Verkrijgbaar in de appstore Verkrijgbaar in de appstore

Tapijtweven en Engels leren in de gevangenis in Herat 8 foto's

De vrouwengevangenis in Herat telt ongeveer 140 vrouwen, waarvan sommigen kinderen hebben. De instelling is gebouwd door militairen van een opbouwmissie uit Italië. De vrouwen zitten vast voor aanklachten zoals moord, drugshandel en het verlaten van hun huis. De gevangenis heeft een speciaal programma waar de vrouwen aan kunnen meedoen zodat ze Engels kunnen leren bijvoorbeeld of het weven van tapijten.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Afghanistan
gevangenis
Herat
AFGHANISTAN-PRISON-WOMEN

Feest in de straten van Gaza 14 foto's

Na vijftig dagen vechten, waarbij ruim 2.200 doden vielen, hebben Israël en Hamas een wapenstilstand voor onbepaalde tijd gesloten dat in grote lijnen een terugkeer is naar de situatie van voor deze oorlog. In Gaza was het staakt-het-vuren reden voor grote vreugde. Tienduizenden mensen gingen de straat op om het bestand - volgens Hamas een overwinning - te vieren. Vele anderen waren gewoon blij dat ze voorlopig nieten hoeven te vrezen voor hun leven.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Gaza
HAMAS
Israël
wapenstilstand
Palestinian children hold guns as they celebrate with others what they said was a victory over Israel, following a ceasefire in Gaza City

Dit ‘ziekenhuis’ in Sydney lapt zieke poppen weer op 18 foto's

In het Australische Sydney, achterin een speelgoedwinkel in een drukke winkelstraat, zit al 101 jaar een poppenziekenhuis. Sydney’s Doll Hospital heeft ‘poppenchirurgen’ die onder meer bevoegd zijn vinger-, teen- hoofd- en oogtransplantaties uit te voeren. Want, ja, poppen zijn nogal eens het slachtoffer van een baldadig kind of een ruzie tussen twee van hen. Reuters-fotograaf Jason Reed bezocht het poppenziekenhuis de afgelopen maanden meerdere keren en maakte deze - soms aandoenlijke, soms griezelige - fotoserie.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Australië
Sydney
Sydney's Doll Hospital
Limbs of dolls are shown as spare parts in a pile ready to be used in customers doll repairs at Sydney's Doll Hospital

Ferguson demonstreert vandaag niet, maar rouwt 13 foto's

Duizenden belangstellenden stonden vanmiddag in de rij voor de uitvaartdienst van Michael Brown, de zwarte 18-jarige jongen die een paar weken geleden in de wijk Ferguson in St. Louis werd doodgeschoten door een agent. De zaak wordt nog onderzocht door de FBI en de politie, maar voor de overwegend zwarte inwoners van St. Louis staat vast dat Brown onschuldig was en dat dit een racistische daad was. De wijk is sindsdien regelmatig het toneel van demonstraties en rellen. De vader van Brown had demonstranten gevraagd vandaag niet te protesteren en een 'dag van stilte' in acht te nemen zodat de familie kan rouwen. Verschillende familieleden memoreerden tijdens de kerkdienst het zachte karakter van Brown en vertelden over zijn aspiraties om een rapper te worden.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Ferguson
Michael Brown
People are silhouetted against the sun as they wait in line to attend the funeral for Michael Brown at Friendly Temple Missionary Baptist Church in St. Louis, Missouri

Carnaval in Notting Hill 11 foto's

Gisteren was de eerste dag van het Notting Hill Carnaval in Londen. Ongeveer een miljoen feestvierders zullen deze drie dagen de straten van Notting Hill bevolken om te dansen, feesten op reggaemuziek. Het carnaval, in 1964 ooit begonnen als een eerbetoon aan de Caribische cultuur en tradities en om de afschaffing van slavernij te vieren, is het grootste publieke straatfeest in Europa. Notting Hill was vanaf de jaren 50 thuishaven voor immigranten vanuit het Caribisch gebied. Het regende flink af en toe dus de paraplu moest er ook bij worden opgestoken.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Cultuur
carnaval
Performers take part in the Notting Hill Carnival in west London

Mail sturen? In Florida hebben ze kerken als postbussen 13 foto's

De Keys in Florida staan bekend als een uitstekende plek om te duiken. Fotograaf Wolfgang Rattay viel echter iets heel anders op toen hij door het gebied reed: de postbussen zijn namelijk op de meest uiteenlopende manieren versierd. Rattay besloot om deze kleurige gewoonte vast te leggen, van een kerk tot aan een zeehondenfamilie.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
A mailbox in the shape of a church is seen outside a chapel along the highway US-1 in the Lower Keys near Key Largo in Florida

De gevechten in Oekraïne gaan door. En hier schuilt de lokale bevolking 14 foto's

In Oost-Oekraïne zijn de pro-Russische rebellen in gevecht met het Oekraïense leger. Volgens de Verenigde Naties zijn er inmiddels tweeduizend mensen in het gebied omgekomen. Delen van Ilovaysk, een plaats in de buurt van Donetsk, zijn in de strijd vernietigd. Duizenden mensen moeten schuilen zonder water, elektriciteit of voedsel tot hun beschikking. Ze zitten hier.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Oekraïne
schuilkelders
Inwoners in een zelfgemaakte schuilplaats.

Tijd voor het jaarlijkse meet- en weegmoment van de dieren in London Zoo 14 foto's

Elk jaar komen in de London Zoo de meetinstrumenten tevoorschijn. Linialen, meetlinten en weegschalen in diverse soorten en maten worden uit de kast getrokken. De dieren in de dierentuin ondergaan een soort medische check waarbij het welzijn van de beestjes wordt afgelezen aan onder meer gewicht en lengte. Soms worden op deze manier bijvoorbeeld zwangerschappen of ziekten opgespoord.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
London Zoo
A Squirrel Monkey peers into a photographer's lens during a photocall at London Zoo

‘De bergen in gaan’ - de Koerden die tegen Islamitische Staat vechten 13 foto's

Het is een gezegde in het Koerdische deel van Turkije: 'de bergen in gaan'. Een eufemisme voor een jongen of meisje die besluit om zich aan te sluiten bij de guerilla's van de PKK. Voorheen werden Koerdische strijders beschouwd als terroristen, maar door de snelle opmars van Islamitische Staat zijn ze door hun strijd in het noorden van Irak plotseling helden. Zowel de peshmerga's - de traditionele strijders in Iraaks Koerdistan - als de guerrilla's van de PKK kunnen rekenen op steun vanuit het westen. Over een oplossing voor de Koerdische Kwestie (een volk van 35 miljoen mensen zonder eigen land, verspreid over Irak, Syrië en Turkije) wordt vooralsnog niet gesproken. Lees vandaag in NRC Handelsblad: 'Eerst terroristen, nu helden'.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Irak
IS
peshmerga
PKK
TOPSHOTS-IRAQ-UNREST-KURDS

Oekraïense vluchtelingen opgevangen in tijdelijk tentenkamp 15 foto's

Het Russische ministerie van Noodsituaties heeft vlakbij de Russische stad Donetsk een tijdelijk tentenkamp gebouwd voor Oekraïense vluchtelingen. In Oost-Oekraïne wordt de situatie steeds erbarmelijker voor inwoners; duizenden van hen moeten het hier al ruim twee weken stellen zonder stromend water, elektriciteit of telefonie. Basisvoedsel is schaars. Rond grote steden als Loegansk vinden hevige gevechten plaats. In Oost-Oekraïne zijn inmiddels zeker 344.000 mensen hun huizen ontvlucht. 155.800 mensen zijn naar een andere plek in Oekraïne gevlucht, 188.000 mensen trokken naar Rusland.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Donetsk
Oekraïne
Oost-Oekraïne
Rusland
vluchtelingenkamp
-

Paus roept in Korea op tot broederschap 15 foto's

Tijdens zijn eerste bezoek aan Azië riep de paus de beide Korea's op om de sfeer van "achterdocht en confrontatie" die de onderlinge relaties vertroebelt, achter zich te laten en te zoeken naar een eind aan de oorlog tussen de beide landen. In een boodschap, die ook duidelijk gericht was aan China, Noord-Korea en Vietnam zei Franciscus eveneens dat Aziatische regeringen een dialoog moeten aangaan met het Vaticaan en niet bang moeten zijn voor het christendom. Het bezoek van de paus toont het belang van Azië aan voor de katholieke kerk, waar het christendom groeit in populariteit.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Pope Francis smiles as youths take a
Blader door het archief van fotoseries uit
2014:
augustus (33)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)