Verkrijgbaar in de appstore

Alles is iets anders, als je maar lang genoeg kijkt 13 foto's

Als je er lang genoeg naar kijkt, zijn betonplugjes die je in een kringetje zet net leden van een AA-groep. En als je op een luie zondag op de bank een beetje naar de muur ligt te staren, zie je ineens boven de boekenplank de skyline van een wereldstad op de muur. Verveling is de moeder van de fantasie en wie genoeg fantasie heeft zal zich nooit vervelen. Annegien van Doorn (‘visual artist’) is begiftigd met het soort fantasie dat heel weinig nodig heeft om gevoed te worden. Ze hoeft de deur niet uit voor haar landschappen, scènes en situaties. Haar blik wekt dode dingen tot leven, aan de inhoud van een aanrechtkastje of een kruidenrekje heeft ze genoeg. (tekst door Martine Kamsma)

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Cultuur
verveling
2802WEBAPPverveling1

Een inkijkje in het Maagdenhuis 12 foto's

De studenten die sinds woensdagavond het Maagdenhuis in Amsterdam bezetten, maken geen aanstalten om te vertrekken. "We hebben afgelopen nacht met tientallen mensen hier geslapen en iedereen is van plan te blijven zo lang als het nodig is", aldus een van de actievoerders van de beweging De Nieuwe Universiteit, die het studentenprotest leidt, vandaag. Onze fotograaf Boaz Timmermans bleef een nachtje slapen en maakte een fotoverslag.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Maagdenhuis
studentenprotest
Universiteit van Amsterdam
UvA
2702webaoo3

Berber in de Hoge Atlas overleven in moeilijke omstandigheden 13 foto's

In de Hoge Atlas, deel van de keten van het Atlasgebergte in Marokko, leven Berber op traditionele wijze. Inwoners van dorpjes aldaar verbouwen hun eigen gewassen, bakken zelf brood, drijven vee en verdienen wat geld met het verkopen van honing, olijfolie en pottenbakkerij. Zware weersomstandigheden met overstromingen en landverschuivingen als gevolg bemoeilijken deze levenswijze. Foto's: Reuters / Youssef Boudlal

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
atlas
berber
Berber women wash a child in Ait Sghir village in the High Atlas region of Morocco

De Huishoudbeurs: het gezelligste dagje uit 16 foto's

In de Amsterdams RAI begon zaterdag de 70ste editie van de Huishoudbeurs. Bij de eerste editie, in 1950, konden bezoekers kennismaken met schuimrubberen matrassen, nylon handschoenen en de staalwolspons. Nu heet de beurs ‘het gezelligste dagje uit met je vriendinnen’, al gaan ook mannen er op koopjesjacht.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Huishoudbeurs
Huishoudbeurs

Niet meer slapen in de bieb: het Bungehuis is ontruimd 11 foto's

Na elf dagen bezetting is vanochtend het Bungehuis ontruimd. Het gebouw van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA was door studenten en medewerkers bezet. De actievoerders eisten meer inspraak voor studenten en personeel bij de totstandkoming van beleid. Ook wilden de bezetters dat het gebouw in handen blijft van de UvA. Eerder deze maand werd namelijk bekend dat het Bungehuis aan Aedes Real Estate wordt verkocht. In een kort geding vorige week donderdag oordeelde de rechter dat de bezetters op straffe van een boete á 1.000 euro per dag moesten vertrekken. Ondanks de uitspraak van de rechter bleef het Bungehuis bezet. Tot vanochtend, toen de ME het gebouw ontruimde. Daarbij raakte een demonstrant gewond. De politie heeft 46 aanhoudingen verricht.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
bungehuis
Ontruiming Bungehuis

Het ‘dementendorp’ 14 foto's

De Hogeweyk is een voor dementerende ouderen ontworpen buurt in Weesp. Het is een gesloten psychogeriatrische instelling. Het 'dementendorp' heeft een supermarkt (zonder geld), een theater, een restaurant en een café. Bewoners kunnen binnen de muren vrij rondlopen, als ze dat zouden willen, en er zijn clubjes waar ze lid van kunnen worden. Lezen, koken, schilderen, bingo, zingen, wandelen. De dementie wordt er niet minder door, maar het ziet er vriendelijker uit dan een verpleeghuis waarin mensen met z’n vieren of tienen op een kamer liggen, zoals buiten Nederland vaak gebruikelijk is. Lees ook het grote verhaal over de instelling (€) in NRC Handelsblad.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
dementendorp
Weesp
Een bewoner wordt thuisgebracht. Hij was verdwaald en wist niet meer waar hij woonde.

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 20 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder meer rellende Feyenoordfans in Rome, een ijsberentweeling in Ouwehands Dierenpark, geredde hondjes in Nijmegen, internationaal carnavalsfeest en bevroren watervallen.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Buitenland
Cultuur
16 febr

Precies 30 jaar geleden: de Elfstedentocht van 1985 15 foto's

Het is vandaag precies 30 jaar geleden dat Evert van Benthem de Elfstedentocht won. Omdat fans van de barre tocht al sinds 1997 moeten wachten op een nieuwe editie - in 2012 zette helaas net de dooi in - wordt vandaag de complete tocht van 1985 uitgezonden op nos.nl, vanaf 21.20 uur. In Beeld brengt een ode met stilstaande beelden.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
1985
Elfstedentocht
Evert van Benthem
schaatssport
wedstrijd
1985-02-21 12:00:00

Verleden, heden en toekomst komen samen op Antarctica 11 foto's

Van alle werelddelen is Antarctica het meest wild, verlaten en mysterieus. Onder de bevroren wateren liggen volgens onderzoekers de antwoorden op vragen over het verleden, het heden en de toekomst van de mensheid: waar komen we vandaan? Zijn we alleen in het heelal? En wat is het lot van onze opwarmende planeet? Persbureau AP volgde midden in de koude Antarctische zomer een aantal wetenschappers op het continent, waar de eerste ontdekkingsreizigers 194 jaar geleden voet aan wal zetten. Fotografe Natasja Pisarenko maakte daar een fotoreportage van.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Antarctica
voedt zijn jong vlakbij het onderzoeksstation Bernardo O'Higgins.

Chinezen verwelkomen hun nieuwe jaar 14 foto's

De eerste vijftien dagen van de eerste maand van de Chinese kalender wordt in Chinatowns wereldwijd het Chinese nieuwjaar gevierd: dit jaar begonnen de festiviteiten op 19 februari. Het aankomende Chinese nieuwjaar, dat op 19 februari begint, wordt het jaar van het schaap, (ook wel de geit, ook wel de ram). Er wordt meer dan twee weken feestgevierd; van de Chinese oudjaarsavond tot aan het lantaarnfestival op de vijftiende dag van het nieuwe jaar. Chinees nieuwjaar is het grootste en het langste festival van het jaar in China; honderden miljoenen mensen doorkruisen het land om de feestdagen met familie door te brengen. Een bekend onderdeel van de feestelijkheden zijn de leeuwen- en drakendansen. Deze komen voort uit de legende over Nian, een mensenetend monster dat tijdens het nieuwjaar tevoorschijn kwam en huizen binnensloop. Nian kon niet tegen lawaai en de kleur rood; daarom wordt er vuurwerk afgestoken en is rood de typische nieuwjaarskleur.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Cultuur
China
Chinees Nieuwjaar
feest
jaar van de geit
ram
schaap
HONG KONG-17

Down Under in cycloon-sandwich 10 foto's

Binnen het tijdsbestek van een aantal uur is Australië getroffen door twee zware cyclonen. Het zeldzame natuurgeweld, door de Australische media tot ‘cycloon-sandwich’ gedoopt, deed zich vannacht voor toen cycloon Lam de noordkust van het land bereikte, waarna cycloon Marcia de oostkust aandeed. Gaandeweg nam de stormkracht van de cyclonen af, maar evengoed werd door het Bureau of Meteorology gewaarschuwd voor windsnelheden tot 300 kilometer per uur en extreem hoge golven. Veel scholen en kinderdagverblijven bleven dicht. Lees hier meer over de twee cyclonen die Australië troffen.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Australië
cycloon
Lam
Marcia
windsnelheden
Cyclone Marcia hits Queensland
Blader door het archief van fotoseries uit
2015:
februari (37)
januari (42)
2014:
december (34)
november (37)
oktober (32)
september (33)
augustus (36)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)