Levensloop

Mijn dochter viert haar 18de verjaardag. Samen met haar zus en vader zitten we taart te eten. Zoals gebruikelijk op zo’n dag verliezen mijn ex en ik ons in onze herinneringen aan geboorte en levensloop van onze kinderen, terwijl zij – met hun ogen rollend –ons proberen te negeren. Van het een komt het ander en wij tweeën, verloren in onze eigen wereld, belanden bij de tijd vóór hun geboorte en onze eigen jeugd. We worden luidruchtiger en luidruchtiger. Mijn ex kan zich op een gegeven moment niet meer inhouden en kraait geestdriftig: „Beam me up, Scotty!” Mijn jongste dochter kijkt verward op en vraagt: „Hoezo kennen jullie die rap van Nicki Minaj.”

Norma Montulet

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.