Verkrijgbaar in de appstore

Bloeddruk meten, shiatsu-massages en caravans op de 50PlusBeurs 12 foto's

Het was vanochtend al vroeg druk bij de Jaarbeurs in Utrecht. Waarvoor? De 22ste editie van de 50PlusBeurs: met zo’n honderdduizend bezoekers volgens de organisatoren ’s werelds grootste seniorenevenement. De beurs bestaat uit zes hallen, gevuld met zeshonderd stands, workshops en presentaties. Zo kun je binnen kijken in allerlei caravans, gaan zitten voor een shiatsu-massage of even uitrusten - eh, matrassen testen, natuurlijk. Bedrijven begeven zich massaal op de 50-plusmarkt. De organisatoren: "Ouderen hebben nog steeds veel te besteden, groeien in aantal en vermogen, en zijn bereid te consumeren." De beurs duurt nog tot 20 september.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
50PlusBeurs
jaarbeurs
Utrecht
Foto NRC / Merlin Daleman

Hoedjes, Gouden Koets en Ridderzaal 17 foto's

De hoedjes, de Gouden Koets, de Troonrede, de oranjegekte. Het is weer Prinsjesdag. In 1814 las soeverein vorst Willem I zijn zelfgeschreven Troonrede voor tijdens de opening van het parlementaire jaar. Dat zou je de eerste Prinsjesdag kunnen noemen, hoewel al sinds 1805 zittingen van het parlement werden geopend. Alleen was het toen de raadspensionaris die een ‘troonrede’ las. De naam Prinsjesdag is nóg ouder. De verjaardag van stadhouder Willem V werd eind achttiende eeuw al zo genoemd.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Koninklijke familie arriveert bij Ridderzaal

De laatste loodjes voor het JA- en NEE-kamp in Schotland 10 foto's

De afgelopen maanden zijn er miljoenen ponden uitgegeven en duizenden bomen opgeofferd voor de enorme campagnes die standpunten van beide kampen moesten duidelijk maken. En die campagne, mogelijk één van de grootste uit de Schotse geschiedenis, nadert nu zijn climax. Aanstaande donderdag gaan de Schotten naar de stembus om te beslissen over het lot van hun land.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Engeland
referendum
Schotland
Britain Scotland Advertising

Tomatenfiesta op De Dam tegen Russische boycot 11 foto's

La Tomatina is toch al geweest? Klopt, maar het tomatengevecht was vanmiddag dan ook niet in het Spaanse Buñol, maar op De Dam in Amsterdam waar zo'n 1500 tomatengooiers met ruim 200.000 tomaten losgingen. De vier Amsterdamse organisatoren van het 'Tomatofest' willen telers steunen die omzet missen door de Russische boycot van Westerse producten, al waren niet alle telers even enthousiast. Meedoen kostte 15 euro. De ondernemers hadden 10.000 kilo voor consumptie afgekeurde tomaten gereserveerd voor de prijs die voor de boycot nog werd betaald. De tomatenpulp wordt verzameld en met een biovergister omgezet in groene energie en gebruikt voor organische bemesting. Nog een voordeel van het gevecht: tomatensap blijkt een reinigende werking te hebben. Dat scheelt dus ook weer een uurtje boenen van de keien.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Buitenland
boycot
Rusland
tomaten
omatengevecht tegen Russische boycot

Honderdduizenden Catalanen willen net als Schotten een referendum 10 foto's

Schotland mag volgende week donderdag of het tot het Verenigd Koninkrijk wil blijven behoren. De peilingen beloven een spannende race tussen voor- en tegenstanders van onafhankelijkheid. In de Spaanse regio Catalonië klinkt, onder meer naar aanleiding van het Schotse referendum, de roep om onafhankelijkheid ook luider. Het Catalaanse parlement vroeg om een referendum in november, maar stuit op hevige tegenstand van de nationale regering in Madrid. Gisteren werd in Catalonië de ramp van 1714 herdacht, toen de regio na de belegering en val van Barcelona, aan het einde van de Europese successieoorlog, veel autonomie moest inleveren. Honderdduizenden voor- en tegenstanders van onafhankelijkheid demonstreerden in Barcelona en Madrid. "Catalonië is het zat, maar een 'consulta' (referendum) is ver weg", schrijft onze correspondent Merijn de Waal vanochtend in een reportage in nrc.next.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Catalonië
onafhankelijkheid
referendum
Schotland
Spanje
TOPSHOTS-SPAIN-POLITICS-REGION-CATALONIA-DIADA

Het is Fashion Week in New York 16 foto's

Het is Fashion Week in New York. De afgelopen week lieten Amerikaanse ontwerpers als Marc Jacobs, Tommy Hilfiger, Carolina Herrera en Alexander Wang hun collecties voor het voorjaar van 2015 zien. Pharrell Williams en het Nederlandse G-Star presenteerden het project Raw for the Oceans; een denimlijn gemaakt van plastic dat in de oceanen gevonden is. En dan is het nog niet afgelopen, want morgen begint de Londense modeweek, gevolgd door die van Milaan en Parijs.

Bekijk meer foto's over:
Fashion Week New York
Marc Jacobs
Tommy Hilfiger
De modeshow van Oscar De La Renta.

De zware overstromingen in Kashmir eisten tot dusver 400 levens 13 foto's

Kashmir is een gedeelde deelstaat in Pakistan en India, waar anderhalf miljoen mensen momenteel vrezen voor de extreem zware neerslag die recentelijk heeft gezorgd voor zeer hoge waterstanden en hevige overstromingen. Er zijn al zeker vierhonderd doden gevallen en huizen, gewassen en bruggen zijn weggespoeld. De Pakistaanse overheid heeft nu al 700.000 mensen opgeroepen om uit voorzorg hun huizen te verlaten. 60.000 mensen zijn inmiddels geëvacueerd. Pakistan en India kampen elk jaar tijdens de regentijd met overstromingen. De regenval in het bergachtige Kashmir is de ergste in vijftig jaar.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
evacuaties
India
Kashmir
overstromingen
Pakistan
INDIA-PAKISTAN-KASHMIR-FLOOD

Hindoegod Ganesha moet zwemmen 10 foto's

Het festival Ganesh Chaturthi is een hindoeïstische feestdag die de olifantsgod Ganesha eert, de zoon van hindoegoden Shiva en Parvati. Ganesha wordt door hindoes aanbeden als de god van de wijsheid, voorspoed, gezondheid en geluk. Tijdens het tiendaagse festival worden afbeeldingen en beelden van Ganesha na een optocht in het water ondergedompeld. Dit symboliseert daarmee het schoonwassen van alle zonden van de mensheid. Hindoes gooien daarnaast allerlei gaven zoals zoetigheden in het water.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Devotees splash water on an idol of Hindu elephant god Ganesh, the deity of prosperity, as it is carried for immersion into the Arabian Sea on the last day of the Ganesh Chaturthi festival in Mumbai

De wereld vol evenementen: van Color Run tot dierenwedstrijd 17 foto's

Het festivalseizoen is zo ongeveer ten einde. Begin juli schreef NRC Q nog dat er nog nooit in Nederland zoveel festivals plaatsvonden als dit jaar. Maar, we zijn niet de enige. Wereldwijd vinden er elke maand, en zeker nu, veel festiviteiten plaats. Een overzicht in beeld van afgelopen weekend. Van Duitse dierenwedstrijden, tot een herdenking in Frankrijk en een Color Run in Tokio. Genoeg om te zien dus.

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
evenementen
wereld
Japan Color Run

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 16 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week beelden van onder meer NAVO-leiders, herdenkingen van het uitbreken van WOII, autopech in Oost-Oekraïne, armpje-drukken in Noord-Korea, vuurwerk in Duitsland en traditionele kunst uit China.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
China
Duitsland
Oekraïne
Polen
Tweede Wereldoorlog
weekoverzicht
TOPSHOTS-BRITAIN-NATO-SUMMIT
Blader door het archief van fotoseries uit
2014:
september (18)
augustus (36)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)