Verkrijgbaar in de appstore

Halloween en Allerheiligen in Rome 14 foto's

Op 31 oktober is het Halloween, afkomstig van 'Hallow-e’en: All Hallows Eve', oftewel Allerheiligenavond. De Kelten geloofden dat de overledenen van het jaar ervoor op deze avond terugkeerden om een levend lichaam te bezetten. Binnen de Rooms-Katholieke Kerk worden op 1 november de overledenen van het afgelopen jaar herdacht tijdens een speciale mis. De foto's zijn gemaakt op 31 oktober en 1 november 2013. Lees vandaag in NRC Handelsblad: Hosanna voor Satan in de stad van de paus (€).

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Cultuur
Halloween Allerheiligen 31 oktober 1 november
KVDV-Rome

Straatprotesten in Burkina Faso lopen uit de hand 16 foto's

In het West-Afrikaanse Burkina Faso zijn straatprotesten tegen president Blaise Compaoré uit de hand gelopen. Ordetroepen schoten met scherp en gebruikten traangas om demonstranten weg te houden van het presidentieel paleis. Eerder vanochtend werd het parlement in de hoofdstad Ouagadougou al bestormd. Menigten zetten vandaag koers richting het paleis nadat het parlement bestormd werd. Getuigen zagen zeker drie levenloos ogende lichamen liggen buiten het paleis in de hoofdstad. In een reactie op de onlusten schrapte de regering van Burkina Faso vanochtend plots de wetsplannen om verlenging van president Blaise Compaorés reeds 27 jaar durende heerschappij mogelijk te maken. Het ministerie van Communicatie liet het voornemen vallen om de grondwet hiervoor aan te passen. Vandaag zou worden gestemd over het voorstel volgend jaar herverkiezing mogelijk te maken van Compaore. Die is al sinds zijn coup in 1987 aan de macht. De demonstranten vinden dat hij nu moet opstappen. Ook de VS hebben zich in die zin uitgelaten. De staatstelevisie van het land is inmiddels door demonstranten uit de lucht gehaald. Soldaten probeerden met waarschuwingsschoten de menige uit elkaar te drijven, maar de demonstranten negeerden dit. Daarna zijn de soldaten weggevlucht. Inmiddels is de noodtoestand uitgeroepen.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Burkina Faso
BURKINA-POLITICS-PROTEST-PARLIAMENT

Peshmerga doorkruisen Turkije op weg naar Syrië 14 foto's

Onder grote aandacht van Turkse Koerden langs de route zijn gisteren konvooien met honderden peshmerga (Iraaks-Koerdische strijders) en Syrische rebellen naar de belegerde Syrische grensstad Kobani getrokken. Ze gaan daar Koerden helpen het beleg van terreurgroep Islamitische Staat (IS) te breken. Het is de vraag of ze de strijd om de stad, die al weken duurt, zullen doen kantelen. Met de nodige bombarie werden de 150 peshmerga uitgezwaaid in Erbil, de hoofdstad van Iraaks-Koerdistan. Een deel landde gisteren in de stad Sanliurfa, in het zuidoosten van Turkije, waarna ze onder legerescorte naar de Syrische grens reden. Een andere groep reed in een konvooi met zware wapens vanuit Noord-Irak via Turkije naar Kobani. Ze werden als helden onthaald door Turkse Koerden die langs de route stonden.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Een peshmerga-strijder maakt het vredesteken.

Daar gaan je plantjes. Lava in de achtertuin 11 foto's

Het Hawaïaanse dorpje Pãhoa wordt bedreigd door een enorme lavastroom. De lava, afkomstig van de vulkaan Kilauea, heeft inmiddels het gebied vlak bij het dorp bereikt. De 800 inwoners zijn door de hulpdiensten geëvacueerd, meldde The Guardian gisteren. Ook worden de wegen waar mogelijk beschermd. Maar echt iets uitrichten lukt niet. Als de lava eenmaal komt, zullen de meeste huizen in het dorp verloren gaan.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Hawaii
lava
Pãhoa
Hawaii Volcano

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 16 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden die er binnenkomen. Deze week onder meer een inbraak in een Mexicaans gemeentehuis, Herman van Rompuy tijdens zijn laatste bijeenkomst als EU-president en heel veel paraplu's.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Buitenland
TOPSHOTS-ICOAST-SOCIETY-PORT BOUET

Zonnebaden en kunst bekijken op het strand van Sydney 14 foto's

Kunstwerken bekijken terwijl je een strandwandeling maakt of lekker aan het zonnebaden bent. Het kan sinds donderdag op Tamarama Beach en Bondi Beach, twee beroemde stranden bij Sydney. De tentoonstelling 'Sculpture by the Sea' biedt een podium aan lokale en internationale kunstenaars. De bewoners van Sydney - en de toeristen in de stad - kunnen gratis en voor niets genieten van de kunstwerken. Het is dit jaar de achttiende keer dat het jaarlijkse 'Sculpture by the Sea' wordt gehouden. Zelf een kijkje gaan nemen? Dat kan nog tot en met 9 november.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Cultuur
Australië
kunst
Sculpture by the Sea
stranden
Sydney
A dog runs alongside a sculpture by Harrie Fasher titled 'Which way forward?' as part of the

Het gras bij de buren is altijd groener 10 foto's

Afrikaanse migranten proberen de grens tussen Noord-Afrika en Europa over te steken. Ze zitten boven op een hek op de grens tussen Marokko en de Spaanse enclave Melilla, terwijl Spaanse grenswachten ze proberen terug te sturen. Aan de andere kant van de grens ligt een golfbaan. Het contrast is immens: de migranten kijken uit op mannen die in alle rust een balletje afzwaaien. De helft van de golfers op de baan zou de baan na de bestorming van de migranten hebben verlaten, de andere helft golfde volgens Spaanse media gewoon door.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Een golfer zwaait af terwijl Afrikaanse migranten op de achtergrond proberen de grens over te steken van Marokko naar Spaans terrein (Melilla).

Haaruitval na chemo: 124 momenten van verlies 17 foto's

Fotograaf Kim Tieleman is 32 en heeft borstkanker. De kanker was behandelbaar, zei de arts. Maar de chemotherapie zou haar waarschijnlijk onvruchtbaar maken. Ze moest overwegen eicellen in te laten vriezen als ze kinderen wilde. Dat schokte haar, maar ze dacht ook meteen: „Mijn haar”. De continue dreiging dat haar haar zou uitvallen, vond ze het naarst. „Je weet niet óf het gebeurt en ook niet hoe dat gaat. En hoe je eruit zult zien.” Ze werd voorzichtig, durfde niet meer stevig te borstelen. Probeerde niet of het nog vastzat door er even aan te trekken. Om de angst te bezweren wilde ze het proces vastleggen. Het was geen therapie zegt ze, maar het leidde wel af. Op het moment dat ze de haren zag in de douche, moest ze ze opbergen, pen en papier pakken en het tijdstip en de vindplaats opschrijven, soms tientallen keren per dag. De haren legde ze voor de foto neer op een blanco ondergrond, sierlijk, soms in een krul. Soms zoals ze uit haar borstel kwamen, in één grote klit.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
chemotherapie
fotografie
haar
kankerpatiënten
2310WEBAPP21_07_15b

Hoogwater en harde wind tijdens eerste herfststorm in Nederland 10 foto's

Gistermiddag- en avond raasde de eerste herfststorm van dit seizoen over Nederland. De schade viel mee, vooral in de omgeving van Rotterdam was er veel overlast. Straten en kades in verschillende wijken liep onder water. In verband met het hoge water nam Rijkswaterstaat ook in het noorden een aantal maatregelen. Daarnaast zorgde blikseminslag voor problemen op het spoor tussen Baarn en Den Dolder en tussen Zwolle en Kampen.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
herfststorm
Nederland
regen
Rijkswaterstaat
wind
Herfststorm op komst

Op Cuba begint een worstelcarrière met push-ups in het park van Havana 11 foto's

Waarschijnlijk zegt de naam Mijaín López de meeste Nederlanders niet heel veel. In Cuba is de worstelaar echter een levende legende. Hij haalde bij de Olympische Spelen in Londen en Beijing goud en werd daarnaast vijf keer wereldkampioen. In de oude wijk van Havana oefenen kinderen om net zo ver te komen als hun idool. Aangezien de sportzaal waar ze normaal oefenen wegens renovatiewerkzaamheden is gesloten, zijn de trainingen nu naar een naburig park verplaatst.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
cuba
Mijaín López
worstelen
Cuba Young Wrestlers Photo Gallery
Blader door het archief van fotoseries uit
2014:
oktober (32)
september (33)
augustus (36)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)