Verkrijgbaar in de appstore

Geselecteerd en toegelicht door onze internationale collega’s: foto’s uit 2014 17 foto's

Ter afsluiting van het jaar plaatst de fotoredactie hier elke dag een speciale fotoserie. Vandaag de eerste aflevering: de favoriete foto’s van onze collega-fotoredacteuren bij belangrijke buitenlandse kranten. Net als wij bij de NRC selecteren onze collega’s in het buitenland dagelijks het beeldmateriaal voor hun publicaties. Net als wij hier bij de NRC selecteren onze collega’s in den verre dagelijks het beeldmateriaal voor hun publicaties. Ook zij ontvangen per dag rond de 10.000 foto’s van over de hele wereld, en zijn daarnaast verantwoordelijk voor het realiseren van hun eigen fotografieproducties (morgen plaatsen we hier de favoriete foto’s van de fotografen die regelmatig voor NRC werken!) Wij zijn onze collega’s erg dankbaar dat ze tijd konden maken om voor u hun fotokeuze met persoonlijke motivatie op te sturen en hopen dat u het kunt waarderen.

24 sept

Selected and motivated by our international colleagues: images from 2014 17 foto's

To round up the year, our photo desk will place a daily series of extraordinary photos here. Today the first edition: our foreign colleagues at major international newspapers will show and describe their favorite photographs to you. Like we do at NRC, our colleagues abroad select images for their publications on a daily basis. They, too, receive over 10.000 photos every day from over the world, and they, too, are responsible for producing their own photo series. (Tomorrow the series here will include photos taken and motivated by photographers who work for NRC on a regular basis). We are very greatful to our colleagues for taking the time to send us their favorite photographs and sharing their stories with us.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
6 februari Brazil

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 14 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder andere de aanslag op een school in Peshawar en de gijzeling in Sydney, prins Harry in Afrika en het Haagse Torentje in beeld.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Buitenland
8 dec

Crisisberaad regeringspartijen om weggestemde zorgwet Schippers 12 foto's

De Eerste Kamer zorgde dinsdagmiddag voor onrust in de coalitie door tegen de afschaffing van het recht op vrije artsenkeuze te stemmen. Onverwacht stemden drie PvdA-senatoren tegen, waardoor zorgverzekeraars geen polis mogen gaan aanbieden waarin alleen behandelingen worden vergoed die zijn gedaan door specialisten met wie ze een contract hebben. Sinds de Eerste Kamer het wetsvoorstel van Schippers blokkeerde, is er topoverleg tussen de twee coalitiepartijen. Verschillende kopstukken van regeringspartijen VVD en PvdA overlegden gisteravond in het Torentje met premier Rutte. Onder meer minister Schippers van Volksgezondheid en VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra praatten daar over een oplossing voor de gisteren weggestemde zorgwet van Schippers. Aangezien het niet de oppositiepartijen zijn die dwarsliggen, maar drie PvdA-ers in de Eerste Kamer, is de crisis over de zorgwet in de eerste plaats een PvdA-probleem. En dus moet die partij met een oplossing komen, vindt de VVD. Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) spreekt vanochtend opnieuw met Eerste Kamerlid Adri Duivesteijn over een oplossing voor het zorgconflict tussen de regeringspartijen PvdA en VVD. Als het gesprek tussen Asscher en Duivesteijn een positieve uitkomst heeft, kunnen de twee partijen waarschijnlijk in de loop van de dag een akkoord sluiten.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
crisisberaad
Minister Schippers
Minister van Volksgezondheid
politiek
PvdA
zorgwet
1812WEBAPP_zorgppolis09

Talibaan bestormen school in Pakistan 16 foto's

Bij een aanval door de Talibaan op een school in de noordwestelijke Pakistaanse stad Peshawar zijn zeker 84 scholieren omgekomen. Dat heeft een minister gezegd volgens persbureau AP. In totaal zijn 126 mensen omgekomen. Ook raakten tientallen mensen gewond. Nog steeds houden de Talibaan kinderen vast in het gebouw, zegt een provinciale minister op baiss van militaire bronnen.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
aanval
bestorming
kinderen
militair
Pakistan
Talibaan
At least 23 killed at Pakistan school under Taliban attack

Politie valt café in Sydney binnen en beëindigt de gijzeling 10 foto's

Australische commando’s hebben met een inval een einde gemaakt aan de zestien uur durende gijzeling in het Lindt Chocolat Cafe in Sydney. Tijdens de inval klonk geweervuur en enkele mensen zijn weggedragen op brancards. Nog steeds is niet bekend hoeveel mensen gegijzeld zijn gehouden; volgens de BBC gaat het om “tientallen” mensen. Ook is niet duidelijk wat de politie ertoe bewoog tot een inval over te gaan. Eerder vandaag wisten vijf mensen te ontsnappen.

Een gewonde, gegijzelde vrouw wordt naar de ambulance gebracht.

Gewapende man gijzelt mensen in café Sydney 10 foto's

In de Australische stad Sydney wordt een aantal mensen al urenlang door een gewapende man gegijzeld in een café. Inmiddels hebben vijf mensen weten te ontsnappen. De politie zegt nog geen informatie te hebben dat er gewonden zijn gevallen in het Lindt Chocolat Cafe in Martin Place - volgens de directeur naar schatting tien werknemers en zo’n dertig klanten. Het motief achter de gijzeling is nog onbekend. Eerder op tv-beelden was al te zien dat twee gijzelaars een vlag omhooghielden met daarop de sjahada, de islamitische geloofsgetuigenis. Volgens de politie kan nog niet met zekerheid gezegd worden of de gijzeling een terreurdaad is. De gijzelnemer zou volgens het lokale Channel 10, dat zegt te hebben gesproken met twee gijzelaars, een gesprek met premier Tony Abbott geëist hebben. Daarnaast wil hij dat een vlag van Islamitische Staat (IS) naar het café gebracht wordt. De gijzelnemer zou de politie bovendien hebben verteld dat er zich twee explosieven in het café bevinden en twee op andere plekken in de omgeving van het café. Onder andere het beroemde Sydney Opera House is vanochtend tijdelijk geëvacueerd na de vondst van een verdacht pakketje.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
evacuaties
explosieven
gijzeling
gijzelnemer
Islamitische Staat
Sydney
AUSTRALIA-SIEGE-CONFLICT

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 17 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder andere: een meisje in Kenia dat zich verzet tegen uithuwelijking, de manager van Korean Air die opstapte na ruzie om een zakje nootjes en een Chinese arbeider die kerstversiering maakt.

6 december 2014

De grote Elvis-tentoonstelling: Graceland staat (even) in Londen 17 foto's

In de Londense O2, de voormalige Millennium Dome, wordt vanaf vandaag het grootste Elvis-retrospectief ooit buiten de VS gehouden. Driehonderd voorwerpen zijn er te zien, waarvan een aantal tot nu toe Memphis nog niet verlaten hadden. Titia Ketelaar schrijft vandaag over de tentoonstelling in NRC Handelsblad (€): "Het is een hagiografische tentoonstelling. Niets over Elvis’ drugsverslaving, noch zijn scheiding, noch zijn dood in 1977. Verbazingwekkend is dat niet. De expositie is georganiseerd door Elvis Presley Inc, dat het landgoed Graceland runt , en alle memorabilia die te zien zijn, zijn eigendom van dochter Lisa Marie Presley (die deels in Engeland woont). Maar het geeft ook niet. Het verhaal dat zij willen vertellen – de arme jongen die een wereldster werd – is interessant genoeg."

Bekijk meer foto's over:
Cultuur
elvis presley
graceland
o2
BRITAIN-US-ENTERTAINMENT-MUSIC-ELVIS PRESLEY
Blader door het archief van fotoseries uit
2014:
december (24)
november (37)
oktober (32)
september (33)
augustus (36)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)