom.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Sport
tour de france
Utrecht
Utrecht Tourstad
Blader door het archief van fotoseries uit
2015:
juli (2)
juni (40)
mei (42)
april (41)
maart (43)
februari (37)
januari (42)
2014:
december (34)
november (37)
oktober (32)
september (33)
augustus (36)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)