Verkrijgbaar in de appstore

Dubbel Keniaans succes op Dam tot Damloop 9 foto's

Het was Kenia dat vandaag de Dam tot Damloop domineerde. John Mwangangi was bij de mannen de snelste en finishte na 45 minuten en 45 seconden in Zaandam. Linet Masai was met 53.09 de snelste vrouw op de tien Engelse mijl. Hilda Kibet wist als enige niet-Afrikaan een medaille te veroveren. De in Kenia geboren Nederlandse won brons in 54.25. Ze wist naast Masai ook nog Tike Gelena (53.57) uit Ethiopië voor zich. Nguse Amlosom uit Eritrea, vooraf favoriet, kon bij de mannen Mwangangi op het eind niet volgen en gaf twee seconden toe. De Ethiopiër Kinde Atelaw veroverde brons in 45.52.

Bekijk meer foto's over:
Sport
Dam tot Damloop
Kibet derde bij Dam tot Damloop

In de topsport wordt heel wat gelachen 14 foto's

Een mooie goal of een mooi punt, of juist een blunder. Een grappige of gewoon heel slechte vraag tijdens een persconferentie. Er valt genoeg te lachen voor sporters. Als je slechts een foto bekijkt, is het vaak gissen naar de reden. Maar er is een aanstekelijke serie van te maken.

Bekijk meer foto's over:
Sport
sport
Spain Basketball World Cup

Verdriet en vreugde bij het referendum in Schotland 14 foto's

Het bleef afgelopen nacht spannend: ging Schotland een onafhankelijk land worden? Met een meerderheid van 55 procent van alle stemmen hebben de Schotten zich uitgesproken om in het Verenigd Koninkrijk te blijven. Maar dat 45 procent van de bevolking uit het VK wil, is een duidelijk signaal dat er iets moet veranderen in de onderlinge verhoudingen. Dat zal volgens premier Cameron dan ook gebeuren.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
referendum
Schotland
Supporters from the

Voorbereiden, overleg, telefoons checken. Wat gebeurt er in de Kamer? 13 foto's

Het begon vanochtend vroeg al: dag twee van de Algemene Politieke Beschouwingen. Hier zal premier Rutte vragen van Kamerleden beantwoorden. Komt hij nog in de problemen? Of volgen aanpassingen in de begroting? De hele dag volgt nrc.nl de debatten in een liveblog. Maar in de Tweede Kamer (en de wandelgangen) gebeurt nog meer. Dertien beelden op een rij.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Algemene Politieke Beschouwingen
Premier Rutte
Tweede Kamer
De fractievoorzitters melden zich bij Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg.

Bloeddruk meten, shiatsu-massages en caravans op de 50PlusBeurs 12 foto's

Het was vanochtend al vroeg druk bij de Jaarbeurs in Utrecht. Waarvoor? De 22ste editie van de 50PlusBeurs: met zo’n honderdduizend bezoekers volgens de organisatoren ’s werelds grootste seniorenevenement. De beurs bestaat uit zes hallen, gevuld met zeshonderd stands, workshops en presentaties. Zo kun je binnen kijken in allerlei caravans, gaan zitten voor een shiatsu-massage of even uitrusten - eh, matrassen testen, natuurlijk. Bedrijven begeven zich massaal op de 50-plusmarkt. De organisatoren: "Ouderen hebben nog steeds veel te besteden, groeien in aantal en vermogen, en zijn bereid te consumeren." De beurs duurt nog tot 20 september.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
50PlusBeurs
jaarbeurs
Utrecht
Foto NRC / Merlin Daleman

Hoedjes, Gouden Koets en Ridderzaal 17 foto's

De hoedjes, de Gouden Koets, de Troonrede, de oranjegekte. Het is weer Prinsjesdag. In 1814 las soeverein vorst Willem I zijn zelfgeschreven Troonrede voor tijdens de opening van het parlementaire jaar. Dat zou je de eerste Prinsjesdag kunnen noemen, hoewel al sinds 1805 zittingen van het parlement werden geopend. Alleen was het toen de raadspensionaris die een ‘troonrede’ las. De naam Prinsjesdag is nóg ouder. De verjaardag van stadhouder Willem V werd eind achttiende eeuw al zo genoemd.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Koninklijke familie arriveert bij Ridderzaal

De laatste loodjes voor het JA- en NEE-kamp in Schotland 10 foto's

De afgelopen maanden zijn er miljoenen ponden uitgegeven en duizenden bomen opgeofferd voor de enorme campagnes die standpunten van beide kampen moesten duidelijk maken. En die campagne, mogelijk één van de grootste uit de Schotse geschiedenis, nadert nu zijn climax. Aanstaande donderdag gaan de Schotten naar de stembus om te beslissen over het lot van hun land.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Engeland
referendum
Schotland
Britain Scotland Advertising

Tomatenfiesta op De Dam tegen Russische boycot 11 foto's

La Tomatina is toch al geweest? Klopt, maar het tomatengevecht was vanmiddag dan ook niet in het Spaanse Buñol, maar op De Dam in Amsterdam waar zo'n 1500 tomatengooiers met ruim 200.000 tomaten losgingen. De vier Amsterdamse organisatoren van het 'Tomatofest' willen telers steunen die omzet missen door de Russische boycot van Westerse producten, al waren niet alle telers even enthousiast. Meedoen kostte 15 euro. De ondernemers hadden 10.000 kilo voor consumptie afgekeurde tomaten gereserveerd voor de prijs die voor de boycot nog werd betaald. De tomatenpulp wordt verzameld en met een biovergister omgezet in groene energie en gebruikt voor organische bemesting. Nog een voordeel van het gevecht: tomatensap blijkt een reinigende werking te hebben. Dat scheelt dus ook weer een uurtje boenen van de keien.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Buitenland
boycot
Rusland
tomaten
omatengevecht tegen Russische boycot

Honderdduizenden Catalanen willen net als Schotten een referendum 10 foto's

Schotland mag volgende week donderdag of het tot het Verenigd Koninkrijk wil blijven behoren. De peilingen beloven een spannende race tussen voor- en tegenstanders van onafhankelijkheid. In de Spaanse regio Catalonië klinkt, onder meer naar aanleiding van het Schotse referendum, de roep om onafhankelijkheid ook luider. Het Catalaanse parlement vroeg om een referendum in november, maar stuit op hevige tegenstand van de nationale regering in Madrid. Gisteren werd in Catalonië de ramp van 1714 herdacht, toen de regio na de belegering en val van Barcelona, aan het einde van de Europese successieoorlog, veel autonomie moest inleveren. Honderdduizenden voor- en tegenstanders van onafhankelijkheid demonstreerden in Barcelona en Madrid. "Catalonië is het zat, maar een 'consulta' (referendum) is ver weg", schrijft onze correspondent Merijn de Waal vanochtend in een reportage in nrc.next.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Catalonië
onafhankelijkheid
referendum
Schotland
Spanje
TOPSHOTS-SPAIN-POLITICS-REGION-CATALONIA-DIADA

Het is Fashion Week in New York 16 foto's

Het is Fashion Week in New York. De afgelopen week lieten Amerikaanse ontwerpers als Marc Jacobs, Tommy Hilfiger, Carolina Herrera en Alexander Wang hun collecties voor het voorjaar van 2015 zien. Pharrell Williams en het Nederlandse G-Star presenteerden het project Raw for the Oceans; een denimlijn gemaakt van plastic dat in de oceanen gevonden is. En dan is het nog niet afgelopen, want morgen begint de Londense modeweek, gevolgd door die van Milaan en Parijs.

Bekijk meer foto's over:
Fashion Week New York
Marc Jacobs
Tommy Hilfiger
De modeshow van Oscar De La Renta.
Blader door het archief van fotoseries uit
2014:
september (22)
augustus (36)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)