Verkrijgbaar in de appstore

In Zuid-Soedan komt de hulp van boven 14 foto's

In het Zuid-Soedanese Nyal, een uithoek van Panyijar County in de deelstaat Unity, is op 23 februari voedsel gedropt door het World Food Programme (WFP). De Sudd, ‘s werelds grootste moerasgebied, beschermt de inwoners van Nyal tegen het verwoestende oorlogsgeweld in Zuid-Soedan, maar sluit hen tegelijkertijd uit van voedsel en medische hulp. Heel Panyijar County, met ongeveer 60.000 inwoners, zijn afhankelijk van de voedselhulp die aan parachutes uit de hemel neerdaalt.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Economie
burgeroorlog
droogte
Panyijar
Sudd
voedselhulp
WFP
World Food Programme
Zuid-Soedan
SSUDAN-UN-WAR-HEALTH-FAMINE

Schone schijn tijdens het Nationale Volkscongres in China 15 foto's

Vandaag vindt in Bejing, China het 12e Nationale Volkscongres plaats in de Grote Hal van het Volk. De Chinese wetgevende macht, het Nationale Volkscongres, wordt bestuurd door de Communistische Partij en kwam bijeen voor het jaarlijkse 'toneelstukje' waarbij de ‘rule of law’, waarbij het recht het hoogste gezag heeft, hoog op de agenda staat. De NPC (National People's Congress) telt meer dan 3.000 gedelegeerden en vormt het grootste parlement ter wereld, al wordt het vooral ingezet om formele goedkeuring te verlenen aan beleid dat allang is vastgesteld door de leiders van de Communistische Partij. Zo moet het beeld ontstaan dat er sprake is van een sociale democratie.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Cultuur
Bejing
China
Grote Hal van het Volk
Jinping
Nationaal Volkscongres
National People's Congress
Tiananmenplein
volksdelegaties
China Politics

Leven na de dood van hun echtgenoot 11 foto's

In de Meera Sahabhagini Widow Ashram in Vrindavan, India werd gisteren door weduwen uit het stadje het Hindoestaanse kleurenfestival Holi gevierd. In India worden weduwen volgens Hindoetraditie buitengesloten en moeten ze vaak in armoede op straat leven. In vroeger tijden werd de vrouw van een overleden man zelfs geacht of gedwongen bij hem op de brandstapel te klimmen en zich levend te laten verbranden. De Indiase hulporganisatie ‘Sulabh International’ organiseerde de Holi-viering afgelopen dinsdag voor de weduwen om te laten zien dat ook zij recht hebben op een kleurrijk bestaan na de dood van hun man.

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
Cultuur
feest
Hindoestaans
Holi
poeder
verf
weduwen
India Widows and Colors Photos Gallery

Russische oppositie neemt afscheid van Nemtsov 10 foto's

Vandaag wordt de vermoorde Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov begraven in Moskou. Al voor het begin van de uitvaart stond er een lange stoet rouwenden voor het Sacharov-centrum voor de mensenrechten. Binnen in de herdenkingsruimte ligt de vermoorde politicus opgebaard, in een open kist met daarachter familie en vrienden. De Amerikaanse ambassadeur John Tefft is aanwezig, net als de EU-ambassadeur in Moskou, Vygaudas Usackas. Ook voormalig premier Michail Kasjanov is er, net als vicepremier Arkadi Dvorkovitsj. Voormalig minister Anatoli Tsjoebais is gekomen, net als oligarch en miljardair Michail Prochorov. De Russische president Poetin en premier lieten verstek gaan op de herdenkingsbijeenkomst. De belangrijkste vertegenwoordigers van de Russische Doema ook. Niet iedereen die de uitvaart wilde bijwonen, kreeg daartoe de gelegenheid. Meerdere Oost-Europese politici, onder wie de voorzitter van de Poolse senaat, kregen geen visum. Ook de Russische oppositieleider Aleksej Navalny moet verstek laten gaan, want hij zit in de gevangenis voor het bijwonen van een demonstratie in weerwil van zijn huisarrest. Lees hier meer over de moord op en het afscheid van Nemtsov (€).

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
activist
afscheid
begrafenis
Nemtsov
oppositiel
Rusland
Boris Nemtsov

Vertraagd door stroomstoring, gestoord door vertraging 9 foto's

Reizigers die vanmorgen vanaf Utrecht wilden vertrekken per trein, zagen de bekende storingsmelding op de informatieborden verschijnen. Als gevolg van een kapotte bovenleiding bij het grote doorgangsstation werden de hele ochtend, ook tijdens de spits, bussen ingezet in bijna alle richtingen van en naar Utrecht. Op het traject Den Bosch-Utrecht-Amsterdam stond op meerdere bovenleidingen geen stroom. In andere richtingen reden helemaal geen treinen. De vertragingen liepen voor reizigers op tot ongeveer een uur. Inmiddels is de bovenleiding door ProRail hersteld en zouden rond 16u alle treinen weer moeten rijden.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
bovenleiding
NS
ProRail
vertraging
0303WEBAPP_ns5

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week 20 foto's

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week: duizenden Japanners die vechten om een geluksstokje, ondergelopen straten in Hebron en Rio de Janeiro, en marathonlopers die blij zijn met het water dat over hen heen wordt gespoten.

Saidaiji Naked Festival

Alles is iets anders, als je maar lang genoeg kijkt 13 foto's

Als je er lang genoeg naar kijkt, zijn betonplugjes die je in een kringetje zet net leden van een AA-groep. En als je op een luie zondag op de bank een beetje naar de muur ligt te staren, zie je ineens boven de boekenplank de skyline van een wereldstad op de muur. Verveling is de moeder van de fantasie en wie genoeg fantasie heeft zal zich nooit vervelen. Annegien van Doorn (‘visual artist’) is begiftigd met het soort fantasie dat heel weinig nodig heeft om gevoed te worden. Ze hoeft de deur niet uit voor haar landschappen, scènes en situaties. Haar blik wekt dode dingen tot leven, aan de inhoud van een aanrechtkastje of een kruidenrekje heeft ze genoeg. (tekst door Martine Kamsma)

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Cultuur
verveling
2802WEBAPPverveling1

Een inkijkje in het Maagdenhuis 12 foto's

De studenten die sinds woensdagavond het Maagdenhuis in Amsterdam bezetten, maken geen aanstalten om te vertrekken. "We hebben afgelopen nacht met tientallen mensen hier geslapen en iedereen is van plan te blijven zo lang als het nodig is", aldus een van de actievoerders van de beweging De Nieuwe Universiteit, die het studentenprotest leidt, vandaag. Onze fotograaf Boaz Timmermans bleef een nachtje slapen en maakte een fotoverslag.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Maagdenhuis
studentenprotest
Universiteit van Amsterdam
UvA
2702webaoo3

Berbers in de Hoge Atlas overleven in moeilijke omstandigheden 13 foto's

In de Hoge Atlas, deel van de keten van het Atlasgebergte in Marokko, leven Berber op traditionele wijze. Inwoners van dorpjes aldaar verbouwen hun eigen gewassen, bakken zelf brood, drijven vee en verdienen wat geld met het verkopen van honing, olijfolie en pottenbakkerij. Zware weersomstandigheden met overstromingen en landverschuivingen als gevolg bemoeilijken deze levenswijze. Foto's: Reuters / Youssef Boudlal

Bekijk meer foto's over:
Buitenland
atlas
berber
Berber women wash a child in Ait Sghir village in the High Atlas region of Morocco

De Huishoudbeurs: het gezelligste dagje uit 16 foto's

In de Amsterdams RAI begon zaterdag de 70ste editie van de Huishoudbeurs. Bij de eerste editie, in 1950, konden bezoekers kennismaken met schuimrubberen matrassen, nylon handschoenen en de staalwolspons. Nu heet de beurs ‘het gezelligste dagje uit met je vriendinnen’, al gaan ook mannen er op koopjesjacht.

Bekijk meer foto's over:
Binnenland
Huishoudbeurs
Huishoudbeurs
Blader door het archief van fotoseries uit
2015:
maart (8)
februari (37)
januari (42)
2014:
december (34)
november (37)
oktober (32)
september (33)
augustus (36)
juli (45)
juni (39)
mei (35)
april (34)
maart (34)
februari (37)
januari (33)
2013:
december (39)
november (34)
oktober (31)
september (30)
augustus (36)
juli (37)
juni (31)
mei (35)
april (39)
maart (36)
februari (29)
januari (34)
2012:
december (32)
november (36)
oktober (32)
september (32)
augustus (38)
juli (35)
juni (38)
mei (33)
april (30)
maart (35)
februari (30)
januari (32)
2011:
december (35)
november (34)
oktober (34)
september (34)
augustus (37)
juli (36)
juni (31)
mei (37)
april (3)
2010:
november (1)
oktober (4)
september (1)
juli (2)
februari (3)
januari (1)
2009:
december (2)
oktober (1)
juli (2)
mei (1)
maart (34)
februari (40)
januari (31)
2008:
december (23)
november (24)
september (24)
augustus (21)
juli (6)
juni (9)
mei (8)
april (5)
februari (2)